Cadde Kapıcılar Kralı filmi oyuncuları karakterler: Kapıcılar Kralı kaç yılında, nerede hangi apartmanda çekildi, konusu nedir?

Kapıcılar Kralı filmi oyuncuları karakterler: Kapıcılar Kralı kaç yılında, nerede hangi apartmanda çekildi, konusu nedir?

31.08.2022 - 19:15 | Son Güncellenme:

Kapıcılar Kralı filmi, bir Kemal Sunal klasiği olarak film severlerin karşısına çıkıyor. Filmin başrollerinde Sunal ve Bilge Zobu yer alıyor. Film 1976 yılında hazırlandı ve 77 yılında da gözterime girdi. Kapıcılar Kralı filminde zeki bir kapıcı olan Seyit'in renkli dünyası anlatılıyor. Peki, Kapıcılar Kralı filmi hangi semtte çekildi?

Kapıcılar Kralı filmi oyuncuları karakterler: Kapıcılar Kralı kaç yılında, nerede hangi apartmanda çekildi, konusu nedir

Kemal Sunal filmlerinden olan Kapıcılar Kralı'nın yönetmenliğini Zeki Ökten yürütürken senaryosunu ise Umur Bugay kaleme aldı. Sevilen yerli komedi filminin çekimleri İstanbul'da yapıldı. Günümüzde dahi ilgi ile izlenen Kapıcılar Kralı filmi konusu ve oyuncu kadrosu hakkında detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

KAPICILAR KRALI KONUSU

Karısı ve iki çocuğuyla daha iyi yaşama umutlarıyla İstanbul'a gelen Seyit, büyük bir apartmanda kapıcılık yapmakta, karısı da evlere temizliğe gitmektedir. Seyit sıradan ve düz bir adam gibi görünse de bu apartmanda olup biten her şeyden haberdardır ve her zaman zekice hamleler yapıp kendini bir şekilde idare eder. Bambaşka karakterlere sahip apartman sahipleri ve apartmanın işleyişi dönemin Türkiyesi'ne tutulmuş bir ayna niteliğindedir.

KAPICILAR KRALI OYUNCULARI

Kemal Sunal · Kapıcı Seyit
Bilge Zobu · Zafer
Sevda Ferdağ · Apartman sakini
Şevket Altuğ · Sarhoş
Sevil Üstekin · Hacer (Seyit'in eşi)
Can Kolukısa · Fehmi (İlk yönetici)
Güner Sümer · Nuri
Feridun Çölgeçen · Übeyit
Özcan Özgür · Mahir
Mine Zeren · Apartman sakini
Yüksel Gözen · Müdür Mithat
Ekrem Dümer · Doktor
Hikmet Gül · Makbule
Güler Ökten · Fehmi'nin eşi
Fatoş Tez · Leyla

Haberin Devamı

KAPICILAR KRALI KAÇ YILINDA, NEREDE ÇEKİLDİ?

Bir dönem damga vuran Kapıcılar Kralı filmi, İstanbul Cihangir Güneşli sokaktaki Zeren Apartmanı'nda çekildi. Filmin koşu sahneleri Bakraç Sokak ve Oba Sokak'ta çekildi. Çöpçüler Kralı'nda sokağın Cihangir Parkı'ndan sonraki Samanyolu Sokağa kadar uzanan bölümü kullanılmıştır.