Cadde Oyuncu Kazım Akşar yaşamını yitirdi!

Oyuncu Kazım Akşar yaşamını yitirdi!

28.02.2023 - 11:56 | Son Güncellenme:

Kalp krizi geçiren usta oyuncu ve yönetmen Kazım Akşar, 69 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi duyuran meslektaşı ve okul arkadaşı Melek Baykal, "Bu kadar acının üstüne senin acın kahretti. Çok üzgünüm" ifadelerini kullandı. Oyuncular Sendikası'ndan da ünlü oyuncunun vefatı sonrası açıklama geldi.

Oyuncu Kazım Akşar yaşamını yitirdi

2004 yılında yapımcılığını Birol Güven‘in üstlendiği; Hülya Avşar, Cihan Ünal, Burçin Terzioğlu, Derya Baykal, Vildan Atasever ve Deniz Çakır'ın rol aldığı 'Kadın İsterse' dizisinde 'Cavit' rolüyle hafızalarda yer eden Kazım Akşar'dan acı aber geldi. 69 yaşındaki oyuncu, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

"TİYATRO CAMİASININ BAŞI SAĞ OLSUN"

Acı haberi sosyal medya hesabından paylaşan Melek Baykal, "Ah ki ne ah... Niye be canım... Bu kadar acının üstüne senin acın kahretti sabah sabah. Çok üzgünüm; okul arkadaşım, meslektaşım, dostum. Nurlarda uyu. Mekânın cennet olsun, tiyatro camiasının başı sağ olsun" mesajını yazdı.

Oyuncular Sendikası'ndan yapılan açıklamada, "Meslektaşımız Kazım Akşar hayatını kaybetti. Ailesi ve tüm sevenlerine sabır diliyoruz. Çok üzgünüz" denildi.

Oyuncu Kazım Akşar yaşamını yitirdi

SANAT DÜNYASINI YASA BOĞAN ÖLÜM

Emre Karayel, Orhan Aydın, Derya Baykal, Ayşegül Aldinç ve Derya Şensoy gibi birçok ünlü isim de vefat haberinin ardından sosyal medya paylaşımları ile üzüntülerini dile getirdi.

Oyuncu Kazım Akşar yaşamını yitirdi

KAZIM AKŞAR KİMDİR?

Haberin Devamı

23 Ağustos 1953 tarihinde Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde dünyaya geldi. 1970 yılında radyoda Çocuk Saati programına girdi. Radyoda, Arkası Yarın, Mikrofonda Tiyatro'da, oyuncu ve yönetmen olarak yer aldı. 1978 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı tiyatro yüksek bölümünden mezun oldu. 1979 yılında Devlet Tiyatrolarında oyuncu olarak çalışmalara başladı.

Oyuncu Kazım Akşar yaşamını yitirdi

1986-1987'de İngiltere'ye devlet tarafından gönderildi. National Theatre'da Peter Hall ile beraber; Entertaining Strangers (David Edgar), The Winter's Tale (Shakespeare), The Tempest (Shakespeare) ve Cymbeline (Shakespeare) oyunlarında yardımcı olarak çalıştı.

Oyuncu Kazım Akşar yaşamını yitirdi

1988 yılında Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi tiyatro bölümünde, dört yıllık eğitmenlik yaptı. ODTÜ ve Kadir Has Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Dialog Anlatım İletişim okulunda eğitmenlik yaptı. Akşar Devlet Tiyatroları dışında Tiyatro İstanbul, Tiyatro Ayna gibi özel tiyatrolarda oyunculuk ve yönetmenlik yaptı.