R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sevgili okurlar, 6 Ekim’de Terazi burcunda gerçekleşen yeniay yoğun Mars enerjisi ile daha dikkatli ve önlemci olmayı gerektiriyor. Bu dönemde ilişkilerimizi yönetmek çok daha maharet ve soğukkanlılık istiyor. Birikmiş öfkeler, kimi zaman kaba ya da adil olmayan durumlar yüzünden kendimizi engellenmiş ve hırslı hissedebiliriz. Mars Terazi’de zararlı, Güneş de düşük durumda olduğu için, gururumuzu zedeleyen durumlarla karşılaşmak rastlantı olmaz. 20 Ekim’e kadar olan dönemde daha programlı, dengeleri anlayan bir tavır izleyerek olası çatışmaları daha iyi yönetebiliriz. Ancak öyle durumlar olabilir ki, zorunlu olarak belirli bir tavır ortaya koymak, sınırlarımızı çizmek durumunda kalabiliriz. Bu yeniay bize stratejik düşünmemizin ve davranmamızın önemli olduğunu öğretmekte.

Haberin Devamı

Yeniay haritasında Oğlak burcunun yükseliyor olması da, içinde bulunduğumuz dönemde ciddi konular, sorumluluklar ve gerçekçi bir bakış açısının söz konusu olduğunu hatırlatmakta... Yeniay sırasında Merkür’ün geri harekette olması da, kimi zaman aksayan iletişimin, görüşmelerin ya da anlaşmaların yeniden ele alınmasına işaret etmekte.

Yükselen burcunuza göre önümüzdeki iki hafta

Eğer yükselen burcunuz Koç ise bu dönemde eşinizle ilgili gelişmeler, karşılıklı konular, kimi zaman açık düşmanlıklar daha dikkat çekici hale gelebilir. Dengede kalmaya, kışkırtmalara gelmemeye dikkat etmelisiniz. Bu dönemde mesleki alanda daha fazla sorumluluk, ünvanınızı ilgilendiren kritik kararlar, değişiklikler gündeme geliyor olabilir. Boğa ise sağlık, düzen ve çalışma ortamınıza yönelik konularda daha fazla çaba ve kimi zaman sürtüşmeler gündeme gelebilir. Hastalıklara ya da başkalarına hizmetle ilgili durumlara odaklanabilirsiniz. Bu dönemde olaylara bakış açınıza, uzaklarla, yabancılarla ilgili işlere de daha fazla zaman ayırabilirsiniz. İkizler ise aşkta, kendinizi sahneye koyduğunuz, risk aldığınız konularda daha cesur ama tartışmacı da olabilirsiniz. Çocuklarla ilgili konular uğraştırabilir. Yengeç ise bu dönemde toprağa, eve, gayrimenkullere ait gelişmelere, ailenize, güvenliğe ve yerleşimize yönelik konulara daha aktif bir şekilde zaman ayırıyor olabilirsiniz. Ev ortamında daha sakin ve dengeli olmaya bakın. Aslan ise bugünlerde yakın çevrenizde hızlı değişiklikler, görüşmeler, konuşmalar ve artan bir iletişim söz konusu. Düşüncelerinizle daha çok dikkat çekebilirsiniz. Kardeşlerle ilgili durumlar da öne çıkabilir. Başak ise bugünlerde ortaklı parasal konular, maddi kaynaklar ve harcamalar açısından oldukça meşgul bir dönemde.
Kaynaklarınızı ısraf etmemeye bakmalısınız. Çocuklarınızla ya da sevdiklerinizle ilgili konular üzerinde de durabilirsiniz.
Yükselen burcunuz Terazi ise bugünlerde hızlı başlangıçlar, yükselen bir enerji ama aynı zamanda mücadeleler de dikkat çekmekte. Yeni projeler ve girişimler içindesiniz. Yeteneklerinizi kullanmaya bakın. Ancak öfke ayrıcı da olabilir. Eve, ailenize, toprağa yönelik işlerle de uğraşabilirsiniz. Akrep ise bu dönemde belirsiz ya da gizli kalan koşullara, ilişki ve ortaklıklara daha dikkatli bakmanız gerekebilir. Kimi zaman kontroldışı bir durum dikkat çekebilir. Fiziksel risk taşıyan koşullara özen gösterin. Bu dönemde düşüncelerinizde ciddiyet ve sorumluklar dikkat çekmekte. Daha olumlu düşünmeye gayret edin. Yay ise bugünlerde gruplar, arkadaşlıklar ve sosyal cephede son derece aktif olabilirsiniz. Ümitlerinize odaklanabilirsiniz. Sosyal alanda biraz daha dengeliyici olmaya bakın. Parasal alanda ciddi düşünceler ve sorumluluklar da öne çıkıyor. Oğlak ise bu dönemde özellikle mesleki alanda, ünvanınızı ve toplum içindeki yerinizi ilgilendiren konularda büyük bir dinamizm var. Rekabete hazır olun. Üstlerinizle, ortaklarla daha dikkatli ilişkiler kurunuz. Bu dönemde şahsi konularda önemli girişimlerde bulunabilirsiniz. Saka ise yabancılarla ilgili konularda, eğitimde, medya içinde ya da akademik konularda daha etkin, mücadeleci ve girişimci olabilirsiniz. Olaylara bakış açınızda bazı sertlikler söz konusu olabilir. Bu dönemde tam olarak yönetemediğiniz ya da göremediğiniz durumlar yüzünden bazı sıkıntılar da gündeme gelebilir. Balık ise bugünlerde riskli durumlar, finansal işler, borçlar, miras, eşinizin, ortağınızın maddi durumları yüzünden eyleme geçebilirsiniz. Kendi paranızı korumaya dikkat edin. Bu dönemde gelecek beklentilerinizde daha ciddi ve gerçekçi düşünmek durumundasınız.

Koç Bugün sizi duygusal açıdan yoran ya da meşgul eden bazı durumlar gündeme gelebilir. Gizli kalan durumlarla da karşılaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Boğa Ortaklı işler, eşiniz ya da yakın beraberlikler üzerinde daha fazla durabilirsiniz. Daha sakin düşünmeye çalışmalısınız.

Haberin Devamı

İkizler Bugün uğraşmak ve çaba göstermek gereken durumlar, hassasiyetler olabilir. Hizmet etmek, fedakarlık göstermek de söz konusu olabilir.

Yengeç Duygusal yoğunluklar ve abartılara dikkat edin. Sevdiklerinizle ilgili konularla daha fazla ilgilenmek gereği var.

Aslan Ay’ın boşlukta kalması sizi duygusal açıdan ya da evle ilgili konularda yorabilecek, zaman alabilecek durumlara işaret. Daha olumlu düşünmelisiniz.

Başak Bugün yakın çevrenizdeki durumlar, zihinsel açıdan meşgul eden koşullar yüzünden kendinizi gergin bulabilirsiniz. Duygusal diyaloglar gündeme gelebilir.

Terazi Söz konusu para durumunuz ise gereksiz harcamalara ya da israfa dikkat etmelisiniz. Destek bulmak konusunda da yorulabilirsiniz.

Akrep Ay burcunuzda ilerlerken ailevi konular ya da sevdiklerinizle daha fazla ilgilenme gereği olabilir. Uzaklarla ilgili konular da dikkat çekebilir.

Yay Bugün şansınızı aşırı zorlamamalısınız. Duygusal açıdan sizi zorlayan hassasiyetler gündeme gelebilir.

Oğlak Bugün gelecek yönünde düşünmek gerekiyor. Ancak şartları aşırı zorlamamaya bakmalısınız.

Saka Eve ya da işe yönelik konularda sonuç almak pek kolay değil. Daha yapıcı bir tavır içinde olmalısınız.

Balık Bugün uzaklarla ilgili konular, yolculuklar dikkat çekebilir. Ancak bazı huzursuzluklar da gündeme gelebilir.