Cadde BiR BABA-KIZ FiLMi

BiR BABA-KIZ FiLMi

06.12.2013 - 19:11 | Son Güncellenme:

Yıllar sonra yeniden buluşan bir baba-kızın birbirini tanıma sürecini beyaz-perdeye aktaran “Kızım İçin”in galası yapıldı.

BiR BABA-KIZ FiLMi

Filmde Tuncer’i oynayan Yetkin Dikinciler, “Bütün baba-kızlar bu filmle ilişkilerine bir daha bakacak” dedi

Haberin Devamı

Bugün vizyona girecek “Kızım İçin” filminin galası önceki akşam Demirören İstiklal’de gerçekleşti. Başrollerini Yetkin Dikinciler, Eda Ece, İnci Türkay ve Berke Üzrek’in paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda ise Hakan Haksun oturdu. Filmin galasına Ayşegül Aldinç, Asuman Dabak, Sevil Uyar, Gani Müjde, Murat Serezli ve Murat Kekilli gibi ünlü isimler yer aldı.
Gazetecilerle yaptığı kısa sohbette, yönetmen Hakan Haksun’u öven Yetkin Dikinciler, “Hakan Haksun’un yazıp yönettiği filmde, günümüzde yaşanan konuya değiniyoruz. Artık anne-babalarla çocuklar arasında bir iletişim zorunluluğu yaşanıyor. İki buçuk yaşında terk ettiği kızının 18 yaşına girmeden üç hafta önce karşısına çıkan Tuncer karakterini canlandırıyorum. Türkiye’de bu filmi izleyen bütün baba ve kızlar sorunlu olsun ya da olmasınlar ilişkilerine bir kez daha bakacaklar” diye konuştu.

Haberin Devamı

YEŞİLÇAM’A SAYGI

Yönetmen Hakan Haksun, senaryosunu da yazdığı “Kızım İçin”le ilgili, “Bu film Yeşilçam’a saygı niteliğindedir” açıklamasını yaptı. Başrol oyuncularından Eda Ece ise “Tuba karakterini oynuyorum. Babasıyla annesi ayrıldığı için iki buçuk yaşında babasız kalıyor. Seneler sonra babası karşısına çıkıyor. Yetkin Abi’yle oynadığım için kendimi şanslı hissediyorum. Çok güzel bir hikayesi var” dedi. Rolünün zor olduğunu belirten genç oyuncu sözlerini şöyle sürdürdü: “Babam hayatta en sevdiğim insan. Bu rolde Tuba’yı anlamak için çok çabaladım.”

CiMBOM’A DESTEK

Filmde babasıyla yıllar sonra yeniden bir araya gelen genç kızı oynayan Eda Ece’yi galada, “Pis Yedili” dizisinde birlikte rol aldığı Ayşegül Aldinç ve Asuman Dabak da yalnız bırakmadı.
Ece “Pis Yedili”de Cimbom karakterini canlandırıyor.

‘Tek başına bir anneyim’

Filmde Banu karakterini canlandıran İnci Türkay da “Kızla babası arasında geçen bir hikaye. Ben Tuba’nın annesi Banu’yu canlandırıyorum. Tam bir Yeşilçam filmi oldu. Yetkin zaten iyi arkadaşımdı. Eda’yla iyi anlaştım. Hakan Haksun’la çalışmak çok keyifliydi. Senaryo beni çok etkiledi. İlk defa dramatik bir anne karakterini canlandırdım” dedi.
Türkay, “Filmde kendi hayatınızdan kesit var mıydı?” sorusuna, “Ben de bir anneyim. Eşimden ayrı olduğum için çocuğumu yalnız büyütüyorum. Tek başına bir annenin çocuğuna verdiği emeği çok iyi bildiğim için bir anda biri onu götürürse kötü olurum. Ama biz kızımın babasıyla medeni şartlarda ayrıldık” cevabını verdi.