R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yeni başlangıçlar ve cesaret içeren adımlar var. Sevgili okurlar, yılın son yeniayı çok çarpıcı, harekete geçirici bir görüntü sergiliyor. Bu yeniay aynı zamanda kış mevsiminin başladığı Oğlak burcunun başlangıç tarihine de çok yakın ve benzer vurgular mevsim haritasında da söz konusu. Her iki haritada da öncü burçlar köşelerde yer almakta. Bu burçlar aksiyon, başlangıç, öne çıkma ve iddia da bulunmakla ilişkilidir. Bugünlerde hayatımıza hız katan, bizi eyleme geçiren adımlar ve tek başına hareket etme isteği getiren pek çok koşul var.

Haberin Devamı

23 Aralık’ta Oğlak burcundaki yeniay haritasında Koç burcu yükselmekte. Jüpiter de Koç burcuna yeni girmiş durumda ve 0 derecede görülüyor. Jüpiter’in konumu ve yeniay ile kurduğu kare açı, büyük heyecan, değişim isteği ve artan bir iyimserlik göstergesi. Liderlik vurgusu ve cesaret öne çıkmakta. Bizler de bu heyecanı ve yenilik getiren enerjileri yakından hissedebiliriz. Yeniay haritasında Koç burcunun yükseliyor olması beklemede olan şeylerin harekete geçeceğini gösteriyor. Daha fazla yaşam enerjisi, kararlılık ve uyanış söz konusu. Böyle zamanlarda yenilik heyecanı içinde olabiliriz. Ancak Mars hala geri gitmekte. Bu nedenle sözlerde dikkatli olmalıyız, iletişim problemleri, çift durumlar yüzünden kolayca dağılabiliriz. Düşünmeden hareket etme, plansız davranma eğilimindeyiz. Ancak Jüpiter’in koruyucu konumu kendimize güven duymak, yeni kapılar açmak ve hareketsizlikten kurtulmak için olumlu koşullar getiriyor.

ÇOK DİKKAT ÇEKİCİ  BİR YENİAY

Yükselene göre

Yükselen burcunuz Koç ise iş hayatınızda, medeni durumunuzda ya da sorumlulukların dikkat çektiği konularda önemli adımlar ve başlangıçlar içinde olabilirsiniz. Kendinize ve yeni gelişmelere güvenebilirsiniz. Boğa ise uzaklarla ilgili konulara, eğitim, yolculuklar ve yabancılarla ilgili işlere vurgular var. Kendinizi göstermek istiyorsunuz ancak bazen acelecilik ya da kontrol edilemeyen dürtüler de gündeme geliyor. İkizler ise finansal işler, sizi bağlayan durumlar, kimi zaman gizlilik gerektiren koşullar dikkat çekebilir. Mali konular meşgul edebilir. Yine de gruplar ve arkadaşlıklar içinde hareketlisiniz. Yengeç ise ilişkilerinizi de içine alan konularda son derece girişken olabilirsiniz. Anlaşmalar, görüşmeler ve evlilik hayatınız öne çıkıyor. Kariyerinizde de dikkat çekici fırsatlar var. Aslan ise iş ortamınızı, çalışma gerektiren konuları daha fazla önemseyebilir, bu konularda yenilikler yapabilirsiniz. Ayrıca olumlu duygular, heves ve yeni çevreler size canlılık getirebilir. Başak ise bu dönemde yaratıcı alanda, sevdiklerinizle, çocuklarla ilgili konularda daha aktif olabilirsiniz. Kendinizi göstermek istiyorsunuz, eğlenceli konulara da yönelebilirsiniz ancak cesaret göstermeniz gereken bazı riskler de var.

Haberin Devamı

Yükselen burcunuz Terazi ise ailenizde, eve yönelik konularda daha fazla hareket ve yenilik söz konusu. Evlilik hayatınızı ve ortaklıkları ilgilendiren konularda fırsatlar var. Dengede kalmaya çalışın. Akrep ise görüşmeler, ziyaretler, yazılı ya da sözlü pek çok meşguliyet gündeme gelebilir. Daha etkin ve planlı bir iletişim kurmaya bakın. İş koşulları, meşguliyetler de artıyor olabilir. Yay ise bugünlerde parasal alanda, iş hayatınızda yeni başlangıçlar ya da projeler gündeme gelebilir. Cesaretinizi de ortaya koyabilirsiniz. Aşkta yeni şanslar var. Kendinizi ortaya koyma isteğindesiniz. Oğlak ise yeni başlangıçlar, daha fazla adım ve planlar, sorumluluklar dikkat çekiyor. Bu dönemde eve, toprağa, ailenize yönelik konulara daha çok zaman ayırabilir, bu konularda şanslı olabilirsiniz. Saka ise sizi bağlayan ya da psikolojik olarak hassas kılan gelişmeler olabilir. Olaylar tam olarak düşündüğünüz gibi olmayabilir. Yine de konuşmalar, yolculuklar ve eğitsel konularda ilerleme fırsatları bulabilirsiniz. Balık ise kafanızda tasarım aşamasında çok şey var. Düşüncelerinizi daha sorumlu ve dikkatli şekilde toplayabilirsiniz. Parasal alanda, iş hayatında da yeni şanslar ve imkanlar gündeme gelebilir.