Cadde Oyuncu Hamit Demir diziden kovuldu

Oyuncu Hamit Demir diziden kovuldu

05.05.2015 - 16:07 | Son Güncellenme:

Berkin Elvan için ‘ses veren’ oyuncu Hamit Demir TRT’deki ‘Diriliş-Ertuğrul’ dizisinden kovuldu. Peki Hamit Demir kimdir? Detaylar haberimizde...

Oyuncu Hamit Demir diziden kovuldu

Oyuncu Hamit Demir, Gezi eylemleri sürecinde öldürülen Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümünde hazırlanan videoda yer aldığı için TRT’de ekranlara gelen ve 13 bölüm oynadığı ‘Diriliş-Ertuğrul’ dizisinden kovuldu.

‘İşsiz kalmayı onlardan öğrenecek değilim’

Kişisel Facebook hesabından paylaştığı mesajda, sözleşmesinin tek taraflı olarak feshedildiğini kaydeden Demir, “İktidarın, bana kadar uzanan eli, sanırım bizi (tüm muhalifleri, bilim insanlarını, sanatçıları vs.) ‘işsiz/aç bırakarak terbiye etmeyi’ amaçlıyor” dedi.

Berkin Elvan için hazırlanan videoda yer almaktan dolayı ancak onur duyacağını vurgulayan Demir, “Hiçbir zaman ‘ayakkabı kutularım’ olmadığına göre, işsiz/aç kalmayı onlardan öğrenecek değilim ya” diye yazdı.

İşte o video



Yukarıdan büyük tepki var

Konuya ilişkin BirGün gazetesinden Can Uğur’un sorularını yanıtlayan Demir, Berkin Elvan videosunun yayınlanmasının ardından iki ay boyunca kendisine herhnagi bir rol verilmediğini anlattı.

Dizinin yapımcısının, söz konusu videoda yer aldığı için kendisine ‘yukarıdan’ büyük bir tepki olduğunu menajerine ilettiğini aktaran Demir şöyle devam etti: “Ben de yaşananlardan ciddi biçimde rahatsız oldum. Bu durumla ilgili tavrımın değişmeyeceğini ilettim kendilerine. Son olarak da işime son verildiğini öğrendim. Herhangi bir pişmanlık duymuyorum. Gerçeklerin yanında durmaya devam edeceğim.”

Ne olmuştu?

Aralarında Tarık Akan, Zuhal Olcay ve Levent Üzümcü’nün de bulunduğu Sanat Meclisi üyeleri, ’11 Mart’ta Berkin İçin, Adalet İçin Hayatı Durdur’ adlı bir video hazırlamıştı.

Videoda, dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’ın, “Diyorlar ki ‘Polise talimatı kim verdi?’ Ben verdim” yolundaki sözleri de yer alıyordu.

Söz konusu video nedeniyle haklarında ‘suç işlemeye teşvik’ suçlamasıyla soruşturma başlatılan Sanat Meclisi üyeleri, kendilerini hedef gösteren hükümete yakın basın ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.