Cadde HER ŞEY ÇOCUKLARI GÜLDÜRMEK iÇiN

HER ŞEY ÇOCUKLARI GÜLDÜRMEK iÇiN

31.10.2012 - 19:45 | Son Güncellenme:

Miniklere ahlaki öğretiler kazandırmak ve eğlendirmek amacıyla kurulan çok sayıda çocuk tiyatrosu, turnelerle İstanbul’un en uç noktalarından Anadolu’nun dört bir köşesindeki binlerce çocuğa ulaşıyor.

HER ŞEY ÇOCUKLARI GÜLDÜRMEK iÇiN

Tiyatro keyfini aşılayan bu oyunları, İstanbul’da yakalamışken “Kaçırmayın” diyoruz

Haberin Devamı

YAŞASIN BÜYÜYORUM PINAR
Sergilediği oyunlarla, çocuklara tiyatro sevgisini aşılamanın yanı sıra onların kültürel ve kişisel gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen Pınar Çocuk Tiyatrosu, bugüne kadar 42 eser ve geleneksel köy seyirlik oyunları sahneleyen, turnelerle Türkiye’nin her bölgesinde perdelerini açarak 25 yıl boyunca 3 milyon çocuğu tiyatroyla buluşturdu. Bu seneyse ‘Yaşasın Büyüyorum’ oyununda, bir çocuğun doğumdan ergenliğe uzanan özel ve keyifli sürecini sahneye taşıyor. Ona bu yolculukta, sahnede anlatıcı görevini de üstlenen, iyi şans ve hayatın olumlu yanlarını temsil eden Pofi’yle, kötü şans ve olumsuzlukları yansıtan Gofi eşlik ediyor. Hayallerinin peşinden giden Can’ın bu eğlenceli ve serüvenlerle dolu yolculuğunu izleyen çocuklar, Can’ın dünyası ve kendi hayatlarının birçok ortak noktası olduğunu görecek. Oyun, Mecidiyeköy’deki Profilo Alışveriş Merkezi’nde, 2013 Mart sonuna kadar her cumartesi-pazar, saat 11.30’da ücretsiz sahneleniyor.
Tel: 0 212 216 43 69

Haberin Devamı

BİR DOSTLUK HİKAYESİ GOODY
Çocuklarda hayvan sevgisini geliştirmek amacıyla kurulan Goody Çocuk Tiyatrosu’nun ‘Bir Dostluk Hikâyesi’ adlı müzikli çocuk oyunu, bir ev köpeğiyle sokak kedisinin dostluğunu ve etrafında gelişen olayları anlatıyor. DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü Çocuk ve Genç Psikolojik Danışmanlık Merkezi uzmanları tarafından ilkokul çocukları için pedagojik açıdan uygunluğu onaylanan tiyatro oyununda, ‘La Fontaine’ fabllarına da yer veriliyor. Goody Çocuk Tiyatrosu için Ömür Gedik, Tuna Arman, Reyhan Karaca ve Yavuz Seçkin gibi hayvan haklarına duyarlı isimler kamera karşısına geçerek oyunda gösterilen sinema bölümünde fabllardaki karga, öküz, kurbağa ve tilki karakterlerini canlandırdı. İstanbul’da belirlenen ilkokullar dışında kültür merkezlerinde de sahnelenecek oyun 3, 17 ve 24 Kasım tarihlerinde Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluşacak.
Tel: 444 9 647

ÇİZMELİ KEDİ ETi
11 yıldır Türkiye’nin dört bir yanında çocuklarla ücretsiz buluşan ETİ Çocuk Tiyatrosu, 2012-2013 sezonunda ‘Çizmeli Kedi’yle perdelerini açtı. İlk kez tiyatroya gidecek binlerce çocuğa ulaşarak hayatlarında yeni ufuklar açmayı hedefleyen ETİ Çocuk Tiyatrosu, çocukların hayal dünyalarını geliştirmeyi amaçlıyor. Bir çizmeyle hayatı renklenen ve zekasıyla kendisini krala sevdiren bir kedinin hikayesini anlatan ‘Çizmeli Kedi’ oyunuysa, değerli öğretilerin yanı sıra, hayvan sevgisinin de önemini vurguluyor; aklın ve iyiliğin çözemeyeceği hiçbir sorun olmadığını söylüyor. Bilgi için: www.facebook.com/eti

Haberin Devamı

HER ŞEY ÇOCUKLARI GÜLDÜRMEK iÇiN

Shrek Müzikali’nin galasına Çağla Şıkel, Zeynep Kasımlıoğlu, Murat Evgin, Sinan Serter, Zeynep Talu gibi ünlü isimler de çocuklarıyla birlikte katılmıştı.

SHREK AKBANK

Perdelerini ilk kez 1972’de açan Akbank Çocuk Tiyatrosu, 40’ıncı yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu yaşıyor. İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanını dolaştığı Anadolu turneleriyle, milyonlarca çocuğa tiyatronun heyecanını, hüznünü ve keyfini ulaştıran ekip, Oscar ödüllü animasyon filmi Shrek’in müzikalini Türk izleyicilerle buluşturuyor. Broadway başta olmak üzere Amerika’nın birçok şehrinde ve Londra West End Tiyatrosu’nda kapalı gişe oynayan, 7’den 70’e her yaş grubunun zevkle izlediği Shrek Müzikali, ilk olarak İstanbul’da perdelerini açtı. Ardından Anadolu turnesine çıktı ve Van’da çocuklarla buluştu. Gaziantep’le devam eden turne Adana, Kayseri, Ankara ve Bursa’ya da uğrayacak. 15 oyuncu ve beş müzisyenden oluşan 20 kişilik ekibin rol aldığı, iki bölümden oluşan eğlenceli müzikal, güzelliğin dışta değil içte olduğunu, kötülüğün cezasız kalmadığını, birlikten kuvvet doğduğunu, arkadaşlığın önemini ve sevginin gücünü şarkılar eşliğinde anlatıyor.
Bilgi için: 0 212 252 35 00-01

Haberin Devamı

MEHTAP AR, ANADOLU YOLLARINDA ART
Art Tiyatro kurucusu ve sahibi Mehtap Ar’ın da içinde yer aldığı beş kişilik oyuncu kadrosu, iki teknik elemanı ve salon müdürüyle gelir düzeyi gözetmeksizin İstanbul’a bağlı her bölgede gezgin tiyatro vasfıyla birçok çocuğa ulaşıyor. Sabancı Vakfı’nın desteğiyle İstanbul’un uç bölgeleri ve Türkiye’nin dört bir yanına ulaşarak, oradaki çocuklara hayata, sanata ve insan ilişkilerine dair öğretiler sunup, onları tiyatroyla tanıştırmayı amaçlıyor. Art Tiyatro, tüm oyunlarını ücretsiz sergilerken, özellikle ilçelerde ve yatılı bölge ilköğretim okullarındaki tiyatroyla tanışma şansı olmayan çocuklara ulaşıyor.
Bilgi için: www.sabancivakfi.org/sayfa/cocuk-tiyatrosu

Haberin Devamı

KURBAĞA PRENS ZORLU
Türkiye’nin farklı bölgelerindeki çocukları tiyatroyla tanıştırmak amacıyla 2003’te Mehmet Zorlu Vakfı tarafından kurulan Zorlu Çocuk Tiyatrosu, bugüne kadar 450 bin çocuğu tiyatroyla buluşturdu. Zorlu, 10’uncu yılını kutladığı 2012-2013 sezonunda ‘Kurbağa Prens’ ve ‘Çirkin Ördek Yavrusu’ oyunlarıyla perdelerini açtı. Geçen sezon üç ödül kazanan ‘Çirkin Ördek Yavrusu’ müzikali, 23 Nisan 2013’e kadar Kenter Tiyatrosu’nda izlenebilecek. Biletler Biletix’te.
Andersen’in dünya klasikleri arasında yer alan ‘Çirkin Ördek Yavrusu’, siyah olduğu için çirkin olduğu düşüncesiyle ailesi tarafından dışlanan yavru ördeğin, farklılığını keşfederek cesaret ve özgüven kazanmasını konu ediyor.
Tel: 0 212 246 35 89

PAMUK PRENSES MİKROPLAR ÜLKESİNDE UYGUR
Nejat Uygur’un uzun yıllar sahneden uzak duran oğlu Süha Uygur, üç yıldır farklı bir koşturmaca içinde. Babasının kendisinden çocuk tiyatrosu yapmasını istemesi üzerine kolları sıvayan Süha Uygur, eşi ve kızı Mana’yla beraber yönettiği Uygur Çocuk Tiyatrosu’nda oyunlar sahneye koyuyor, turnelere gidiyor. Kozyatağı Kültür Merkezi’nde iki oyunla çocuklara seslenen Uygur Çocuk Tiyatrosu, ‘Uğur Böceği Pani ve Muhteşem Serüveni’ isimli oyunla sevginin önemini anlatıyor. ‘Pamuk Prenses Mikroplar Ülkesinde’yse tembel, pasaklı ve hijyene önem vermeyen Pamuk’un, rüyasında karşılaştığı karakterlerle girdiği mücadeleler sonucunda temizliğin ve hijyenin önemini kavramasını hikayeleştiriyor.
Bilgi için: 0 216 658 00 14