Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ve beklenen gün geldi çattı... 88’inci Akademi Ödülleri, 28 Şubat gecesi Hollywood’da sahiplerini bulacak. Herkesin aklında altıncı kez aday olan Leonardo DiCaprio’nun ‘Diriliş / The Revenant’ filmindeki performansıyla bu kez Oscar’a uzanıp uzanmayacağı var. Lezzet ve eğlence düşkünleri ise geceye katılabilmek için birbirleriyle yarışıyor. Aylar öncesinden Hollywood’un o muhteşem organizasyonunun tadını çıkarmak isteyenler şimdiden yola düştüler bile...

BENİM OSCAR’IM SABANCI AİLESİ’NE
Peki dünyanın en iyi oyuncuları o gece neler yiyecek? Bu sorunun cevabını geçen sene olduğu gibi, Oscar menüsünü Türkiye’ye getiren Sabancı Ailesi verecek. İstanbul gecelerine Los Angeles’ın en hit mekanı Spago’yu katan Demet Sabancı Çetindoğan, şimdi de Oscar lezzetlerini İstanbul’a getirdi.

Haberin Devamı

Michelin yıldızlı ünlü şef Wolfgang Puck’ın özel olarak hazırladığı Oscar menüsü, bugünden itibaren 28 Şubat’a kadar Spago İstanbul’da tadıma sunulacak.

Puck’ın füme somon, Beluga havyarı, tavuklu Çin salatası ve sashimi salatası gibi seçeneklerden biriyle başlayacağınız ziyafet, filet mignon steak ve Kuzey Amerika ıstakozu pot pie gibi ana yemeklerle devam edecek. Mekanın muhteşem teras ambiyansı ve kaliteli müzikleriyle harika bir gece yaşamak için elinizi çabuk tutun. Zira 28 Şubat rezervasyonlarının yarısı şimdiden doldu.

Moda: ‘Karakter kokteyli’

Yorucu İstanbul trafiği ve iş hayatı gerginliğinden kurtulmak için geçen hafta soluğu Asmalımescit’te aldım. Yeni ve popüler mekan analizi yapmadan önce Levent Koçarslan’ın sahibi olduğu Stay’in tabelasının değiştiğini fark ettim. Mekan, ‘5 Cocktails & More’ adıyla hizmet vermeye başlamış. Köşe yazarı ve DJ olarak zevkli işlere imza atan Oben Budak, ortaklarıyla birlikte kalite ve konforu ‘5 Cocktails & More’ adında birleştirip bir kokteyl bar açmış.

Kendinizi ev partisinde hissedeceğiniz bu mekan, butik tarzı ve sıcaklığının yanı sıra 30 farklı kokteyl çeşidiyle lezzetli tadım imkanı sunuyor. Kişiye özel ‘karakter kokteyl’ modasına da uyan yetkililer, mekan içerisindeki minik bostanlarda yetiştirdikleri bitkileri kokteyllere katarak organik lezzeti yakalıyor. Görülmesi ve tadılması gerekenler listenize eklemenizi öneririm.

Bir cuma planı

Şıklığı ve kaliteyi arayan eğlenceseverlere cuma önerisi... İstanbul gecelerinin açık ara en popüler semti Nişantaşı oldu. Topağacı’ndaki Grey, Atiye Sokak’taki Wanda ve Harbiye’deki Klein yeni yılın üçlüsü! Grey’de başlayacağınız akşam yemeği sonrası, Wanda’nın barında geçirilecek harika eğlence ve ardından, Klein’de bitecek bir gece tüm haftanın yorgunluğunu alacak.