Cadde Pınar Deniz'den 'erken tanı' farkındalığı çağrısı

Pınar Deniz'den 'erken tanı' farkındalığı çağrısı

22.10.2022 - 15:40 | Son Güncellenme:

Türkiye’de kadınlarda en sık görülen kanser türü olan meme kanserinde erken tanı farkındalığının sembolü haline gelen Pembe Top, dokuzuncu kez sahaya indi. Projenin bu yılki gönüllü destekçisi Pınar Deniz oldu. Başarılı oyuncu, 21 Ekim'de Anadolu Efes ile ALBA Berlin takımlarının karşı karşıya geldiği maçı Pembe Top ile yaptığı hava atışıyla başlattı.

Pınar Denizden erken tanı farkındalığı çağrısı

Anadolu Efes Spor Kulübü ve Anadolu Sağlık Merkezi'nin meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çekmek için hayata geçirdiği 'Pembe Top Sahada' projesinin bu yılki gönüllü destekçisi Pınar Deniz, dün Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan Anadolu Efes-Alba Berlin maçını Pembe Top ile yaptığı hava atışıyla başlatarak, meme kanserinde erken tanı farkındalığına dikkat çekti.

Pınar Denizden erken tanı farkındalığı çağrısı

Haberin Devamı

"TÜM KADINLARI BU ÇAĞRIYA KATILMAYA DAVET EDİYORUM"

Meme kanserinde erken tanı farkındalığının yaygınlaştırılmasına katkı sağlamaktan mutluluk duyduğunu belirten oyuncu, “Her sekiz kadından birini etkileyen meme kanserinde erken tanının hayat kurtardığı gerçeğini tüm kadınlara hatırlatabilmek ve en önemlisi bu farkındalığı yükseltebilmek için Pembe Top hava atışını gerçekleştirdim. Tribünlerden, ekranları başından beni duyan tüm kadınları bu farkındalık çağrısına katılmaya davet ediyorum” dedi.

Pınar Denizden erken tanı farkındalığı çağrısı

DOKTOR KONTROLÜNÜN ÖNEMİ

Kanal D'de pazar akşamlarına damga vuran 'Yargı' dizisinde 'Ceylin' karakterini canlandıran ve sergilediği performansıyla alkış alan Pınar Deniz, özellikle 40 yaşından sonra yılda bir kez doktor kontrolünün önemini hatırlattı.

Pınar Denizden erken tanı farkındalığı çağrısı