Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz yıllarda eğlence dünyasının kalbinin attığı Nişantaşı, bu sıralar yeni yatırımlarıyla yüksek dozda eğlencenin ön planda olduğu Karaköy, Etiler ve Bebek’e kafa tutmaya çalışıyor. Açılan yeni mekanlarla eski popüler günlerine dönmek isteyen semt, son günlerde çıkış içerisinde. Kış sezonu başında Sess’in geri dönmesiyle hareketlenen Nişantaşı bölgesi, ekimde Redroom’un açılmasıyla müşteri kitlesini artırmayı başardı.

Asmalımescit’teki Zilly Pera adlı gece kulübünün sahiplerinden Arto’yu; 18 - 24 yaş arasındaki müşteri potansiyelini çekmek amacıyla cuma - cumartesi günleri DJ performansı vermesi için transfer eden Redroom yetkilileri istediklerini aldı. Genç müşterilerin şık elbiseleriyle kapıda sıra beklediği mekanın başarısı dikkat çekici. Ancak not olarak eklemek istediğim bir şey var.

Haberin Devamı

İstanbul’daki çoğu mekanda gördüğüm ve üzüldüğüm, günü kurtarma çabası... Ne demek istediğimi Nişantaşı’ndaki Sess ve Redroom; Asmalımescit’teki Zilly Pera ve Çilek Pera adlı mekanları gezdikten sonra rahatça anlayabilirsiniz. Kimin kimi ne şekilde taklit ettiği detayına girmek yerine, farklı konseptler yaratarak, genç müşterilerine dünya eğlence anlayışını ayağına getiren yatırımcılar görmeyi arzu ediyorum.

SULTAN’IN YENİ DAMADI
Üstüne basa basa 18 - 24 yaş arasındaki gece hayatı severlerin Nişantaşı’nda şık elbiseleriyle eğlendiğini belirtmekte fayda var. Ancak geçtiğimiz hafta Chocolate’in yan tarafında bulunan Nişantaşı’nın yeni üyesi Vanity’i görünce yaş sınırının ortalama üzerine bir tık çıktığını gördüm.
Türkan Şoray’ın uzun yıllar sonrası yönetmen koltuğuna oturduğu ‘Uzaklarda Arama’ filminin galası sonrası mekanda özel bir parti düzenlendi. Filmin oyuncuları, yönetmeni Türkan Şoray ve Şoray’ın eski eşi Cihan Ünal sabahın ilk ışıklarına kadar bu mekanda eğlendi. Peki gecenin dikkat çeken olayı neydi? Şoray’ın kızı Yağmur Ünal, Benjamin Carrington ayrılığı sonrası kalbinin kapılarını yeni birine açtı. Üstelik Ünal’ın yeni sevgilisi adını Gamze Özçelik’le yaşadığı aşkla duyuran Mert Öcal. İkilinin yaklaşık iki aydır birlikte olduğunu hatta 23 Ekim gecesi Galata’nın yükselen yeni yıldızı Nola İstanbul’da birlikte Yağmur Ünal’ın doğum gününü kutladığını öğrendim. Ne diyelim yeni bir film, yeni bir mekan, yeni bir aşk... Herkese başarı ve mutluluk getirsin.
ETİLER’E AÇILIYOR
İtalyan yemeklerinin en iyisini İstanbul’da yemeniz kaçınılmaz bir gerçek. Asmalımescit Cecconi’s İstanbul, Zorlu Center Eataly, Nişantaşı Cento Per Cento bir çırpıda sayabileceğim lezzet mekanları. Bu lezzet evlerine bir yenisi de Etiler’de ekleniyor. Matematiğin sihirli sayısı ‘pi’ nin isminden yola çıkılarak kurulan Pipasta Shop bu hafta kapılarını müşterilerine açıyor.