R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sevgili okurlar, mücadele ve savaş gezegeni Mars, 5 Temmuz’dan 20 Ağustos’a kadar Boğa burcunda olacak ve 1-2 Ağustos’ta son derece dikkat çekici hale gelecek. Bildiğiniz gibi bu dönemde ay düğümleri Boğa/Akrep ekseninde yer alıyor ve tutulmalar da bu burçlarda gerçekleşiyor. Başka bir deyişle, ekonomi, kaynaklar, istikrar gibi konularda hayatımızın gidişatını yakından etkileyen olayların içinden geçiyoruz. Satürn ay düğümleri ile bir süredir zorlayıcı bir içinde kalmaya devam ederken, kısıtlamalar, daraltan ve bizi daha fazla sorumlu kılan bir süreçten geçiyoruz.
Mars bu burçta, Boğa’da enerjisini para, kazançlar, harcamalar ve ekonomi ve istikrar arayışında ortaya koyar. Mars bu konumda harcamaların, kayıpların artabileceğini ve bu yönde kavgalar, huzursuzluklar yaşanabileceğini özellikle vurgular. Diğer yandan Mars, Akrep’in yöneticisi olduğu için, karşıt burcu Boğa’da daha problemli, zararlı hale gelir. Böyle bir dönemde sorunlara karşı dikine ve son derece inatçı biçimde tavır alabiliriz ancak sıklıkla bu durum daha sıkıntılı, kayıp ve zarar getirebilecek sonuçlarla karşılaşabilir. Bu temalar aşkta, arzuladığımız konularda, güven ve huzur aradığımız konularda da başımızı ağrıtabilir. Sizler de astrolojik haritanızda Boğa burcunun hangi evde olduğuna (tüm burç olarak) dikkat edin, bu evin konularında daha fazla çaba, kavga ya da çekişme olabilir.

Haberin Devamı

Daha dikkat çekici olanı ise, 1-2 Ağustos günlerinde Mars’ın hem kuzey ay düğümü, hem de Uranüs ile yan yana gelişi olacak. Bu astrolojik görünüm son derece yüksek bir enerjiyi, Mars enerjisini kontrolsüz ve ani bir şekilde ortaya çıkarıyor. Ani olaylar, içerisinde kopartıcı, patlayıcı ve yıkıcı olabilecek gelişmelerin olabileceği, daha fazla başkaldırı ve huzursuzluk içeren günlerden geçiyor olacağız. Eğer yapıcı yönde kullanabilirsek, bu günlerde kalıplaşmış şeyleri ani bir şekilde değiştirebilir, irademizi yenileyici şekilde kullanabiliriz. Ancak olumsuz yönde bu transit fiziksel açıdan riskli, gerginlik taşıyan, bizi aşırı hırslı ve kavgacı yapabilecek eğilimler taşımakta. Dolayısı ile Mars’ın Satürn ile de kare açı yapacağı Ağustos’un ilk günlerinde çok daha dengeli, aklı başında ve dengeli olmaya gayret etmeliyiz.

Haberin Devamı

Yükselene göre...

Yükselen burcunuz Koç ise parasal alanda, iş boyutunda daha fazla hırs ve mücadele var. Destek bulmak için uğraşabilirsiniz. Harcamalarınızı çok daha kontrollü yapmaya çalışmalısınız. Boğa ise önemli girişimler, atılımlar ve mücadeleler içinde olabilirsiniz. Fiziksel açıdan riskli işlere dikkat etmelisiniz. Enerjinizi yapıcı yönde kullanmaya bakın. İkizler ise öngörülemeyen ani olaylar, sizi psikolojik açıdan huzursuz kılan koşullar ve gizli düşmanlıklar gündeme gelebilir. Önünüzü görmeden adım atmamalısınız. Yengeç ise gelecek yönünde beklentilerinizi değiştirebilir, kalıplaşmış olan şeylerden kurtulmak isteyebilirsiniz. Ancak gruplar, arkadaşlar ve işte takım çalışmaları içinde husumet, çekişme ve aşkta kıskançlık, çocuklarla ilgili sıkıntılar gündeme gelebilir. Aslan ise iş hayatınızda, mesleki konularda yüksek bir enerji, hırs ve sizi daha farklı ve bağımsız hareket etmeye yönelten durumlar olabilir. Üstleriniz ile ilgili konularda da beklenmedik koşullar gündeme gelebilir. Başak ise uzaklarla ilgili konular, akademik uğraşlar, yabancılar ya da inançlarınız yönünde daha ilginç, hareketli ancak huzursuzluk içerebilecek olaylarla karşılaşabilirsiniz.
Yükseleniniz Terazi ise sağlığınıza, endişe ve kriz çıkarabilecek riskli durumlara, finansal işlerinize daha fazla özen göstermelisiniz. Miras, paylaşım ya da maddi durumunuzu strese sokabilecek olaylar, güvensizlikler yaşanabilir. Akrep ise evlilikte ve ortaklaşa konularda ani olaylar, karşılaşmalar ama aynı zamanda aniden kopartıcı olabilecek durumlarla da karşılaşabilirsiniz. Düşmanlıklar, karşıtlıklar artabilir. Yay ise sağlığınıza, özellikle iş koşullarınızdaki konulara özen göstermelisiniz. Bu alanlarda ani değişiklikler ve yeni istekler gündeme gelebilir. Oğlak ise aşkta ve arzuladığınız konularda ani heyecanlar, maceralar ama aynı zamanda varolan bir aşkta çekişme ve kıskançlık yaşanabilir. Çocuklarla ilgili konular da enerji sarfettirebilir. Kova ise evde yenilik, toprağa ya da ailenize yönelik konularda beklenmedik gelişmeler olabilir. Yerleşim konusu ile de uğraşabilirsiniz. Bitişler ve yenilikler bir arada yaşanabilir. Balık ise çevreniz ile, kardeşlerle daha fazla ilgilenebilirsiniz. Sözlerinizde, düşüncelerinizde daha yenilikçi ve orijinal olabilirsiniz.