Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Komşudaki ekonomik kriz süreci 2016 yılının son günlerine gelmemize rağmen hâlâ devam ediyor. Öyle ki, bu durumun etkileri bizi bile etkiliyor. Peki nasıl mı? Karaköy’ün amiral gemisi Colonie, geçtiğimiz perşembe gecesi yeni sezona Yunan DJ Vassili Tsilichiristos’u sahneye çıkararak ‘Merhaba’ diyecekti. Ancak işler yolunda gitmedi. Ünlü DJ, Yunanistan’daki Hava Trafik Kontrol Merkezi’ndeki grev sebebiyle kendi ülkesinden çıkış yapamadı. Açılış gecesindeki etkinlik mecburen 29 Ekim Cumartesi gününe ertelendi.

Haberin Devamı

TERS KÖŞE KALİTE

Göz önünde bulunan ve terimsel olarak ‘lokasyon’ avantajı olan mekanların dışında bu hafta sizi İstanbul’da ters köşe kalmış bir mekanla buluşturacağım.

Bahsettiğim şık restoran Maçka Residences altındaki Alancha! Yaklaşık 20 gün önce ünlü iş adamı Tuna Ozaner’e devir olan mekan baştan aşağıya kabuk değiştirdi. İzmir Çeşme’de de geçtiğimiz yazı başarılı şekilde geçiren mekanın İstanbul’daki yeri gerçekten görülmeye değer.

YUNAN GREVi BiZi VURDU
İki katlı ve bir diğer kata asasör eşliğinde çıkabileceğiniz restoran aynı anda 250 kişiyi misafir edebiliyor.

Müşterilerin adeta şıklık yarışına girdiği Alancha, dünya mutfağı lezzetlerini menüsünde bulunduruyor. Tuna Ozaner’in sanat, siyaset ve cemiyet hayatındaki dostlarını ağırladığı Alancha’da bugüne kadar birçok ünlü isim mekanın lezzetlerini tatma şansı buldu. Anadolu Mutfağı’nın önemli lezzetlerinin farklı sunumlarla da menüde yer aldığının altını çizmek gerek. Önümüzdeki cumadan itibaren DJ performanslarının da başlayacağı mekanda, rezervasyonların dolu olduğunu duyduğumda çok şaşırdım!

VESTEL’DEN ÖNEMLİ DESTEK

Daha önce önemli markaların İstanbul gece hayatındaki mekanlara sponsor olduklarını yazılarımda belirtmiştim. İşte bir örnek daha. Vestel, Ataşehir’de geçtiğmiz ay açılan bir mekana sponsor oldu. Farklı bir havası olan Kuruçeşme Kahvesi’ni geçtiğimiz hafta ziyaret etme şansı buldum.

YUNAN GREVi BiZi VURDU


Mekan kısa sürede herhangi bir açılış organizasyonu olmadan ağzına kadar dolmuş! Oyun, nargile ve yemek salonu gibi üç bölümden oluşturuyor. Yaklaşık beş adet VIP odanın bulunduğu ‘VESTEL VIP’ lerde ise özel toplantılar düzenleniyor. Öyle ki birçok ünlü futbolcu kısa sürede keşfettiği bu mekanda VIP salonları kapatıp karaoke geceleri düzenlemiş bile.