Cadde Gladyatör filmi oyuncuları kimler? Gladyatör filmi konusu nedir?

Gladyatör filmi oyuncuları kimler? Gladyatör filmi konusu nedir?

06.10.2021 - 18:26 | Son Güncellenme:

Gladyatör filmi bu akşam yayınlanacak. Ridley Scott'un yönetmen koltuğunda oturan filmin yapım yılı ise 2000'dir. Gladyatör filminin oyuncuları ve konusu merak ediliyor. Peki Gladyatör filmi oyuncuları kimler, konusu nedir?

Gladyatör filmi oyuncuları kimler Gladyatör filmi konusu nedir

Gladyatör filmi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Russell Crowe, Joaquin Phoenix ve Connie Nielsen filmin oyuncu kadrosunda yer alıyor. Gladyatör filmi bu akşam televizyon ekranlarında izleyicilerle buluşacak. Gladyatör filmi konusu nedir ve oyuncuları kimler?

Haberin Devamı

GLADYATÖR FİLMİ KONUSU NEDİR?

General Maximus’un imparatorluk içerisinde yükselmesi karşısında kıskançlığa kapılan tahtın varisi Commodus, general ile ailesinin derhâl öldürülmesi emrini çıkarır. Ölümden zor kurtulan Maximus’u artık kölelik yaşamı beklemektedir. Arenaya gönderilerek orada bir gladyatör olarak eğitilir. Yıllar sonra Roma’ya geri döndüğünde tek bir amacı vardır. Yeni İmparator Commodus’u öldürerek karısıyla oğlunun katledilmesinin intikamını almak...

Maximus arenalarda geçen yılları boyunca çok önemli bir gerçeği öğrenmiştir. İmparatorun gücü ne kadar fazla olursa olsun halkın iradesi ondan çok daha güçlüdür ve intikamını alabilmenin tek yolu imparatorluğunun en büyük kahramanı olabilmekten geçmektedir.

Haberin Devamı

Roma’daki büyük Colloseum Arenası’nın tam ortasında durmakta olan Romalı gladyatör, bakışları imparatorun locasına dikilmiş hâlde kararı beklemektedir. Yaşamın ve ölümün gücünü elinde bulunduran imparatorun baş parmağı havaya kalkmış durumdadır. Ucunun aşağıya dönmesiyle birlikte imparatorluğun acımasız yasaları işleyecek ve yendiği rakibini öldürmesi için gladyatöre gerekli sinyali vermiş olacaktır.

GLADYATÖR FİLMİ OYUNCULARI

Russell Crowe: Maximus Decimus Meridius
Joaquin Phoenix: Commodus
Connie Nielsen: Lucilla
Richard Harris: Marcus Aurelius
David Hemmings: Cassius
Derek Jacobi: Gracchus
Djimon Hounsou: Juba
David Schofield: Falco
John Shrapnel: Gaius
Tomas Arana: Quintus
Ralf Moeller: Hagen
Oliver Reed: Proximo
Tommy Flanaga: Cicero
Sven-Ole Thorsen: Tigris
Spencer Treat Clark: Lucius