R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Gökyüzü son derece hareketli ve yenilik yapmaya açık bir görünüm sergiliyor. İlham alabiliriz. Denge bulmada sabırlı olalım. Ay Koç’tayken ilişkilerimizde test edilebiliriz. Sevdiklerimize yönelik daha cömert bir tavır içindeyiz. Karşılıklı konularda, hassasiyetlerin olduğu durumlarda artan bir gerilim de var. Sabah saatlerini iyi değerlendirmeye çalışalım. İhtiyaçlarımızı da anlamaya çalışalım. Aksi halde başkalarını yaralayabiliriz.

KOÇ: Ay burcunuzda ilerlerken daha dinamik ve coşkulu günler yaşamaya hazır olun. Kendi istekleriniz peşinden koşacak ve kendinize yeni ilgi alanları bulacaksınız. İş hayatında alınan sorumluluklar açısından ise temkinli olmaya çalışmanızda fayda var. Özel ilişkilerle ilgili konularda uzlaşmacı davranmaya dikkat edin. Dışsal koşullara uyum göstermenin tam zamanı.

Haberin Devamı

BOĞA: Endişeleri aşmaya bakın. İçinde bulunduğunuz şartlar hareket alanınızı kısıtlayabilir. Gizlilik içinde hareket etmekten kaçınmak, eldeki işlerin getirdiği sorumluluklara göz atmak size fayda sağlayabilir. Duygusal olarak ihtiyaçlarınızın farkında olmayabilirsiniz. Ancak başkalarının ihtiyaçlarına göz atarak yeni enerjilerle yarına hazırlanın.

İKİZLER: Harekete geçiyorsunuz. Özellikle grup çalışmalarında sizi çeşitli sorumluluklar yükleyen, işbirliği yapmaya zorlayan konular söz konusu olabilir. Daha fazla özveride bulunmak, aynı zamanda gelecekle ilgili planlarınıza göz atmak size fayda sağlayabilir. Maddi açıdan alınan sorumluluklar, bir yandan da size yeni imkanlar sağlayan durumları ortaya çıkarabilir.

YENGEÇ: İş hayatında yenilenme arzunuzun arttığı bir gündesiniz. Bu dönemde kariyer hayatınıza ilişkin planlar, üstlerle ilişkiler ön planda çıkacak. Yeni görevlerin getireceği değişikliklere tepkili olmamalı, uyum sağlamaya çalışmalısınız. Evde size yüklenen sorumluluklar ve özel hayata dair engeller sizi zorlayabilir. İş ve ev arasında denge sağlamak isterken kendinizi hırpalamayın.

ASLAN: Bugünlerde medya ve yabancılarla ilgili girişimleriniz hız kazanıyor. Son derece heyecanlı ve girişken bir ruh haliyle adımlar atmak için uygun bir dönemdesiniz. Değişik kişilerle yapacağınız işbirlikleri üzerinde durmanızda fayda var. Aynı zamanda bilgilerinizi sunabileceğiniz konuşmalar, yolculuk fırsatları dikkat çekici olacak. Yakın çevrenizle olan ilişkilerde daha esnek olmaya çalışın.

Haberin Devamı

BAŞAK: İlişkilerinizde daha fazla kabullenme ve anlayış içindesiniz. Ancak işin parasal boyutu farklı deneyimler yaşayabileceğinize işaret ediyor. Eşin para durumunda yaşanan değişikliklere hazır olun. Yeni kaynak arayışlarınızı hızlandırmak isterken, finansal anlaşmalarda objektif davrandığınıza emin olun. Beklenmedik harcamaların bütçenize olan ters etkisini düşünmekte yarar var.

TERAZİ: İlişkilerde heyecanlı bir süreçten geçebilirsiniz. Daha fazla rekabet öne çıksa da, uzlaşmacı tavrınızla, sorunlara yapıcı çözümler getirebileceğiniz bir dönemdesiniz. Harekete geçirici şartlar ortaklıklar açısından önemli bir hale gelebilir. Kendi beklentilerinizi ustaca manevralarla hayata geçirme şansınız var. Yakın arkadaşlıkların getireceği hezeyanların abartmamayın.

Haberin Devamı

AKREP: Çalışma hayatınızda hem mücadele hem de yenilenme söz konusu. İkisini bir arada yürütecek güce sahipsiniz ancak yine de sağlıkla ilgili hassasiyetlere dikkat etmenizde yarar var. Yeni yöntemler kullanmak, bir yandan da düzen değişikliklerini hayata geçirmek için çalışmanız gerekebilir. Arka planda kalmanız gereken bu günlerde sizin sorumluluğunuzda çok iş olacaktır.

YAY: Bildiğiniz yolda gitmeye, hayatın getirdiği harekete eşlik etmeye karar verebilirsiniz. Yeni denemeleriniz ve yeni ilgi alanlarınız hobi dünyanıza farklı enerjiler taşıyabilir. Duygusal açıdan sizi besleyen aktiviteler, canlı ortamlar güne renk katacak. Çocuklarla ilişkilerinizde toleranslı olmanızda fayda var. Kendi arzularınızı yaşamak isterken sorumluluklarınızı bir kenara atmayın.

OĞLAK: Somut ve ayaklarınızın yere bastığı planlar yapıyorsunuz. Ani bir kararla eve ait değişiklikler gündeminizde bir numaraya oturabilir. Ailenizle olan bağlardan kurtulma çabanız ise üzerinizde baskı kurabilir. Böyle bir dönemde iş hayatınıza yansıyan sorumlulukların da ön plana çıkması mümkündür. Kendinize her açıdan dengeli ve ölçülü hedefler koymanızda yarar var.

KOVA: Çevrede olup biten konularda biraz daha rahat ve bağımsız hareket ettiğiniz bir gündesiniz. Bugün daha çok yeni fikirleriniz ve uzak görüşlü adımlarınız öne plana çıkabilir. Düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz entelektüel çalışmalar, akademik planlar hayatınızın merkezinde yer alabilir. İş hayatına ilişkin kısıtlamalara rağmen seçtiğiniz hedefe odaklı olmayı başarabilirsiniz.

BALIK: Bugün genel olarak daha kararlı olmayı başarabilir, maddi durumunuzla ilgili konuları tekrar gözden geçirebilirsiniz. Ancak düşünmeden alacağınız kararlar size zarar getirebilir, dikkatli olmanızda fayda var. Bir takım engeller karşınıza çıkabilir. Bu günlerde para durumunuzda yaşanan dengesizliklerin ve harcamaların, ileride sorun yaratmayacağına emin olun.