Cadde “Karakterlerin hepsi deli”

“Karakterlerin hepsi deli”

09.07.2011 - 02:14 | Son Güncellenme:

Eskişehir’de yaşayan bir ailenin hikayesini anlatan ‘Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi’ filminin çekimleri tamamlandı. Beykoz’daki eski kundura fabrikasında düzenlenen basın toplantısına katılan film ekibi, “İlk gösterimini kabul edilirse Altın Portakal’da yapmak istiyoruz. Kara komedi bir film yaptık” diyor

“Karakterlerin hepsi deli”

Beykoz Kundura Fabrikası’ndaki sette düzenlenen basın davetinde konuşan yönetmen Onur Ünlü, “Celal Tan ve ailesi, hepimizin ailesi gibi. Her ailenin içindeki karışık işler bizim ailemizde de var. Karakterlerin hepsi deli, hepsi aşırı, hepsinin şaftı kayık” dedi. Filmin yazılış hikayesini de şöyle anlattı: “2008’in haziran ve temmuz aylarında yazdım senaryoyu. Ama 2011 Şubat gibi hazırlıklara başlayabildik, 13 Haziran’da da çekime koyulduk. Bu kış vizyona girecek. İlk gösterimini kabul edilirse Altın Portakal’da yapmak istiyoruz.”
Filmin hikayesi hakkında ipuçları da veren Ünlü, “İyi kötü okumuş, Eskişehir’de yaşayan batılı bir ailede geçen bir hikaye. Ailenin başına fena bir olay geliyor. Bir şekilde bu işten sıyrılmaya çalışıyorlar. Birbirlerine ve başkalarına sürekli yalan söyleyerek işi daha da içinden çıkılmaz hale getiriyorlar. Film birkaç gün içerisinde geçiyor. Statükonun dayattığı aile figürüyle şahsen sıkıntılarım var. O fikirden hareket ederek bu filmi yaptım. Film için bir çeşit aile ilişkisi diyebilirim. Kara komedi oldu” dedi.
Yönetmenin, “Oyuncularım zeki ve iyi” sözleri üzerine ailenin babası Celal Tan rolünü üstlenen Selçuk Yöntem, “Onur Ünlü’yle ilk kez çalışıyoruz. Celal Tan’ı çok iyi irdelemiş. İnsanların hayal ettiği ama yapamadığı, söyleyemediği bir senaryo yazmış” dedi.
Köksal Ergür ise, “Onur iyi bir senaristtir. Her zaman senaryoları beni çekmiştir. Seyirci komedi tarafından alacaktır bu filmi” dedi.

Ezgi Mola
“Onur Ünlü kafasında bir film”
* Çağan Irmak’ın ‘Dedemin İnsanları’ setinden sonra ‘Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi’nin çekimlerini de tamamladık. Açıköğretim fakültesinde coğrafya öğretmeni, 35 yaşında bir çocuk annesi olan Jülide’yi canlandırıyorum. Gelgitleri olan, sürprizli bir karakter.
* 26 gün bir sinema filminin çekilmesi için gerçekten kısa bir süre. Bir anda başladı ve bitti film.
* İlk kez Onur Ünlü’yle çalışıyorum. Piyasada ‘Onur Ünlü kafası’ diye bir şey var. Bu senaryoda da filmde de apaçık ortada olan bir şey, çok heyecanlandığım bir senaryo oldu. Korktuğum yerler oldu ama Onur Ağabey o kadar iyi yönlendirdi ki, doğru oynadığımı düşünüyorum.

Türkü Turan
“Oyuna alanına gider gibi sete gittim”

*Filmde Celal Tan’ın eşi Özge’yi oynuyorum. Depresyona giriyor ve intihar ediyor. Porsuk Çayı’na kendini atıyor. Üniversiteden hocası Celal Tan kurtarıyor ve aralarında bir şeyler oluyor, evleniyorlar. Kız heykeltıraş, küçük odasında vakit geçiren biri. Özge ile Celal’in çatışmasını göreceksiniz filmde.
* Sette çok eğlendik. Hatta set dışında da görüşüyorduk. Sete gitmediğim günlerde, “Bensiz ne yapıyorsunuz?” diye arıyordum. Bir oyun alanı gibiydi. Koşa koşa gittiğim bir ortamdı.
*Eylüle kadar üç film tamamlamış olacağım. ‘Lanet’, ‘Toprağın Çocukları’ ve ‘Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi’.

Selçuk Yöntem

“Senaryonun kuvvetli olması önemli”
* Canlandırdığım Celal Tan karakteri, çok dominant bir adam. Mesleği nedeniyle hayata farklı yaklaşıyor. Anlatması zor bir tip. Eşi ölmüş, kendisinden 35 yaş küçük biriyle tekrar evlenmiş. Toplumda saygınlığı olan ama aile içi ilişkilerinde farklı reaksiyonlar gösteren bir adam.
* Senaryo kuvvetliyse, oynadığım karakterin mafya olması ya da kötü adam olması benim için fark etmez.
Levent Semerci’nin yeni filmi ‘Ayhan Hanım’nın çekimleri arasında bu filmde geldim. Şimdi yine Eskişehir’e döneceğim.

Bu kış vizyonda‘Polis’, ‘Güneşin Oğlu’, ‘Beş Şehir’ gibi kült filmlere imza atan, ekranların fenomen dizisi ‘Leyla ile Mecnun’un yaratıcılarından Onur Ünlü’nün senaryosunu yazıp yönettiği bu filmin oyuncu kadrosunda; Selçuk Yöntem, Ezgi Mola, Türkü Turan, Tansu Biçer, Güler Ökten, Bülent Emin Yarar, Köksal Engür, Cengiz Bozkurt, Tuğra Kaftancıoğlu, Ushan Çakır, Gazanfer Ündüz, Yılmaz Gruda, Engin Alpateş, Engin Hepileri ve Alpay Şayhan yer alıyor. Filmin görüntü yönetmenliğini Vedat Özdemir, müzikleriniyse Atilla Özdemiroğlu yaptı.