Cadde GÜNÜN MEKÂNI

GÜNÜN MEKÂNI

15.01.2013 - 20:28 | Son Güncellenme:

İstinye Avcılık ve Atıcılık Kulübü’nde yer alan Urza, şehrin merkezinde fakat doğayla baş başa kalarak kendini yenilemek isteyenler için sağlıklı bir kahvaltı sunuyor.

GÜNÜN MEKÂNI

URZA

Haberin Devamı

Urza’da şömine ateşinin sıcaklığında her pazar 10.00-13.00 arasında yapılan uzun kahvaltıların fiyatı 35 TL. 5-12 yaş arası çocuklara yüzde 50 indirim uygulanırken,
5 yaş altına ücret alınmıyor. Urza’nın kış bahçesi 20-25 kişilik gruplar için de kapatılabiliyor.
Mönüde zeytinli, kepekli, sade ekmek çeşitlerinin yanı sıra, sade ve peynirli poğaça, yine sade ve zeytinli açma var. Siyah ve yeşil zeytin, reçeller, beyaz peynir, kaşar, dil ve tulum peyniri de masanızda hazır olacak. Pazar kahvaltılarının olmazsa olmazı bal, kaymak, tereyağı, corn flakes ve musli, salam, jambon; ıspanaklı, mantarlı ve sebzeli krep, peynirli tepsi böreği de gününüze keyif katacak lezzetlerden. Urza’da kahvaltı, kekler ve mevsim meyveleriyle son buluyor.
Adres: Poligon Mah. Poligon Cad. No: 1 İstinye Tel: 0 212 229 37 15

Haberin Devamı

GÜNÜN SERGiSi

ALBİNA ONAY VE FATİH DÜLGER
Evin Sanat Galerisi, 29 Ocak’a kadar iki genç ressamın sergisine ev sahipliği yapıyor: 2012 Nuri İyem Resim Ödülü sahibi Albina Onay ve bugüne kadar eserleri Nuri İyem Resim Ödülü sergilerinde yer alan Fatih Dülger... Sergi, farklı kaygılarla yola çıkan iki genç ressamın, belirli bir tema gözetmeksizin ortaya koydukları sanatsal üretimlerinin ortak bir mekânda buluşmasından oluşuyor.

GÜNÜN KiTABI

METİN ALTIOK’TAN ZEYNEP’E MEKTUPLAR

Şair Metin Altıok’un kızına yazdığı mektuplar, sadece sevginin ve özlemin değil; onun şiirinin de aracısı. Altıok’un mektupları felsefe öğretmeni olarak atandığı Bingöl’den haberler verirken, iç dünyasının iniş çıkışlarını, sarsıntılarını, sitemlerini, yine de en çok özlemini anlatıyor. İçtenlikle yazıyor, ruhunu açıyor, onca uzaklıktan kızına ulaşmaya çalışıyor. Kırmızı Kedi Yayınevi, 10 TL.