Cadde Bora Gencer: Jamala ile buluşup 'savaşa hayır' demek istiyorum

Bora Gencer: Jamala ile buluşup 'savaşa hayır' demek istiyorum

15.03.2022 - 07:10 | Son Güncellenme:

Bora Gencer, İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışında sokakta yaşayan sokak canlılarını unutmadı. Sarıyer'de bir kedi ve köpeği beslerken objektiflere yansıyan şarkıcı, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal harekatının ardından ülkemize sığınan şarkıcı Jamala ile buluşmak istediğini söyledi.

Bora Gencer: Jamala ile buluşup savaşa hayır demek istiyorum

Bora Gencer, İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışında sokakta yaşayan sokak hayvanlarını unutmadı. Sarıyer'de objektiflere yansıyan şarkıcı, bir parkta kedi ve köpekleri mamayla besleyerek, örnek davranış sergiledi. Kendisinin de bir köpeği ve bir kedisinin olduğunu anlatan Gencer, böyle soğuk havalarda sokak canlılarını unutmamak gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ünlü isim, "Golden cinsi bir köpeğim var, sokakta bulup, sahiplenmiştim. Sokak hayvanları daha hisli oluyor, benim hayvanlara olan sevgim iyi bilinir, evde bir ara tavşan bile besledim. Seviyorum hayvanları, insanlardan daha iyi anlaşıyorum onlarla. Sözden daha iyi anlıyorlar, bir kez söylediğin zaman ikiletmiyor ama tabii insanları ve doğayı da seviyorum. Bugün de yerden yemedi elimden yedi sokak köpeği" dedi.

JAMALA'NIN ŞARKISINA TÜRKÇE SÖZLER YAZDI
Ayrıca Bora Gencer, 2016'daki Eurovision Şarkı Yarışması'nda Kırım Türk'ü Jamala'nın seslendirip, birinci olduğu '1944' adlı şarkıyı revize edip, Türkçe sözler yazıp, 'Karartma' adlı bir şarkı yaptığını anlattı.

Bora Gencer: Jamala ile buluşup savaşa hayır demek istiyorum

Gencer, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal harekatının yaşandığı günlerde 'Karartma' adlı şarkısına klip çektiğini ancak henüz yayınlamadığını anlattı. Ünlü isim,  geçtiğimiz günlerde ülkemize sığınan şarkıcı Jamala ile de buluşmak istediğini söyledi. Gencer, savaşın kazananı olmayacağını ve bu savaşı Rus halkının da istemediğini belirtti.

Haberin Devamı

56 yaşındaki şarkıcı, "Ben bu şarkıya tekrar Türkçe sözler yazıp, klip çektim. Tam da savaşın çıktığı şu günlere denk geldiği için bu şarkı savaşa karşı bir tepki gibi oldu. Henüz savaş yokken bunu düşündük. Haklarını aldım ve şarkıyı okudum, klibini çektim ancak henüz yayınlamadık. Jamala buraya iltica etmiş böyle enteresan bir durum oldu. Çok yakında da albümün klibini piyasaya süreceğim, hem de Jamala ile kontak kurduk onunla buluşup, savaşa karşı bir şeyler yapmayı düşünüyorum" dedi.

Bora Gencer: Jamala ile buluşup savaşa hayır demek istiyorum

"GÖRDÜKLERİMİZ BİZİ ÇOK ÜZÜYOR"
Bora Gencer, sözlerine; "Hatta Jamala'ya da rica edeceğiz eğer 'Tamam' derse çekilmiş klibin son 10 saniyesinde kendisini de koyup, 'Savaşa ve şiddete hayır' diye yazıyla mesaj vermek istiyoruz. Rus halkı da bu savaştan dolayı üzgün onlar da bunu istemiyor aslında. Benim çok Rus arkadaşım var, turistik bölgelerde çok çalıştığım için. Gördüğümüz görüntüler bizi çok üzüyor" şeklinde devam etti.

"ALBÜM GELİRİNİ SOKAK HAYVANLARINA BAĞIŞLADIM"
Son yaptığı 'Ayaz' adlı albümünün gelirini sokak hayvanları adına HAYTAP'a bağışladığını açıklayan Gencer, sosyal sorumluluk projeleriyle hem insanlara hem de hayvanlara destek olmaya çalıştığını anlattı.

Haberin Devamı

Gencer, "Böyle günlerde insanlara; komşularının kapısını çalmasını tavsiye ederim, dışarıya çıkamayan aç kalan komşuları varsa onlara yardım elini uzatmalıyız, tabii ki sokakta yaşayan canlılara destek olmalarını beklerim. Kıymetli ve hisli varlıklar. Ben hem kedi hem de köpek besliyorum. Yardım etmek insanın enerjisini yüksek tutuyor. Bu pandemi döneminde yaklaşık 35 SMA'lı çocuk için kampanya girişimlerine destek oldum. Tek dozluk tedavi için. Benim için her zaman koranavirüsten daha mühim bir şeydi bu hastalık, elimden geldiğince sosyal sorumluluk projeleri yapmaya gayret ediyorum. Son olarak 'Ayaz' adlı albümümün gelirlerini de HAYTAP'a sokak hayvanlarına bağışladım" dedi.

Bora Gencer: Jamala ile buluşup savaşa hayır demek istiyorum