Cadde ALS hastası olan Aktansel vefat etti

ALS hastası olan Aktansel vefat etti

27.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uzun süredir ALS hastalığıyla boğuşan Sevinç Aktansel önceki gün hayata veda etti. Sanatçı rahatsızlığına rağmen çalışmayı sürdürmüştü...

ALS hastası olan Aktansel vefat etti

Halk arasında kas erimesi olarak bilinen ALS hastalığına yakalanan usta tiyatro oyuncusu Sevinç Aktansel (74) önceki gün tedavi gördüğü bakımevinde yaşama veda etti. Aktansel son olarak FOX’ta ekrana gelen “Bez Bebek” adlı dizide Makbule karakterini canlandırıyordu. Dizideki çocuk oyuncuların Makbuş diye seslendiği Aktansel, çekimler devam ederken ALS hastalığına yakalandığını öğrendi.
Haftalar ilerledikçe Aktansel’in kasları zayıflamaya, istediği gibi hareket edememeye başladı. Son olarak konuşma yetisini de kaybeden Aktansel’in bu durumuna çok üzülen dizinin yapımcısı usta oyuncuya moral olsun diye her hafta ona sahne yazdırmaya özen gösterdi. Aktansel iki yıl önce biten ve 100 bölüm süren dizinin son döneminde konuşamadığı ve hareket edemediği için bir koltukta oturuyor, sadece ağzını oynatıyor gibi yapıyordu. Daha sonra da Aktansel’e dublaj yapılıyordu.

Oğulları da rahatsız
Dizi bitince evinde tedavisine devam edilen Aktansel’in durumu ağırlaşınca özel bir bakımevine kaldırılmıştı. Aktansel’in 40’lı yaşlarda iki oğlunun da ALS hastalığına karşı yaşama savaşı verdiği ortaya çıktı. Aktansel’in konuşma güçlüğü de çeken çocuklarının evde bakıcı kontrolünde yaşama tutunmaya çalıştığı öğrenildi.
27 Kasım 1937’de İstanbul’da doğan Aktansel, şimdiye kadar “Gurbet Kadını”, “Asmalı Konak”, “Şehnaz Tango”, “Kabuslar Evi” ve “Acemi Cadı” gibi birçok dizi ve filmde de oynamıştı. Aktansel için bugün önce saat 11.30’da Üsküdar Tekel Sahnesi’nde tören düzenlenecek.
Üsküdar Silahtar Abdurrahman Ağa Camisi’nde öğlen cenaze namazı kılınacak olan Aktansel daha sonra Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verilecek.