R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Günün erken saatlerinde Kova burcunda bir dolunay gerçekleşti. Dolunayın sert açılar altında olması kısıtlayıcı ve yorucu bir değerlendirme sürecinde olduğumuzu gösteriyor. Bugünlerde sorumluluklar ve bizi sınırlayan konularda kendimizi bir muhasebe içinde bulabiliriz. Karamsarlık yerine gerçekçiliği tercih edelim. Aksi halde bu durum derin bir öfkeye neden olabilir. Öğle saatlerinde kızgınlığın neden olabileceği problemler gündeme gelebilir.

Muhasebe zamanı

KOÇ: Arkadaş gruplarıyla bir arada olma, onlarla sık sık fikir alış verişinde bulunmak isteyebilirsiniz. Sosyal alanda önemli adımların atılacağı, yeniliklere açık, heyecanlı bir gün. Kendinizi yeni ortaklaşa projeler içinde bulabilirsiniz. Gelecekle ilgili pek çok yeni düşünce üretebilir, bunu bulunduğunuz gruplarla paylaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

BOĞA: Daha net bir bakış açısına sahip olduğunuz ve işle ilgili değişikliklere ayak uydurabileceğiniz bir gün. İş ortamındaki yenilikler kariyerinize de büyük ölçüde olumlu etki yapabilir. Beklediğiniz desteklerin getireceği fırsatlar ön plana çıkabilir. Yurt dışı beklentilerinizin artacağı ve büyük bir ihtimalle karşılanacağı bir dönem.

İKİZLER: Yurt dışına dair konularda sayısız yeni fırsatın önünüze çıkabileceği bir gün. Size sunulan imkânlarla kendinizi ifade etme cesaretiniz daha da artabilir. Özellikle yüksek öğrenim ve akademik çalışmalarla ilgili konularda sizi çok mutlu edecek yeni gelişmeler olabilir. Yurt dışından gelecek misafirleri ağırlamanız gerekebilir.

YENGEÇ: Maddi alanda sizi tatmin eden gelişmeler moralinizi yükseltebilir. Finansal açıdan uzun zamandır beklediğiniz size büyük ekonomik özgürlük getirecek anlaşmalar söz konusu olabilir. Yeni parasal projelerle ilgili adım atma ve yeni kararlar alma aşamasında olabilirsiniz. Eşten kaynaklanan maddi sorumlulukları da gözden geçirmeyi unutmayın.

ASLAN: İkili ilişkilerde büyük değişiklikler söz konusu. Ortaklıklar kurabilir, yeni anlaşmalara imza atabilirsiniz. Hukuki konularda yeni destekler almanız da söz konusu. Bir süredir devam eden bir hukuki süreç sonuçlanabilir. Yeni bir uzun vadeli ilişki gündeme gelebilir. Ya da mevcut ilişkinizde yeni bir dönem açmak isteyebilirsiniz.

Haberin Devamı

BAŞAK: Bütün gün boyunca hem çalışma ortamında hem de günlük hayatınızda düzen sağlamak için çaba gösterebilirsiniz. Aynı zamanda bugün kendinizi geliştireceğiniz yeni temalarla ilgilenmek sizi çok heyecanlandırabilir. Elinizi attığınız her işte ustalaşmak isteyebilir, bu nedenle varınızı yoğunuzu çalışmalarınıza adayabilirsiniz.

TERAZİ: Siz heyecanlandıracak yeni gelişme yaşanabilir. Genel olarak hayata olumlu baktığınız, kendinizi iyi hissettiğiniz bir gün. Yaratıcılığınızı ortaya koyabilir, başkalarını çok kolay etkileyebilirsiniz. Entelektüel açıdan sizi geliştirecek arkadaşlıklar da heyecan verici olabilir. Sosyal ortamlarda yeni bir aşk ilişkisi gündeme gelebilir.

AKREP: Sizi kısıtladığını düşündüğünüz koşullarla ilgili hareket geçebilirsiniz. Aile konularıyla ilgili kendinizi güvende hissetmediğiniz alanlarda bir düzenleme yapmak isteyebilirsiniz. Taşınma kararı almanız da mümkün. Çalışma hayatına yönelik yeniliklere rağmen rahat ve tek başına hareket etmek için uygun bir günde olduğunuz söylenemez.

Haberin Devamı

YAY: Eğitim konuları ve iletişim alanında sizi mutlu edecek yenilikler söz konusu olabilir. Konuşmalarınız yakın çevrenizdeki birçok kişi için ilham verici ve yenilikçi bulunabilir. Kardeşleriniz ile olan ilişkilerde de beklenmedik konular gündeme gelebilir. Aranızdaki sorunlara farklı ve yenilikçi bir çözüm getirmeniz mümkündür.

OĞLAK: Parasal alanda yapmak istediğiniz yenilikler faydalı olabilir ve getirileri beklentilerinizi aşabilir. Maddi açıdan sizi kısıtlayan şartları bu dönemde aşmanız mümkün. Kazançları konusunda daha mantıklı ve yenilikçi davranabilir, uzun vadeli olacak yeni alanlara yönelebilirsiniz. Alternatif konular üzerinden kaynak girişi sağlanabilir.

KOVA: Ay, burcunuzda ilerlemeye devam ediyor. Bu nedenle kendinizi daha özgür ve enerjik hissedebilirsiniz. Yaratıcılığınızı öne çıkaracağınız konulara yönelebilir, zamanın ötesinde bulunan fikirlerinizle arkadaş gruplarında hayranlık kazanabilirsiniz. Kişiliğinizi öne çıkaracağınız bu dönemde önemli adımlar atmanız söz konusu olabilir.

BALIK: Kafanızı dinlemek tam da ihtiyacınız olan şey olabilir. Duygusal açıdan akışta kalıp, bir iç muhasebe yapabilir, harekete geçeceğiniz konuların üzerinde durabilirsiniz. Hayata dair duygularınız ve düşünceleriniz değişirken, yeni gelişmeler sizi duygusal iniş çıkışlardan koruyacak ve ayaklarınızın biraz daha yere basmasını sağlayacak.