Cadde BU SAHNEDE BAŞKA BiR DÜNYA VAR

BU SAHNEDE BAŞKA BiR DÜNYA VAR

29.10.2014 - 20:48 | Son Güncellenme:

Kafası Karışık Kontrtenor Nuri Harun Ateş, eğlenmek, unutmak, hatırlamak ve durmadan dans etmek için yeni sezonda yine garajistanbul sahnesinde...

BU SAHNEDE BAŞKA BiR DÜNYA VAR

Harun Ateş, bu sezon şovunu sahne üzerine kurduğu kendi lunaparkında anlatıyor. Nam-ı diğer Kafası Karışık Kontrtenor, yani sesini kadın sesi inceliğinde çıkarabilen Ateş, bu defa atlıkarıncanın üzerinde... Harun Ateş, yeni şarkılarını 1 Kasım Cumartesi sahne alacağı garajistanbul’da söylemeye hazırlanıyor.

Her ay garajistanbul’da izleyiciyle buluşuyorsunuz. Bu ortaklık nasıl oluştu?
garajistanbul ile henüz bir garajken tanıştım. Orası Mustafa ve Övül Avkıran’ın hayaliydi. Hepimiz bu hayale inandık ve parçası olduk. O zamandan beri şarkı söylüyorum burada. garajistanbul yepyeni bir enerjiyle, yine harika bir ekiple yoluna devam ediyor; ben de söylemeye tabii...

TEZGAHTARLIK YAPTIM

Tiyatroya başlama hikayeniz nasıl?

Hayalimdeki eğitimin peşinde okul değiştirip dururken, birgün her şeyden sıkılıp müziği bırakmaya karar verdim. Mimar Sinan Devlet Konservatuvarı Opera bölümünü terk ettim ve Ada Müzik’te tezgahtar olarak işe başladım. Daha sonra klasik müzik bölümünün başına geçtim.
Bir gün Murat Daltaban geldi; ona CD dinlettim ve kontrtenor olduğumu öğrendi. Ne mutlu ki, aklında kalmışım. Beni Mustafa ve Övül Avkıran’ın projesi için önerdi, sonra her şey değişti. Mustafa ve Övül, projenin müzik yönetmeni
İhsan Kılavuz, muhteşem ses Sema Moritz, Engin Yörükoğlu, harika oyuncular Murat Daltaban, Derya Alabora, Ayşe Selen, Şehsuvar Aktaş ve Serkan Altunorak ile ‘neos kosmos’ projesinde yer aldım ve her şey böyle başladı.

ALBÜMÜM YOLDA, GELİYOR

Kafası Karışık Kontrtenor projesi nasıl ortaya çıktı?
Hep ortadaydı aslında, bildim bileli aynadan bana bakıp duruyordu. Her projeden, oyundan, kurgulanmış hikayeden bağımsız, sahneye çıkmaya karar verdiğim an tüm kafa karışıklığımı da yanıma alıp fırladım sahneye ve “Ohh” dedim yemin ederim.

Sahne kostümlerinizi nasıl seçiyorsunuz?
Sahnede ne anlatacağıma, ne söyleyeceğime ve nasıl görünmek istediğime göre tasarlıyorum giyeceklerimi. Zaman zaman da tasarımcı dostlarımın harika tasarımları üzerimde oluyor.

Kendi besteleriniz de var mı? Evet, onları da söylüyorum.

Yakında başka projeleriniz olacak mı? garajistanbul konserleri tüm sezon sürprizlerle devam edecek. Bunun dışında albümüm geliyor. Bir de yeni bir tiyatro projesi yolda.

Haberin Devamı

DÖVMESiNiN MANASI

Ajda Pekkan’a büyük bir hayranlığım var ama bunun nasıl başladığını hatırlamıyorum. Annemin dediğine göre, bebekken onun sesini duyunca uyanıp, televizyona kitlenirmişim. Ona olan sevgimden adını boynuma dövme yaptırdım.

NOT: Pop, caz, arabesk, 60’lar, 70’ler, 80’ler... Kafası Karışık Kontrtenor Nuri Harun Ateş, tüm bu müzik türlerini tek gecede, tek bir mekanda sunuyor.