Cadde Kalıcı hasar olacak mı? Entübe edilen Kadir İnanır'ın son durumu

Kalıcı hasar olacak mı? Entübe edilen Kadir İnanır'ın son durumu

26.03.2024 - 17:30 | Son Güncellenme:

Beyninde pıhtı atması sonucu geçtiğimiz pazar günü bilinci kapalı şekilde Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ve tedbir amaçlı entübe edilen Yeşilçam efsanesi Kadir İnanır'ın (74) sağlık durumuna ilişkin açıklama geldi.

Kalıcı hasar olacak mı Entübe edilen Kadir İnanırın son durumu

Beykoz'da yaşadığı evde 24 Mart sabahı rahatsızlanarak Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Kadir İnanır, beyne pıhtı atması sonucu inme geçirdiği için operasyona alınmıştı. Türk sinemasının usta oyuncusu İnanır'ın tedavisi yoğun bakımda sürüyor.

Haberin Devamı

"TIKALI DAMARDAKİ PIHI ALINDI"

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi yaptığı açıklamada, "Geldiğinde sağ tarafında bir felç vardı, şuuru kapalıydı. Beyni besleyen ana damarda bir tıkanıklık tespit edildi. İlk iki saat içerisinde çok başarılı bir işlem gerçekleştirildi. Tıkalı damardaki pıhtı alındı. Beynin beslenmesi sağlandı. Ancak yoğun bakıma alındı doğal olarak. Entübe olarak yoğun bakımımızda izleniyor. İlk 24-48 saat içerisinde bir uyandırılma yapılmayacak. Gelişebilecek komplikasyonlar, yeni bir kanama olmadığı müddetçe inşallah olmayacak çünkü işlem çok başarılı çünkü” demişti.

Kalıcı hasar olacak mı Entübe edilen Kadir İnanırın son durumu

"DURUMU STABİL"

İnanır’ın hem girişimsel işlemleri yapabilmek hem de önlem amaçla entübe edildiğini söyleyen Prof. Dr. Necdet Sağlam, “Bu şekilde entübe olarak yoğun bakımımızda takip ediliyor. Durumu stabil" şeklinde konuşmuştu.

Haberin Devamı

Hastane başhekimi, “İnanır’ın sağlığına kalıcı bir hasar bırakabilir mi?” sorusuna ise "Onu süreç gösterecek. Şu an bir şey söyleyemeyiz" yanıtını vermişti.

Kalıcı hasar olacak mı Entübe edilen Kadir İnanırın son durumu

"TÜM TETKİK SONUÇLARI OLUMLU ÇIKTI"

Hastanenin İnme Merkezi’nde tedavi altına alınan sanatçının 23 yıllık hayat arkadaşı Jülide Kural, dün sosyal medya hesabından sevindiren haberi paylaşmıştı.

Doktorların önerisiyle 48 saat yoğun bakım sürecinde olacağı öngörülüyordu. Ancak siz halkımıza iyi haber vermek isterim; bugün itibariyle tüm tetkik sonuçları olumlu çıktığından uyandırma kararı alınmıştır. Tahmin edeceğiniz gibi yoğun bakımda oldukça sık Kadir İnanır'ı görme şansım oldu. Tüm beden fonksiyonlarında olumlu bir hareketlenme olduğunu ben de gözlemledim.

Kalıcı hasar olacak mı Entübe edilen Kadir İnanırın son durumu

"KALICI HASAR OLMAYACAKMIŞ GİBİ DURUYOR"

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı, tedbir amaçlı entübe edilen 74 yaşındaki oyuncunun uyandırma sürecinin devam ettiğini söyledi.

Son durumu stabil. Hem klinik hem de radyolojik olarak iyiye gidiyor. Anestezik maddelerin vücuttan çekilmesinin kademe kademe olması gerekiyor. Kadir Bey'de garanti olması adına bu süreci daha yavaş geçiriyoruz. Muhtemelen yakın zamanda uyandıracağız. Görüntüleme ve kan tahlillerine göre kalıcı bir hasar olmayacakmış gibi duruyor. Fakat bu kesin bilgi kendisine geldikten sonra netleşecek.

Kalıcı hasar olacak mı Entübe edilen Kadir İnanırın son durumu

İSTANBUL VALİSİ BİLGİ ALDI

İstanbul Valisi Davut Gül, Beykoz'daki evinde rahatsızlanan ve hastanede yoğum bakımda tedavisi süren usta oyuncu Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili hastane Başhekimi'nden bilgi almıştı. Vali Gül, Kadir İnanır'ın ailesine de geçmiş olsun dileklerini ileterek, acil şifalar dilemişti.

Kalıcı hasar olacak mı Entübe edilen Kadir İnanırın son durumu

ÜÇ YIL ÖNCE AMELİYAT OLMUŞTU

2021 yılında Muğla'da aniden rahatsızlanan Kadir İnanır, ambulansla Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilmişti. Beyin damarına pıhtı attığı teşhisi konulan ünlü oyuncu, başarılı geçen ameliyatın ardından yoğun bakıma alınmıştı. İnanır, bir süre yoğun bakımda tedavi gördükten sonra sağlığına kavuşmuştu.

Kalıcı hasar olacak mı Entübe edilen Kadir İnanırın son durumu