Cadde Öfke dinmiyor!

Öfke dinmiyor!

20.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ünlü isimler, İsrail’in Gazze’deki sivillere saldırısına tepki göstermeye devam ederken, ulusal yas nedeniyle konser ve tiyatro gibi etkinlikleri de erteledi.

Öfke dinmiyor

Sanat camiası, İsrail’in Gazze’de sivilleri ayrım gözetmeksizin öldürmesine tepki göstermeye devam ediyor. Sosyal medya hesaplarından Gazze’deki hastaneden kareleri paylaşıp, sert mesajlar yazan ünlüler, ülkemizde ilan edilen üç günlük ulusal yas nedeniyle de etkinliklerini erteledi. Tanınmış simalar, “Savaşı durdurun” yazarak, katliamın bir an önce sona ermesini istedi.

Haberin Devamı

‘Savaş son bulsun’

Instagram hesabından “Hamas katildir” paylaşımı yapan ve İsrail’in Gazze’deki hastane katliamından bahsetmediği için tepki gören Türk vatandaşı İsrailli şarkıcı Linet, açıklama yaptı. Sanatçı, “500 sene önce daha Osmanlı İmparatorluğu zamanında Türkiye’ye gelmiş olan atalarımdan beri bu topraklarda yaşayan Yahudi bir ailenin ferdiyim. 30 senedir sanatını burada icra eden ve bu ülkede vergisini ödeyen bir Türk vatandaşıyım. Aile bireylerim, küçük yeğenlerim, dostlarım şu an savaşın ortasında... Akan kanın dini, dili, ırkı olmaz! Dileğim bir an önce akan kanın durması ve bu savaşın son bulmasıdır” dedi.

Ünlü isimlerden tepkiler:

Hande Yener: Haksızlığa susan dilsiz şeytandır.

Kenan Doğulu: Din, dil, ırk, haklı-haksız şeklinde bakmadan masum sivillerle dolu olan hastanelerin bombalanması kabul edilemez, hiçbir gerekçe bu vahşeti anlamlı kılmaz.

Haberin Devamı

Danilo Zanna: Masum insanların hayatlarını kaybetmeleri kabul edilemez. Barış her zaman öncelikli olmalıdır.

Esra Bilgiç: Uluslararası Ceza Mahkemesi görevinin gereğini yapmalı ve yargılama sürecini başlatmalıdır.

Demet Özdemir: Masum insanları öldürmenin izahı ve nedeni olamaz. Savaşın her türlüsü ne yazık ki çok acı...

Öfke dinmiyor

Serkan Çayoğlu: Tüm dünyanın gözü önünde, bu yaşananların hiçbir açıklaması olamaz.

Tuba Ünsal: Acının, hüznün, çaresizliğin içimizden geçtiği bir dönemde bana lütfen, ‘Yahudi arkadaşların’la başlayan mesajlar atmayın. Keşke o çocuklar yerine her gün ben ölsem.

‘Çok üzgünüm’

İsrailli oyuncu Gal Gadot Varsona’nın, “İsrail’in yanındayım” paylaşımını beğendiği için tepki gören Burcu Esmersoy, “Çok üzgünüm. Sosyal medya hesaplarıma ofis çalışanlarının da erişimi mevcut, bu olaydaki hata her kiminse bulmaya çalışıyorum” dedi.

Öfke dinmiyor

İptal ettiler

Zeynep Bastık, bugün Harbiye Açıkhava Sahnesi’ndeki konserini ertelediğini açıkladı. Sagopa Kajmer, dün Uşak, bugün Gaziantep ve yarın Van’daki sahnesini ileri bir tarihe aldı. Serhat Kılıç, dünkü ‘Bir Kurbağının Anatomisi’ ve bugün ‘Serhat Kılıç Müzikoman’ etkinliğini erteledi. Cengiz Kurtoğlu da, yarınki Günay Restaurant konserine çıkmayacağını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından planlanan etkinlikler durduruldu. İBB ve İBB Şehir Tiyatroları da konser ile oyunları ertelediğini duyurdu.