Cadde 'Hiçbir zaman pes eden biri olmadım'

'Hiçbir zaman pes eden biri olmadım'

03.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Bale okulunu açarak en büyük hayalini gerçekleştiren Almila Ada, “Hiçbir zaman pes eden bir kişiliğim olmadı. Mümkün oldukça çözümcüyüm ve dik durmaya çalışıyorum” dedi.

Hiçbir zaman pes eden biri olmadım

Almila Ada, 24 yaşında hayallerinin peşinden giden genç bir kadın... 2.5 yaşında başladığı bale serüvenine, açtığı okulda eğitim vererek devam ediyor. Oyunculuk ise hayatına 20 yaşında, Türkiye’ye dönünce girmiş. Ada, “Bulunduğum yerden çok mutluyum. Kadın hikayeleri ilk tercihim. Yeni bir karakteri keşfetmeyi ve canlandırmayı dört gözle bekliyorum diyebilirim” diyor.
Bale okulunu açarak en büyük hayalinizi gerçekleştirdiniz. Neler hissediyorsunuz?
Bale eğitimi aldığım süre boyunca eğitmen olmayı da çok istemiştim. Türkiye’de ve yurt dışında birçok okulda eğitmenlik yaptım. Burası geçtiğimiz kasım ayında açıldı.
Dizi bittiği zaman boş bir vaktim olmuştu, değerlendirmek istedim. Uygun bir yer bulunca da, “Neden başlamıyoruz?” deyip, hızlıca açtık. Çok güzel bir his, çocukluk hayalimi gerçekleştirdiğim için mutluyum. 15 öğrencim var. Yetişkinlere klasik bale ve bale fitness dersleri veriyoruz.
24 yaşında bir okulun sorumluluğunu almak kolay olmasa gerek...
İnsan böyle durumlarla karşılaştığında öğreniyor ister istemez. En çok içeriyi dekore ederken zorlandım. Okulun yönetimi ve ders verme kısmında zorlanmıyorum. Aksine çok hoşuma gidiyor.
2.5 yaşında baleye başladınız, uzun yıllar eğitimini aldınız. Oyunculuk hayatınıza nasıl girdi?
Annemin işi sebebiyle 2.5 yaşımda Rusya’ya gittik, beş yaşımdayken İstanbul’a döndük. Burada eğitimimi tamamladıktan sonra, Londra’ya gittim. Bale kariyerimden dolayı, neredeyse 20 yaşıma kadar yurt dışında yaşadım.
Türkiye’ye döndüğüm zaman oyunculuk hayatıma girdi. İlk dizimi çektiğim zaman ailemden, yönetmenimden ve çevremden aldığım destekle devam etmek istedim. Çok emin değildim ama hem destek alarak hem eğitim alarak bir şekilde kendimi buna hazırladım. O günden beri de çok severek yapıyorum.
Oyunculuk ve bale arasında bir seçim yapmak zorunda kalsanız, hangisini seçersiniz?
Esasında son birkaç senedir oyunculuk yapıyorum, devam de etmeyi çok istiyorum. Oyunculuktan kalan zamanlarda da gidip ders verebildiğim, olmadığım zamanlarda başka eğitmenlerin bulunduğu bir yer istediğim için burayı açtım. Gencim, enerjim var ve vaktim olduğu sürece ikisini aynı anda yürütmeye çalışıyorum. Şu zamana kadar da başardım.
Kariyeriniz adına hayalleriniz neler?
Bulunduğum yerden çok mutluyum. Şükrediyorum, şanslı olduğumun da farkındayım. Ama şansa ne kadar inansam da, çalışmaya da inanıyorum. Özellikle yeni bir karakter yaratırken ve projeye hazırlanırken günlerce, haftalarca ders alıyorum. Kadın hikayeleri ilk tercihim. Okuyan, çalışan ve başaran kadınları canlandırmak çok hoşuma gidiyor. Çok uzun süre yurt dışında yaşamış biri olarak uluslararası işler yapmayı da istiyorum.
Güçlü kadın hikayelerini sevdiğinizi söylediniz. Siz karşılaştığınız zorluklar karşısında dimdik durabilen biri misiniz yoksa çabuk pes eder misiniz?
Hiçbir zaman pes eden bir kişiliğim olmadı. Her şeyin bir sebebi ve yolu olduğuna inanıyorum. Bir şey istiyorsan, onun için çalışman gerekiyorsa, çalışacaksın. Mümkün olduğunca çözümcüyüm.
Dik durmaya çalışıyorum. Tabii duygusallaştığım, “Yapamayacağım” dediğim de oluyor. Ama ertesi sabah, “Ben bunu yaparım” deyip, hayatıma devam edebiliyorum.

Oyunculuk asosyalliğimi kırdı

Hiçbir zaman pes eden biri olmadım
Kariyerinizi iyi yönettiğinizi düşünüyor musunuz?
Açgözlü bir insan değilim. İçime sinen, bana doğru gelen projeleri yapmaya çalışıyorum. Ya da ‘Benim bu işten alacağım, öğreneceğim ne olacak?’ diye bakıyorum. Bence kariyerimi iyi yönetiyorum.
Oyunculukla birlikte kendinizde neleri keşfettiniz?
Biraz asosyaldim açıkçası. Tek çocuğum, belki bunun etkisi vardır. Fakat oyunculuk öyle bir iş değil, herkesle iletişim halinde olman gerekiyor. Aslında biraz asosyalliğimi kırdı.
Bir sinema filminde rol aldınız...
Birkaç ay önce çektik. O henüz çıkmadı. Filmde lise son öğrencisiyim. 24 saat içinde geçen ilginç bir yapım oldu. ilk beyazperde tecrübem olacak.
Yeni sezonda ekranda olacak mısınız?
Şu an proje değerlendiriyorum. Yeni sezon için bana uygun, geliştirecek ve farklı şeyler öğrenebileceğim yapımlara bakıyorum. Yeni bir karakteri keşfetmeyi ve canlandırmayı dört gözle bekliyorum diyebilirim.