Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

New York’un Soho semti İstanbul Ortaköy’e taşındı. ‘Soho Restoran & Tapas Bar’ 2015 yılının ocak ayında başlayan tadilat sürecini yaz ortasında tamamlayarak müşterilerini ağırlamaya başladı.

SOHO ORTAKÖY’E TAŞINDI
Amerika’nın San Diego bölgesinde

1996 - 1998 yılları arasında İtalyan mutfağı’na sahip bir restoran işletmesi yapan ve daha sonra Türkiye’ye dönüp bilişim sektöründe kendisini geliştiren Hatay’lı Hakkı Can Paşabeyoğlu, ortağı Murat Tora’yla Ortaköy’de Soho Restoranı açtı.

Yaklaşık bir milyon dolarlık yatırım olan mekan, Akdeniz mutfağı ağırlıklı menüsüne Türk ve İtalyan mutfaklarının seçkin yemeklerini de katarak yelpazesini geniş tuttu. Açık mutfak prensibiyle yola çıkan restoran, yemeklerini özel olarak yaptırılmış odun fırını ve kömür ızgarasında pişiriyor.

Haberin Devamı

Gece hayatına bomba etkisi

Ortaköy’ün bu genç mekanı kısa sürede semtin gözdesi haline geldi.

Yaklaşık 550 metre karelik kullanım alanıyla geniş ve ferah bir ambiyans yakalayan işletme sahipleri, öğlen ve akşam saatlerinde düzenledikleri ‘happy hour’ konsept partileriyle hem beyaz yakalı çalışanları hemde sosyalleşmek isteyen müşterilerine eğlence hizmeti veriyor.

Aynı anda 300 kişiyi ağırlayabilen Soho Restoran & Tapas Bar’ı ünlü isimler de kısa sürede keşfetti. Öyle ki mekan üzerinde bulunan bir spor merkezine üye olan bazı ünlüler Soho Restoran’dan özel olarak bazı yemek siparişlerinde bile bulundu.

SOHO ORTAKÖY’E TAŞINDI


Örnek olarak Selma Ergeç için daha önce yapılmış ‘kinoa köfte’, Aras Bulut İynemli için yapılan sebze suyu içeceğini verebilirim. Ekim ayında yapılacak özel partiyle kışa merhaba diyecek Soho Restoran & Tapas Bar, İstanbul gece hayatına restoran ve eğlence anlamında çok şey katacağından hiç şüphe yok.

HANDE YENER AVA ÇIKTI

Yaz sezonunun en başarılı projelerinden biri olan ‘Sebastian Beach Club & Çilek Exclusive’in altına imzasını atan ve Bodrum Yalıkavak’ı ayağa kaldıran Hande Yener, geçen hafta başı İstanbul gecelerinde tabiri caizse ava çıktı.
Taksim Asmalımescit‘te kış sezonuna yepyeni bir gece kulübü açmak için araştırmalarda bulunan Yener, ‘Eelence’ ve ‘Ponte Teras’ adlı mekanları gezdi.
İşletme ve mekan sahipleriyle konuşup mekanlar hakkında bilgi alan Yener’in ‘Eelence’ adlı mekanın işletmesini devir alıp, bu mekanı ‘Sebastian’ olarak açmayı hedeflediği gelen bilgiler arasında.
Eğer şarkıcı bu hedefini gerçekleştirebilirse, mekanın hemen yanında bulunan ve bu sene beşinci yılını kutlayacak Zilly Pera’yla büyük bir rekabete gireceği kaçınılmaz gözüküyor.