Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Klasikleşmiş bir soruyla başlamak istiyorum yeni haftaya: “En son ne zaman bir kitap, dergi yada makale okudunuz?” Hayatımızı şekillendirecek soru bu işte! Tamam eskiye göre yavaş yavaş gelişme gösteriyoruz ama ne zaman hayal kurmak için kelimelerle dans ettiniz, hatırlayabildiniz mi?
İşte bu hafta sizlere eğlence dünyasının renkli bir ‘düş’ yatırımından bahsedeceğim.
İlk sayısı 1 Eylül 2014 tarihinde çıkan Kafa Dergisi bu haftaki konuğumuz. Bugüne kadar Sezen Aksu, Müjde Ar, Cem Yılmaz, Sunay Akın, İlber Ortaylı ve Zafer Algöz’ün içinde bulunduğu kültürel sanatçı yelpazesine sahip yazarlarıyla dikkat çeken Kafa Dergisi, Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde ete kemiğe büründü ve eğlence yatırımı olarak hayat buldu. Derginin sahibi gazeteci Candaş Tolga Işık, Genel Müdür Mert Canga ve kafenin bugünkü işletmecisi Cemil Can Günday’ın bir araya gelerek açtıkları Kafa Kafe, bir kültür yuvası.
Cumhuriyet Meydanı’nda tarihi bir Rum evinin restore edilmesiyle açılan mekanda Türk ve dünya klasiklerine ait kitapları okuyabileceğiniz gibi leziz yemekleri de tadabilirsiniz. Şortunuz ve terliğinizle gideceğiniz bu mekanda, bir yanınızda Cem Yılmaz, diğer yanınızda Acun Ilıcalı’yı görürseniz şaşırmayın derim. Bu arada mekanın bahçesinde dinleyeceğiniz keyifli müzikler sizi tarihi adada yolcuğa çıkaracak. Her zaman Candaş Tolga Işık’ın vizyon sahibi biri olduğunu söylemişimdir. Emeği geçen herkesi tebrik etmek gerekir.

Haberin Devamı

GECELERDEN KISA KISA

Asmalımescit’te yaklaşık üç yıldır hizmet veren Chanta kapandı. Yönetim kadrosunda büyük değişikliğe giden yetkililer, yaklaşık bir ay süren tadilat sonrası Opera adında bir gece kulübüyle yollarına devam ediyor. Mekanın işletme sorumluluğu da Serkan Koca’ya teslim edildi.

Nişantaşı’nın İtalyan lezzet temsilcisi Cento Per Cento kapandı. Aldığım duyumlara göre mekan yetkilileri son dönemde moda olan kokteyl bar konseptini Nişantaşı’na taşıyacak.

Karaköy’e geçtiğimiz sezon Mitte markasıyla damga vuran Turgay Yıldız, önümüzdeki hafta Bebek’te yepyeni bir mekan açıyor. Daha önce Argentina Steak House olan mekan, iki aylık tadilat sonrası, Mitte kafasında yeni bir kimliğe bürünecek.