Cadde Arif Susam kimdir, kaç yaşında? Arif Susam nereli ve şarkıları neler?

Arif Susam kimdir, kaç yaşında? Arif Susam nereli ve şarkıları neler?

30.10.2021 - 20:29 | Son Güncellenme:

Şarkılar Bizi Söyler'in bu haftaki bölümünde Taverna Şarkıları izleyicilerle buluşacak. Program, Sibel Can, Hakan Altun ve Hüsnü Şenlendirici'nin sunumuyla yayınlanıyor. Arif Susam, Şarkılar Bizi Söyler'in konukları arasında bulunuyor. Peki Arif Susam kimdir?

Arif Susam kimdir, kaç yaşında Arif Susam nereli ve şarkıları neler

Şarkılar Bizi Söyler, yeni sezonu ile kaldığı yerden devam ediyor. Kanal D ekranlarında yayınlanan programda müzikler izleyicilerle buluşuyor. Taverna şarkılarının söylendiği bu hafta Arif Susam, programa katılıyor. Peki Arif Susam kimdir? İşte Arif Susam'ın biyografisi...

Haberin Devamı

ARİF SUSAM KİMDİR?

Arif Susam, 1956 tarihinde Elazığ'da doğdu. Türk taverna müziği şarkıcısıdır. Ayrıca orkestra şefliği de yapmıştır. 8 yıl klasik batı müziği eğitimi almıştır. Bir ekol yarattığını düşünenler bulunur. Albümlerinin neredeyse tamamı canlı kayıttır ve canlı performans atmosferini yansıtır. Şarkılarının arasında konuşması ile ünlüdür.

İstanbul Konservatuvarı Klasik Batı müziği eğitimi almıştır. Askerliğini Yeniköy Orduevi'nde orkestra şefi olarak yapmıştır. 1982 yılında Tarabya'da sahne almaya başlamıştır. 1984'te ilk albümü olan Efsane Aşk'ı çıkarmıştır. Ayrıca Cengiz Kurtoğlu'yla birlikte Şahin Özer plakçılığın ilk sanatçılarındandır. 1986 yılında çıkarmış olduğu Tavernada Yıldönümü adlı kaseti Türkiye'de 1,5 milyonun üzerinde bir satışa ulaşmıştır. O yıllara Arif Susam'ın altın yılları denilebilir.