Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yeme-içme ve eğlence sektörünün önde gelen mekanlarını bu hafta sizler için kategorilere bölerek kaleme aldım. Gece hayatının birbirinden önemli mekanlarını ve rüştünü ispatlayan yatırımları yakından tanıyacaksınız.

KALiTE TOP 5

ŞEHRiN FAVORi MEKANLARI

Bu bölümde, İstanbul gece hayatında en pahalı menüsüne sahip ve müşterilerinin şıklık yarışına girdiği mekanları listeledim.

1 Zuma: Doğuş grubunun şüphesiz zirve projesi olan Zuma, İstinye Park’taki yeni lokasyonuna kısa sürede alıştı. Lüks ve kalite kokan Zuma, İstanbul gece hayatının bir numaralı yeme-içme ve eğlence mekanı.

2 Ulus 29: Ulus’un muhteşem Boğaz manzarasına sahip mekanı yıllardır zirvedeki yerini koruyor. Yemeklerinden çok food bar ve gece kulübü bölümlerindeki DJ performansları mekanı zirveye ortak yapıyor.

3 Vogue Restaurant: Listemizin üçüncü sırasında ters köşe bir mekan olan Vogue bulunuyor. Türkiye’nin en ünlü isimlerinin sıklıkla tercih ettiği bu restoran,
BJK Plaza içindeki konumuyla dikkat çekiyor.

4 Mitte: Karaköy’ün havasını değiştiren Mitte, Turgay Yıldız’ın akıllı bir yatırımı. Buradaki başarılı ve kaliteli hizmetini Bebek Lokal’e de yansıtan Yıldız ve ekibi, yakın zamanda Ulus’ta yepyeni bir mekan açmak için kolları sıvadı.

5 Alancha: Tuna Ozaner’in devraldığı günden, bugüne kelimenin tam anlamıyla seviye atlayan Alancha, ters köşe bir lokasyonda olmasına rağmen Maçka’nın en lüks mekanı olmayı başardı. Son dönemde Lindsay Lohan, Acun Ilıcalı ve Engin Altan Düzyatan gibi ünlü isimlerin tercih listesinde Alancha var.

Haberin Devamı

GENÇLERİN TOP 5’İ

ŞEHRiN FAVORi MEKANLARI

Genç neslin yoğun eğitim hayatından fırsat bulup, arkadaşlarıyla kafa dağıttığı mekanlar ise bir hayli dikkat çekici. Salaş ancak özenli kıyafet tercihleriyle gençlerin top 5’inde kimler yok ki!

1 Alexandra Cocktail Bar: Yükselen değer Arnavutköy’ün şüphesiz ki, en önemli mekanlarından biri Alexandra. Teras katından Boğaz manzarası, alt katında nefis sahil havasını alabileceğiniz mekan gençlerin zirve tercihi. Müzikleri ve yaratıcı kokteylleriyle Alexandra, bu konumu hak ediyor.

2 Any ve Whisper: Arnavutköy’e kokteyl bar konseptini getiren Any, listemizin ikinci sırasını Whisper’la paylaşıyor. İki mekan da gerçekten son günlerde sokağa taşan müşterileri ve kaliteli hizmet anlayışıyla dikkat çekiyor. Özellikle Whisper’ın hafta sonları düzenlediği happy hour partilerine gençlerin ilgisi oldukça yoğun.

3 Zilly Pera: Asmalımescit’in öncü mekanı Zilly Pera, üniversite öğrencilerinin seçkin mekanı. Yaklaşık beş yıldır düzenledikleri partilerle dikkat çeken mekan, yeni sezona da hızlı bir giriş yaptı.

4 DC Maja: Listemizin Anadolu Yakası’ndan tek temsilcisi olan DC Maja, son günlerin çıkışta olan mekanı. Düzenlenen happy hour partilerindeki eğlence, gençlerin tercih listesinde üst sıralarda.

5 Opera: Asmalımescit’in değişen yüzü Opera, gençlerin son dönemde tercih ettiği bir diğer mekan. Dans şovları ve birbirinden ünlü konukların DJ kabini başına geçmesi, gençlerin mekanı seçmelerinin nedenleri arasında.