Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bayramla başlayan kış sezonu, stres ve üzüntüyle geçen zor günlerden arınmak isteyen eğlence severlere ilaç gibi geldi. Yazlık mekanların İstanbul’a yavaş yavaş dönmesiyle şehirdeki gece hayatı da hız kazanmaya başladı. Öyle ki ünlü isimler de gecelerde boy göstererek mekanlara gizli gizli destek çıkmaya çalışıyor. Peki bu sezonun kabuk değiştirecek semtleri nereler?

BEBEK REKABETİ

Karaköy Mitte ile rüştünü ispatlayan Turgay Yıldız’ın, Bebek’te açtığı yeni mekanı ‘Bebek Lokal’ sezona bomba gibi girdi. Küçük Bebek’te denize sıfır konumuyla dikkat çeken mekan, rakipleri Chilai, Lucca ve Happily Ever After’la olan rekabette şimdiden söz sahibi oldu diyebiliriz. Bu bölgenin müşteri kitlesi eğlence hayatının lejyonerlerinden oluşuyor. Eğer kısa sürede ‘Bebek Lokal’ markası kitle bazında kalitesini ispatlarsa, uzun yıllar yazılarımıza konuk olarak görebiliriz Turgay Yıldız’ın bu mekanını.

Haberin Devamı

KARAKÖY DÜŞÜŞTE

Kısa sürede astronomik rakamlarla açılan kafe ve barlarla popüler hale gelen Karaköy, önümüzdeki kış sezonunu iyi geçirmeyecek gibi görünüyor. Mekan kalitelerinin hizmet ve anlayışlarını 20 yıl önceye çekmesi, ciddi anlamda kötü sinyaller vermeye başladı.

Özellikle geçtiğimiz yaz sezonunu bomboş geçiren mekanların ettiği zararlar, kalite ve eğlence anlayışlarını düşürmelerinde büyük etken oldu.

YÜKSELEN DEĞER: YENİKÖY

Mahalle kültürünün hemen hemen her sektörde yatırım yapacaklar için belirleyici bir ön araştırma şartı olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle dünyanın en hit yeme - içme ve eğlence sektörü yatırımları, her zaman lokal ve mahalle anlayışı sayesinde markalarını zirveye çıkarmayı başarmıştır. Türkiye’den örnek vermek gerekirse Etiler Nusr - Et, Bebek Lucca, Emirgan La Boom, Arnavutköy’deki Arnavutköy Balıkçısı aklıma bir çırpıda gelenler...

Yeniköy’deyse yepyeni bir eğlence oluşumu hakim. Nişantaşı Topağacı bölgesinde bir anda patlayan eğlence sektörü, yakın zamanda Yeniköy’deki mekanlarda da etkisini gösterecek. Şu an için ön plana çıkan bir yatırım söz konusu değil. Ancak Yeniköy’de her gece açılan bar ve restoranların dolu olduğunu görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Hayatınızın her gününü mutlu, huzurlu ve bayram gibi geçmesini diler, mübarek Kurban Bayramı’nızı kutlarım.