Bilgi Rehberi Meraklı bekleyiş! LGS 2022 sonuçları açıklanıyor! LGS MEB sonuç sorgulama ekranı...

Meraklı bekleyiş! LGS 2022 sonuçları açıklanıyor! LGS MEB sonuç sorgulama ekranı...

29.06.2022 - 09:03 | Son Güncellenme:

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 5 Haziran tarihinde MEB tarafından 81 ilde uygulandı. LGS sınavının tamamlanmasının ardından gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. Binlerce adayın merak içerisinde beklediği LGS sonuçlarının açıklanacağı tarihi MEB duyurdu. Peki LGS sonuçları ne zaman hangi tarihte saat kaçta açıklanacak?

Meraklı bekleyiş LGS 2022 sonuçları açıklanıyor LGS MEB sonuç sorgulama ekranı...

LGS sonuçları için gözler MEB'den yapılacak olan açıklamaya çevrildi. Liselere Geçiş Sınavı (LGS)'ye katılan ve iyi bir kariyer hedefi için Lise eğitiminin öneminin farkında olan öğrenciler LGS sınavında ter döktü. 4 yıl boyunca eğitim alacakları Lise'den en iyi şekilde mezun olup hayalini kurdukları üniversiteler için hazırlık yapacak olan öğrencilerin gözü LGS sonuçlarına çevrildi. Peki 2022 LGS sonuçları ne zaman hangi tarihte saat kaçta açıklanacak?

Haberin Devamı

LGS 2022 SONUÇLARI NE ZAMAN HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

LGS sonuçları MEB tarafından yayımlanan LGS kılavuzunda 30 Haziran olarak duyurulmuştu. LGS sonuçlarının Perşembe günü sabah saatlerinde adayların erişimine açılması bekşeniyor. Adaylar LGS sonuçları açıklandığı andan itibaren meb.gov.tr adresi üzerinden sonuçlarını TC kimlik numarası bilgisi ve Doğum tarihi bilgilerini girdikten sonra sonuçlarını görüntüleyebilecek.

 LGS 2022 SONUÇ SORGULAMA EKRANI