Cadde DANGAL FİLMİ OYUNCULARI: Dangal nerede çekildi, konusu nedir?

DANGAL FİLMİ OYUNCULARI: Dangal nerede çekildi, konusu nedir?

30.08.2022 - 18:51 | Son Güncellenme:

Dangal filmi, gerçek bir hikayeden sinemaya uyarlanmıştır. Eski güreşçi olan baba Mahavir Singh'in iki kızına güreşmeyi öğretmesi ve onlarla olan ilişkisi anlatılıyor. Başrolde ise Aamir Khan yer alıyor. Peki, Dangal filmi oyuncuları ve karakterler kim?

DANGAL FİLMİ OYUNCULARI: Dangal nerede çekildi, konusu nedir

Hint yapımı Dangal filmi, 2016 yılında vizyona girdi ve Hindistan'ın yanı sıra Çin'de de rekor kırmıştır. Filmin yönetmenliğini Nitesh Tiwari yaparken Senaryosunu da Dan Gilroy, Nico Soultanakis ve Tarsem Singh kaleme aldı. Filmin çekimleri Hindistan'ın Pune, Ludhiana ve Delhi gibi şehirlerinde çekildi. İşte, Dangal filmi konusu ve detayları...

Haberin Devamı

DANGAL KONUSU

Güreşte bölgesel olarak birçok başarı kazanmış, hatta Hindistan şampiyonu olmuş Mahavir Singh (Aamir Khan) tecrübelerini aktarıp yetiştireceği, Hindistan için uluslararası alanda bir madalya kazanacak bir erkek çocuk sahibi olmayı her şeyden çok istemektedir. Ancak 4 kızı olmasına rağmen hiç erkek çocuğu olmamıştır. Günün birinde kızları Babita ve Geeta'daki potansiyeli farkedince, onları bir erkek gibi güreş müsabakalarına hazırlamaya başlar. Mahavir'in gerçekleştiremediği hayallerini gerçekleştirmek, artık kızlarının elindedir.

DANGAL FİLMİ OYUNCULARI

Mahyavir Singh Phogat - Aamir Khan
Mahavir Singh Phogat'ın eşi Daya Shobha Kaur - Sakshi Tanwar
Mahavir Singh Phogat'ın kızı Geeta Phogat - Fatima Sana Shaikh
Genç Geeta - Zaira Wasim
Mahavir Singh Phogat'ın kızı Babita Kumari - Sanya Malhotra
Genç Babita - Suhani Bhatnagar
Rohit Shankarwar
Vivan Bhatena
Aparshakti Khurrana
2 numaralı erkek dövüşçü - Kaustubh Pile
Antrenör Pramod Kadam - Girish Kulkarni