Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yepyeni bir ‘Gece Hayatı’ haftasından herkese merhaba. Yavaş yavaş havaların soğuduğu ve kış sezonunun dominant hale geldiği İstanbul’da bir değişiklik yapıp, tamamen kulaktan kulağa ün salmış gece mekanlarını siz değerli okurlarımız için gezdim. Hazırsanız, arkanıza bir güzel yaslanın ve şehrin gizli kalmış kalite kokan mekanlarını beraber gezelim!

BALIKÇILARIN ATASI

Medya ve planlama sektöründe uzun yıllardır deneyim sahibi olan, kurumsal iletişimde bugüne kadar sayısız iş yemeğine katılan dostum Pelin Dinç’in önerisiyle ilk durağım Yeşilköy’deki Hasan Balıkçılar oldu. Bilen bilir, hikaye kokan mekanlar listemde her zaman ilk sırayı alır. Bu mekan, İstanbul’un ilk kurulan balık restoranı olmasıyla dikkat çekiyor. 1965 yılında küçük bir taka balıkçısı olarak kurulan mekan, kalitesi ve sektördeki atılımıyla dönemin en ünlü balıkçısı olarak biliniyor.

Haberin Devamı

Mekanı kuran Hasan Bey’in müşterileri arasında dönemin en ünlü siyasetçileri, sanatçıları ve iş adamları bulunuyor. Ancak Hasan Bey’in hayatını kaybetmesiyle, aile fertleri dükkanı iyi şekilde yönetemedikleri gibi, elden çıkarmayı uygun görüyor. Mekanın yeni sahibi Evren Tetik, bir gün misafir olarak geldiği mekanın lezzetlerine bayılınca, yaklaşık bir milyon dolarlık yatırımla 2015 yılında buranın patronu oluyor. Mekan jumbo karides, balık tava ve kalamar salatasıyla Yeşilköy’ün en hit restoranı. Özellikle akşam saatlerinde, yaklaşık 200 kişilik mekanda yer bulma şansınız minimal seviyelerde.

GELECEK VAAT EDEN PARTİCİLER

Yıllarca Beşiktaş Spor Kulübü’nün basın sözcülüğünü yapan Mete Düren’in yeğeni Mehmet Düren, geçtiğimiz hafta aradı. “Yeni bir atılıma girdik. Muhakkak gelip bu etkinlikleri görmen gerek. Çok iyi parti organizasyonları yapacağız” dedi. Perşembe akşamı ilk partilerini görmek için Akaretler’deki Vogue Restaurant’a gittim. Daha önce Çeşme’de Momo, Bebek’te Lucca’nın DJ kabininde gördüğüm genç yetenek Cafer Palamut’la birlikte ‘Cuma öncesi partileri’ konsepti adında VIP davetler organize ettiklerine şahit oldum. Kimler yoktu ki partide? Ünlü iş adamları ve siyasetçilerin, gelecekte gazete ve televizyonlarda boy gösterecek genç nesil fertleri bir arada eğleniyordu. Henüz 20’li yaşında VIP
partiler düzenlemek, gelecek için önemli.
Hatta Barcode ve Lucca ile de flört aşamasındalar şu an. Gelecekte şehrin havasını değiştirecek kaliteli partiler düzenleyeceklerinden hiç şüphem yok.

Haberin Devamı

KARAKÖY’E YENİ SOLUK

Karaköy’ün geçtiğimiz ay faaliyete geçen mekanı Ayı’yı katıldığım bir tanıtımda fısıltı gazetesinin manşetinden anons edilirken duydum. Kısa sürede bölgenin gençlerini bir araya toplayan mekan, özellikle cuma ve cumartesi günleri sabahın ilk ışıklarına kadar düzenlediği eğlencelerle hit olmuş konumda. Karaköy Ayı, gerçekten uğrayıp görülmesi gereken yerler listenizde olmalı.