Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Trafik, iyi iş yapma çabası, ailevi sorunlar, siyaset, eğlence ve tekrar trafik derken İstanbul’da biten bir haftanın son gününde yorgunluk kahvesi için Rumeli Hisarı’nda bulunan popüler bir mekandayım. Her saatteki kahvaltı, birbirinden ünlü misafirleri ve Boğaz’ın muhteşem manzarasıyla ünlü yerde anlamsız telaşlı bir ses. Ses, şu sözlerle restoranı inletiyor: “Çantam nerede? Kim çaldı? Hemen bulun!” Ne oluyor diye dikkat kesiliyorum. Durum, ilerleyen saatlerde güvenlik kayıtları izlenince kesinleşiyor.

Haberin Devamı

Y.A. isimli kadın manken, arkadaşıyla akşam saatlerinde yemek için olayın yaşandığı mekana geliyor. Hava soğuk olduğundan Boğaz manzarasının net olduğu sahil kesimi yerine içerideki masaya geçiyor. Arkadaşıyla oturdukları masaya yerleşmeye çalışan model, elindeki çantayı sandalyesine asıyor. Buraya kadar her şey normal. Ancak garsonlar siparişleri alırken, restoran içerisinde “Kimsiniz? Rezervasyonunuz var mı?” sorusu sorulmayan iki kişi, Y.A’nın yanına “Pardon, çantanızı çalacağım” der gibi yaklaşıyor. Güvenlik kameralarına, tedbir olarak sadece gözlerinin görüldüğü bir kamufle sistemiyle giyinen iki kişiden biri çantayı elindeki poşetlerle birlikte alıyor. Sadece 1 - 2 saniye süren girişimi sonrası hırsızlar kaba tabirle ‘topuk’ yapıyor. Buradaki suçlu acaba hırsızlık yapan kişilerde mi, yoksa hırsızlığa yol açacak kadar tedbirsiz davranan mekan yetkililerinde mi? Cevap sizin...

İYİ Kİ MODAYA UYDULAR!

Pazar günüme yeni yıl itibariyla konsept değişikliğine gittiğini öğrendiğim Asmalımescit’teki Rixos Pera’nın üst katında bulunan Şamdan’a uğrayarak devam ediyorum. Nişantaşı Park Şamdan’la üst düzey sosyetenin gözde yerine imza atan Ersoy Çetin, ilk kez meyhane konseptini Asmalımescit’teki yerinde denemeye karar verdi. İyi ki de vermiş bu kararı. Genç eğlence severlerin soğuk ve ulaşılmaz gördüğü Şamdan, yeni denenen modern meyhane konseptiyle hayli ilgi görmeye başladı. Kısa sürede yoğurtlu kebabı ve 20’ye yakın mezesiyle beğeni toplayan mekan yetkilileri, Asmalımescit’in yeni trendi olan ‘Modern Meyhane’ konseptini en iyi yapanlar arasında zirveye oturdu. Kapanan NuTeras’ın manzarasından daha iyi bir panoramik şehir görseline sahip restoran, bu özelliğiyle de dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

“PARDON, ÇANTANIZI ÇALACAĞIM”
TERS KÖŞE LEZZET

Yolu Yeşilköy’e 40 yılda bir kez düşenlerdenim. Ancak bir et restoranında, şarküteri, steakhouse lezzeti ve ocakbaşı sohbetinin bir arada olduğunu öğrenince başladım bu yeri aramaya. En son Zürih’te açılan bir Türk et restoranında görmüştüm ocakbaşı ve steakhouse lezzetini bir arada...
‘Nizam Et Kasap & Steakhouse’da ocakbaşı sohbeti yapıp adana dürüm kokusu alırken, bir yandan da T-bone Steak yiyebilirsiniz. Yaklaşık 25 yıldır üst düzey uçuş görevlisi olarak çalışan mekan sahibi ve işletmecisi Gülru Özkan’ın hoş sohbeti yemeklerin daha keyifli geçmesine en büyük neden.