Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ülkenin tirajlı gazetelerinin son iki haftadaki manşetlerini tek tek atlamadan okuyanlardanım. İstanbul’un klasikleşmiş eğlence semtleri Nişantaşı, Cihangir ve Etiler’den fotoğraf kareleriyle ‘İstanbul gece hayatı sustu’ imajı verildi şehre. Haberlerin doğruluk payı var mı? Kısmen evet, kısmen hayır. Sadece şu detay atlandı: Sanıldı ki, insanlar kendilerini eve kapatıp, çaylarını yudumluyorlar. Halbuki yaşanan terör olayları sonrası gece hayatı düşkünlerinin bazıları eğlence semtlerini değiştirdi, popüler bölgeler yerine salaş ve gözden uzak semtleri seçtiler.

KİREÇBURNU MODA OLDU

Son iki hafta İstanbul’un sahil şeridi bölgeleri Ortaköy, Kuruçeşme, Bebek ve Etiler potansiyel müşteri kitlesini kaybetti. Bölgedeki restoranlar müşterilerini Yeşilköy ve Kireçburnu’ndaki gözden uzak, salaş mekanlara kaptırdı. Özellikle Kireçburnu’ndaki balıkçılar sezonun müşteri potansiyelinin zirvesine ulaştı. Cuma ve cumartesi günleri Kireçburnu’nda trafik oluştuğunu bile görebiliyoruz artık.

BAYLO KALİTESİYLE AYAKTA

Haberin Devamı

İSTANBUL’U  SUSTURAMADILAR
Turist ve değişim öğrencilerinin ayakta tuttuğu Asmalımescit, terör olayları sonrası kan kaybediyor. Ancak bölgedeki kült olmuş mekan Baylo Bistro & Bar, abone müşterileri ve alternatifsiz Fransız yemekleriyle durumdan az zararla çıkacak gibi duruyor. Bölgedeki en popüler ve lüks mekan Soho House bile üyelerinin kendisini terk etme riskiyle karşı karşıyayken, henüz 26 yaşındaki Batuhan Kocaaydın ve ekibi, bu kriz dönemini kaliteleriyle atlatıyor. Zor dönemlerden geçtiğimiz bu günlerde özellikle yabancı çiftlerin şık takım elbise ve topuklu ayakkabı tercihleriyle Baylo’nun masalarında yer aldığını görebilirsiniz.

ÇEŞME VE BODRUM’DA NELER OLACAK?

İSTANBUL’U  SUSTURAMADILAR
İstanbul’un iki yakası gibi olan Çeşme ve Bodrum yaz dönemi hazırlıklarına şimdiden başladı. İki bölgenin müdavimlerini bu yaz hangi mekanlar bekliyor? İşte detaylar:
4 Bodrumcular bu yaz Hande Yener’in yeni yatırımlarında eğlenecek gibi duruyor. Geçen sene Sebastian Beach’le yaza damga vuran Yener ve ekibi bu sene rakipleri Dona Beach’le birleşti. Yeni sezonda Sebastian Dona Beach olarak hizmet verecek yeni mekanla sevenleriyle buluşacak Hande Yener, Gümbet sokaklarında bir de bar açacak.
4 Yalıkavak’ın lüks bölgesi Palmarina yaz sezonunda Doğuş Grubu’nun kaliteli dokunuşlarıyla yenilenecek. Billionaire Club, Cipriani’nin yerine D-ream grubun lüks mekanları Zuma ve Anjelique Bodrum’da kalite severlere hizmet verecek.
4 Bu yazın en hit iki mekanı Klein ve Wanda İstanbul yaz aylarında Çeşme sahillerinde yerini alacak. Bölgedeki en radikal değişim ise Aya Yorgi’deki Marrakesch’in tamamen yıkılıp, yeni sezonda Tren Aya Yorgi olarak hizmet verecek olması.