R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Terazi’de ilerleyen Ay, bizi ilişkilere daha odaklı kılmakta. Duygusal alanda beklentilerimiz yüksek olabilir. Hassasiyetleri anlamaya gayret etmeliyiz. Hızlı bir iletişim kurabiliriz. Kararsızlıklar gündeme gelebilir. Günün ikinci yarısında sürprizlere hazır olalım. Tepkilerimizi iyi yönetmeye bakalım. Yabancılarla görüşmeler daha dengeli olmayı gerektiriyor. Bu saatlerde duygusal yönde abartılı olabiliriz.

Koç: İlişkiler ve ortaklıklar büyük ölçüde gündeminizi oluşturacak. İşe ait hedeflerin ortaklıkları içine alması söz konusu. Ancak beklentilerde ölçülü olun. Tek başına ilerlemek kolay olmayacak. Ortaklıkların getirdiği sorumluluklara tek yanlı bakmaktan kaçınmalısınız. Evdeki konuları daha sakin bir şekilde ele almaya çalışmalısınız.

Haberin Devamı

Boğa: Değişik yöntemler denemek ve iş ortamında kalıcı işler üretmek için harekete geçebileceğiniz bir gündesiniz. Planlı olduğunuzda yeni sorumluluklara yer açabilirsiniz. Konsantrasyon gerektiren işler ve ortak bir proje üzerinizde baskı kurabilir. Dikkatli olmalı, özellikle yolculuklarınızda her zamankinden daha temkinli hareket etmelisiniz.

İkizler: Dinamik ve cesur hissedebilirsiniz. Üzerinde çalıştığınız konulara odaklanarak çok sayıda iş çıkarma şansınız var. Bir yandan da spekülatif konular ve sosyal sorumluluklar öne çıkıyor. Ancak risk içeren adımlara çok dikkat edin. Beklentileriniz boşa çıkabilir. Tam aksine çıkarlarınızı riske atmaktan kaçınmanız gereken önemli bir gün yaşıyorsunuz.

Yengeç: Engelleri aşmayı denemelisiniz. Sizi harekete geçiren ve biraz da geren özel hayatta olup bitenlere karşı akılcı bir yol izlemenizde fayda var. Kendi beklentilerinize sarılmak, evdeki düzenlemelerin üstesinden gelmek önemli olacak. Taşınma ya da evde yapılması gereken onarım işleri üzerinizde baskı kurabilir. Öfkenizi biriktirmekten kaçının.

Aslan: Gün boyunca kararlı bir tutum içinde olacaksınız. Kendinizi ve çalışmalarınızı tanıtacağınız konuşmalar, başkalarını ikna edeceğiniz sunumlar öne çıkabilir ve hayranlık uyandırabilirsiniz. İş ortamında yapılması gereken yazışmalar ve ilişkilerde ise önemli bir süreçten geçiyorsunuz. Zihinsel açıdan disiplinli olmanız gerekiyor.

Haberin Devamı

Başak: Maddi konularda hırslı ve hedeflerinize odaklanmış bir ruh hali içindesiniz. Yeni kazançlar elde etmek adına yeteneklerinizi kullanmak gerekebilir. Ortaya çıkması olası masraflar ise sizi zorlayabilir. Biraz dengeli olmalısınız. Kazanımlarınızı riske atmayacak şekilde değerlendirmeye çalışın. Aşk ilişkilerinde istikrar ve güven arayışınızı abartmayın.

Terazi: Ay burcunuzdayken tüm çekiciliğiniz ve cazibeniz ile yeni güne başlıyorsunuz. Beklentilerinize odaklanmışken, bazı önemli gelişmeleri dikkate almakta fayda var. İş hayatına yönelik projelerin yavaşlaması ile etraflıca düşünme fırsatı bulabilirsiniz. İkili ilişkiler ve ailenin beklentileri arasında denge kurmalısınız.

Akrep: İlişkiler ve iş ortamında sizi zorlayan temaları ele almanız gereken bir gündesiniz. Farklı deneyimler peşinde koşmak istersen, sorumlulukların getirdiği huzursuzluklar karamsarlık ve gerilim yaratabilir. İkili ilişkilerde geri planda kalmak ve üzerinde düşünmek için çaba göstermelisiniz. Acele karar vermemelisiniz.

Haberin Devamı

Yay: Başkaları ile bir arada olmak isteyebilirsiniz. Yeni tanışmalar, sosyal hayatın içinde olmak size değişik fırsatlar getirebilir. En çok sosyal yardım içeren paylaşımlara odaklanmaya çalışın. Çocuklar ve aşk hayatınıza ait konuları da ihmal etmeyin. Bu alanda aşmanız gereken engeller olabilir. İşten beklenen paralarla ilgili bir mücadele gerekebilir.

Oğlak: İş hayatında hırslı ve hedefe yönelik planlar yaptığınız bir gündesiniz. Hayattan daha fazla beklenti içinde olabilirsiniz fakat bu dönem daha dikkatli adımlar atmaya çalışın. Kariyer ya da işle ilgili atamalar için destek aramanız yerinde olacak. Yaşanan değişimin etkileri sizi zorlayabilir. İkili ilişkilerde ise daha esnek olmalısınız. 

Kova: Uzaklarla ilgili planlarınız ve yeni ilişkiler bugün daha enerjik olmanızı sağlayabilir. Bu konularda yeni planlar ve hedefler peşinde olabilirsiniz. Ancak daha sağduyulu olmanızda, olayları gözlemleyerek adım atmanızda büyük fayda var. Yeni destekler bulmakta zorlanabilirsiniz. Üzerinde çalışılan akademik bir konuda çaba göstermelisiniz.

Balık: Eş ya da ortaklarınızla her türlü konuda ancak özellikle parasal konularda sürtüşmelerden uzak durun. Yeni destekler arayışı içindeyken hedeflerinizde ölçülü olmalısınız. Alacaklarınız için daha fazla uğraş vermeniz, ödemelerinizi zamanında yapmanız gerekebilir. Ortağın para kaynaklarında yaşanabilecek sorunlar sizi bağlayacaktır.