Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu hafta klasikleşmiş bir yazı tarzından elimizi kolumuzu sıyırıp, farklı bir yaklaşımla İstanbul gecelerinin nabzını tutalım. Lüks ve bin dolarlık hesapların ödendiği mekanlar yerine, Türk halkının en moda eğlencesi olan ‘canlı müzik’ tarzını ele alalım birlikte.

Kadıköy’ün yıldızı ‘Dorock XL’
İki kıtadan oluşan şehrin, ‘canlı müzik’ aşkının ön plana çıktığı bölgelerin başında ‘Kadıköy Barlar Sokağı’ geliyor. Geçtiğimiz hafta Seçkin Piriler’in, eski eşi Kaan Tangöze’nin üyesi olduğu Duman grubunun posterlerini yırttığı iddiasıyla tanıştığım Kadıköy Barlar Sokağı’ndaki Dorock XL adlı mekan, bildiğiniz Anadolu Yakası’nın en hit ‘canlı müzik’ mekanı. Kendi içerisinde üç farklı bölüm bulunduran bu mekan, aynı anda bin kişiyi ağırlayabiliyor. Önümüzdeki günlerde burada Türkiye’nin en ünlü müzisyenlerinin akustik performanslarını izleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Avrupa Yakası’nın hit yerleri
Avrupa Yakası’nda sizi tura çıkarmadan önce, işin merkezi olan Taksim Hayal Kahvesi’nin kapanacağının bilgisini vereyim. Yıllardır sahnesinde Türkiye’nin en önemli yıldızlarını ağırlayan mekan, temmuz ayı sonrası otel olarak hizmet verecek. Bu küçük bilgi sonrası yakanın en hit ‘canlı müzik’ yerlerini saymaya başlayalım; Karaköy’de Cano ve Verde, Taksim’de Jolly Joker, Mama Shelter ve Nevizade Sokağı, Nişantaşı’nda Dutluk, Etiler’de Vitrin, Bebek’te Kulis ve Catz, Emirgan’da Gizli Kalsın. Arabesk severlerin müdavimi olduğu mekanlarda Vitrin ve Dutluk ön plana çıkarken, pop müzik severlerin gittiği mekânlar arasında Kulis ve Jolly Joker, rakiplerinin birkaç adım daha önünde. Emirgan Gizli Kalsın’daki özel partilerdeyse yıldızların kaçamak sahnelerine denk gelebilirsiniz.

Sahnelerde onlar var
Sıra geldi sahnelerin ‘kral’ ve ‘kraliçe’lerine. Şüphesiz ki gecelerdeki en popüler isim Özge Fışkın. Sahne aldığı her yeri ağzına kadar dolduran Fışkın, İstanbul gece hayatında kendi kitlesi olan önemli bir müzisyen. Bu aralar onu Bebek Kulis’te dinleyebilirsiniz. Son dönemde Murat Dalkılıç’la düet yaptığı ‘Leyla’ adlı şarkıyla tanıdığınız Boygar, gece hayatı müdavimlerinin yakından tanıdığı bir isim. Son dönemde Leyla Atman prodüktörlüğünde çıkardığı ‘Adım Adım’ çalışmasıyla ünlenen Soner, gece hayatının en çok tercih edilen müzisyenlerinden. Aslına bakarsanız önce İstanbul gecelerinde kendisini kanıtlayan ve daha sonra ünlenen o kadar isim var ki; Serkan Kaya, Berkay, Aslı Demirer ve daha niceleri gibi...

Haberin Devamı

LEZZET ÖNCÜSÜNDEN ‘KEBAPÇI’ MARKASI

Etçi furyasının merkezi Etiler’in havası ‘Kebapçı’ açıldıktan sonra değişti. Nusret Gökçe’nin yeni mekanı, lezzetleri ve kalitesiyle farkını ortaya koyuyor. Büyük etlerdeki iddiasını Türk Mutfağı’na taşıyan Nusret Gökçe’yi başarısından dolayı kutlamak gerek.