Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dil, giyim tarzı ve karakter derken artık ‘modernleşme’ kisvesi altında ‘gece hayatı’ eğlencelerimizi de taklit etmeye başladık. Bu yazımda öncülere kesinlikle sözüm yok. Benim kelimelerim, ‘kopya’ hayat yaşayan, risk almadan sadece para kazanmak isteyen yatırımcılara...

Bir semt düşünün, adı Arnavut’köy’ olsun. Yıllardır balıkçılarıyla meşhur semt, ‘Any’ adlı kokteylleriyle ön plana çıkan bir bara sahip oldu. Mekan kısa sürede İstanbulluların dilinde dönemeye başladı ve patladı. Hatta rakı - balık kültürü ‘Any’ karşısında zayıfladı bile diyebiliriz. Daha sonra ne oldu?

Haberin Devamı

İspanyolların tabiriyle ‘El Clasico!’ Yani mahallenizde açılan bir bakkalın iş yapıldığı görülürse, hemen üç tane daha yeni bakkal açılır.
Arnavutköy’de de aynısı oldu. Arnavutköy’ün ‘Bodrum Mantı’ kısmından sokağa girdiğinizde en az altı tane kokteyl yapmaya çalışan bar görebilirsiniz. Sonuç ne olur? ‘Any’ yazın Çeşme ya da Bodrum’a kısa süreliğine taşınır. Döndüğünde sokakta kendisine yer bulamaz çünkü semtteki bakkal bile dükkanını kapatır, kendine bir kokteyl bar açar.

ETİLER’E GELME SEBEBİ: SANDALYEE

Sadece 10 yıl önce eğlence dünyasının bir numarası olan Etiler, artık yeme - içme sektöründe ön planda.
En iyi eti Nusr - et ve Günaydın’da, en iyi İtalyan yemeğini Da Mario’da yiyebilirsiniz. Fenix’in geçen sene başlattığı ünlü furyası, mekanın bu sene kendi kendine yenik düşmesinden dolayı maalesef ki yok. Bunda Fenix’in kapısındaki kötü karşılamanın ağır bastığını söyleyebiliriz ya da yılların usta işletmecisi Aliye’nin ayrılmasını...

Tiryalik yaratan kokteyller

Semtin bu kadar eğlence hayatında geri kalmasına rağmen ‘Sandalyee’ tek başına etkinlikler yapma çabasında. Benim ve tüm gece hayatında etkin olan yazarların dikkatini çeken bu durumu geçen hafta sizler için inceledim.
Gündüzleri eski ‘Limonata’ kültürüyle devam edip, gençlere yönelik girişimlerde bulunan mekan yetkilileri asıl takdiri geceleri alıyor. Menüde yemek çeşitleri ve lezzetleriyle Etiler’deki rakiplerinin birkaç adım gerisinde kalan mekan, müthiş kokteylleriyle tiryakilik yaratacak cinsten. Gönül rahatlığıyla bartender Hüseyin Ziya İlgün’e ait özel kokteylerin dünya bar eğlencesi tadında, zirvede olduğunu söyleyebilirim. Öyle ki, kendisine ait patentli patlıcanlı, biberli kokteylleri tadılmasını gereken lezzetler arasında.
Peki bu mekana giderken ne giyebilirsiniz? Ferah ve kesinlikle pozitif dekorasyonuyla itici olmayan Sandalyee müşterisi, şık giyinmeyi seviyor. Erkeklerde şık takım elbise ön plana çıkarken, kadınların birbirleri arasındaki güzellik yarışmasında tercih ettikleri seçim topuklu ayakkabı ve siyah abiye elbiseler.

ORTAKÖY’E YENİ BALIKÇI

Haftanın finalini yeni açılacak mekan bilgisiyle yapalım. Ortaköy’deki Zuma’nın yeri İstinye Park’a taşınmasıyla boş kalmıştı. Edindiğim bilgilere göre, Bodrum’un meşhur restoranı ‘Sait Balıkçısı’, Ortaköy Zuma’nın yerine açılıyor.