R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sevgili okurlar, içinde bulunduğumuz dönemde sabit burçlarda dikkat çekici bir birikim görülüyor. 28 Temmuz’da Aslan burcunda gerçekleşecek yeniay, sabit, direngen enerjileri daha belirgin hale getirmekte. Sabit nitelik kararlılığı, başladığı işi bitirme ve sonuna kadar sürdürme özelliğini, istikrarı ve dayanıklılığı temsil eder. Ayrıca bildiğiniz gibi ay düğümleri de bu dönemde, Boğa-Akrep ekseninde, yani sabit burçlardan geçmekte. Bu resme Mars, Satürn ve Uranüs’ü eklediğimizde çok daha sert, gergin ve koparıcı olan, aniden boşalabilecek enerjiler içinden geçtiğimizi söyleyebiliriz. Birbirine taban tabana zıt Satürn ve Uranüs de bu yıl da kare açı içinde sayılırlar. Bu ikili gittikçe gerginleşen, üzerinde baskı biriken, inşa etmek ile, yıkmak, değiştirmek arasındaki artan gerginliği temsil eder. Yine bugünlerde, özellikle Ağustos ayının ilk günlerinde Uranüs hem kuzey ay düğümü ile, hem de mücadele ve savaş gezegeni Mars ile üçlü bir birleşim oluşturmakta. Dolayısı ile hayatımızın akışı içerisinde beklenmedik sertlikler, anilikler gündeme geliyor olabilir.

Haberin Devamı

28’indeki yeniay haritasında Saka yükseliyor. Yeniayın Jüpiter ile üçgen açısı da, cesaretimizi, risk alma ve kendimize güvenme yönümüzü iyice güçlendirmekte. Sizler de astrolojik haritanızda Aslan burcunun olduğu evin konularında (tüm burç ev sistemine göre bakabilirsiniz) kendinizi daha yaratıcı, enerjik ve girişimci hissedebilirsiniz. Diğer yandan, yeniay derecesinin Mars/Pluton orta noktası ile bağlantılı olduğunu görüyoruz. Kimi zaman bu çok büyük bir odaklanma, süpermen tarzı bir enerji ama aynı zamanda şiddetli ve yıkıcı olabilecek durumlara da işaret edebilir.

Yükseleninize göre

Eğer yükselen burcunuz Koç ise kendinizi göstermek, başarılı olma, sahneye çıkma arzusu dikkat çekiyor. Aşk hayatınızda, yaratıcı konulara yönelme isteğinizde, çocuklara ilişkin konularda bir canlılık var. Gruplar ve gelecek yönündeki beklentilerde sorumluluk içinde olabilirsiniz. Boğa ise dikkatli ve dengeli olmaya bakmalısınız. Çok şey yapabilirsiniz. Evinize, ailenize yönelik koşullar, kimi zaman kontrol edilmesi daha zor, sizi de bağlayan, bitiş ve başlangıçlar var. Ayrıca mesleki alanda, statünüzü, işinizi ilgilendiren durumlarda da yükler dikkat çekmekte. İkizler ise düşüncelerinizi göstermek, kendinizi anlatmak, iletişim ve hareket konularında etkin olabilir, gruplar içinde de çok şey yapabilirsiniz. Yine bu dönemde uzaklarla ya da eğitimle ilgili işlerinizde de bazı sorumluluklar dikkat çekiyor. Yengeç ise para ve kaynaklar açısından daha fazla şey yapmak, yeni iş imkanları bulmak ama aynı zamanda harcamalar açısından da yoğunluklar gündeme geliyor. Finansal konulara, borç, vergi ya da ortaklı işlere özen göstermek gerekiyor. Aslan ise kişisel alanda önemli ilerlemeler, girişimler ve istekler var. Cesaretinizi doğru yönde kullanabilirsiniz. Ancak bazı karşıtlıklar ya da ilişkilerden, evlilikten kaynaklanan koşulları, sorumlulukları da göz önüne almak durumundasınız. Başak ise kontrol etmekte zorlandığınız koşullar, kimi zaman kabullenme gerektiren durumlar gündeme gelebilir. Kimi zaman izolasyon, bazı kayıplar ya da özellikle iş ve sağlıkla ilgili gelişmelere özen göstermeniz gerekebilir.
Yükselen burcunuz Terazi ise gruplar, arkadaşlıklar ve sosyal girişimler açısından daha fazla destek görüp, motive olabileceğiniz günlerdesiniz. Belirli arzu ve ümitler de netleşmekte. Bu dönemde aşkta ve keyif veren alanlarda, içine çocukları da alabilecek konularda daha olumlu gelişmeler var. Akrep ise iş ve ev arasındaki dengeler sizi meşgul ediyor. İş alanında parlama, yeni iş olanakları elde etme imkanı var. Dikkat çekebilirsiniz. Ancak eve, aileye ya da babanıza yönelik sorumluluklar, bazı yükler de dikkat çekebilir. Yay ise kendinizi ortaya koymak, düşüncelerinizi yaymak ve daha fazla tanınmak açısından fırsatlar doğabilir. Uzaklarla, yabancılarla ve eğitimle ilgili konularda başarılı olabilirsiniz. Yakın çevrenizde gruplar, iletişim ve hareketlilik de dikkat çekiyor. Oğlak ise sizi endişelendiren bir durum ya da korkunun üzerine gitmek mümkün. Bazı bağlayıcı konular ve aileden, gayrimenkullerden kaynaklanan imkanlar, miras ya da finans konuları da öne çıkabilir. Parasal konuları daha iyi toparlayıp, yönetebileceğiniz günlerdesiniz. Saka ise evlilik, anlaşmalar ve görüşmeler içinde yeni imkanlar ve ortaklaşa konularda önemli sonuçlar söz konusu. Kendi kişiliğinizi, isteklerinizi daha kararlı şekilde ortaya koyabilirsiniz. Ancak karşıtlık içerebilecek konuları, dengeleri de gözetmek durumundasınız. Balık ise çalışma hayatınızda ilerleme, yenilik ve size daha fazla kazanç ve destek getirebilecek imkanlar söz konusu. Yine de bu dönemde sizi bağlayan, kimi zaman izole hissettiren ya da fedakârlığa neden olabilecek koşullarla da karşılaşabilirsiniz.