R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İyice küçülmekte olan Ay, tamamlanan, sonlanan koşullarI anlatıyor. Nostaljik hissedebiliriz. Ayrıca bugünlerde arınmak, temizlenmek ve şifa aramak için de çaba gösterebiliriz. Gizli durumlar gündeme gelirken, daha çok empati kurabiliriz. Ay’ın Venüs ile yan yana gelmesi, ailevi ve eve yönelik uğraşıları desteklemekte. Duygusal ihtiyaçlarımıza zaman ayırabiliriz. Ancak inatçılık ve çatışmalar bizi bir ölçüde huzursuz da edebilir. Kazalara dikkat edelim.

KOÇ

Evde sizi bağlayan ve üzerinize sorumluluk yükleyecek süreçler başlıyor. Ay Yengeç burcunda ilerlerken aile ile ilgili uğraşlara öncelik vermek sizi zorlayabilir. Ancak bu dönem yakınlarla ilişkileri güçlü tutma zamanı. Yerleşime ait konularda size ihtiyaç duyabilirler. Planlarınızı hızlı ilerletmeli, iş hayatına yönelik sorumluluklara yakın durmaya çalışmalı, istikrarı korumalısınız.

Haberin Devamı

BOĞA

Yakınlarınız ve kardeşlerle ilişkilerde gelişmeler yaşayabilir, kendinizi yakın hissedebilirsiniz. Yeni bir eğitim çalışması ya da kurs konusunda hevesli adımlar atmaya başlamanız mümkün. Bu konuda bazı engelleri zorlamak gerekebilir. Zira yurt dışı odaklı planlarda daha tutarlı beklentiler içindesiniz. Önemli projelerde daha esnek ve ileriye dönük olmanız gerekecek.

İKİZLER

Maddi konularda sizi endişelendiren gelişmeleri sakin karşılamalısınız. Planlarınızı tek başına ilerletmek için şartları zorlayabilirsiniz. İş kapasitenizi doğru kullanmanız durumunda her şey yolunda gidebilir. Ancak parasal çıkarlarınızı gözetmek için mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz. Bu dönem ödemelerinizi yeniden düzenleme yoluna gitmeniz gerekebilir.

YENGEÇ

Ay burcunuzda ilerlerken size güvenli ve yapıcı olacağınız zamanlar getiriyor. Planlarınızı ortaya koymak, sizi etkileyen konulara yakınlaşmak çok kolay olabilir. Uzaklarla ilgili temalarda atacağınız yeni adımlar büyük şans getirebilir. Ancak ortaklıkları ve ilişkileri test ettiğiniz bu günlerde dikkatli olun. Eğer karar vermeniz gereken konular varsa biraz ötelemek gerekecek.

ASLAN

Dinlenmek ve iç sesinize kulak vermek için ideal bir dönemdesiniz. Ancak gereksiz endişeler yüzünden şanssız olduğunuz fikrine kapılmamanızda ve kendinizi mutsuz etmemenizde fayda var. Geçmişe dönmek, anılara odaklanmak size huzur verebilir. Önemli planların beklemede tutulması da gerekecek. İş ilişkilerini onarma çabanız başkaları tarafından anlaşılmayabilir.

Haberin Devamı

BAŞAK

İçinde yer aldığınız ortak çalışmaların hızlanabileceği bir gündesiniz. Olumlu sonuçların yolda olduğu bu günlerde arkadaşlık ilişkileri ön plana çıkabilir. Farklı ve heyecanlı gündemlerle ilgilenmek, başkalarına destek olacağınız yapılanmalara gitmek için heveslisiniz. Çocuklarınızla ilgili konularda biraz esnek olmak, kural getiren yanlarınızı bir kenara atmakta fayda var.

TERAZİ

Özellikle iş hayatınızda hızlanan süreçler söz konusu. Beklediğiniz takdir ve atamalar konusunda sizi heyecanlandıran gelişmeler yaşanabilir. Üstlerle ilişkilerin olumlu ilerlemesi ile beklentileriniz büyüyebilir. Ev ve işe ait sorumluluklar arasında fazla dağılmadan önceliklerinizi doğru belirleyin. Yuvada sizi ilgilendiren pek çok konuda sonuca ulaşacak adımlar atacaksınız.

Haberin Devamı

AKREP

Uzun süredir planladığınız konulara yönelebilrisiniz. Yurt dışı işlerin sonuçlarına yaklaştığınız bu dönemde önemli sonuçlar alabilirsiniz. Ticari faaliyetlerin, belki ihracat, ithalat işlemlerinin getireceği yolculuklar olabilir. Ortaklaşa anlaşmalar, verilen sözlerin getirdiği aksaklıklar sizi meşgul edebilir. Yakınlar ve kardeşlerle olan ilişkileri yeniden sorgulamaya başlıyorsunuz.

YAY

Yeni planlar ve ortaklıklardan fayda sağlamak için çabalamanız gereken bir gündesiniz. Finansal yöndeki anlaşmaların getireceği imkânlarla pek çok sorunun aşılması mümkün. Ancak siz de ekonomik anlamda tutarlı olmaya çalışmalı, eldeki kaynaklarınız savurganca kullanmamalısınız. Beklemediğiniz ödemeler yüzünden evde yaşanabilecek karmaşaya karşı dikkatli olmalısınız.

OĞLAK

İlişkilere yönelik bakış açınızı esnetmelisiniz. Aynı zamanda ortaklıklarda yaşanan geniş olanaklar size bundan sonraki adımlarınız için fikir verebilir. Bu yöndeki girişimlerinizi hızlandırabilirsiniz. Aşırı baskın olmaktan kaçının. İş hayatında sorumluluğunuzda olana konular ön plana çıkabilir. Ortak hareket etmek, işbirliği içinde kalmak gerekebilir.

KOVA

İş ortamında sizi bağlayan konular ve sorumluluklar ortaya çıkabilir. Ancak gündeminizde önemli bir yer kaplayan yurt dışı ilişkilerinizde özenli olmanızda fayda var. Uzun soluklu hedeflerinizi hızlandırmak, işbirliği gerektiren diyaloglara önem vermek gerekebilir. İlişkilerden uzaklaştığınız bu süreçte hiç olmadığınız kadar kadar içe dönebilirsiniz.

BALIK

Size keyif verecek aktiviteler yapabilir, etkinliklere katılabilirsiniz. Biraz tembellik ederek kendinizi şımartmaya başlayın. Ayrıca sevdiklerinizle güzel şeyler planlamak, onların beklentilerini yerine getirmek sizi mutlu edecektir. Çocuklarla ilgili konular ise başka bir mutluluk kaynağı olabilir. İş hayatınızla ilgili toplantılar ve ortak çalışmalara daha fazla özen göstermek gerekebilir.