R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sevgili okurlar, önümüzdeki günlerde dikkat çeken bir fenomen var. Aşkı, ilişkilerimizi, değer verdiğimiz şeyleri anlatan Venüs, 19 Aralık’tan itibaren Oğlak burcunda geriliyor görülecek. Venüs, astronomik olarak, 18 ayda bir yaklaşık 42 gün kadar geri hareket yapıyor. 29 Ocak tarihine kadar sürecek olan gerileme döneminde aşkta ve arkadaşlıklarda, önem verdiğimiz konularda daha derin düşünebilir ve ilişkilerimizi gözden geçirebiliriz. Daha önce yaşanmış olan ilişkiler de yeniden gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

Gerilemenin Oğlak burcunda gerçekleşmesi, bu süreçte Pluton ile de birleşecek olması ilişkilerimizde ciddi ve derin sorgulamalara işaret ediyor. Oğlak sınırlamaları olan, başarı isteği ve hırsla hareket eden bir burçtur. Aşkta ve ortaklı işlerde belirli soru işaretleri, zorlamalar ya da başarı isteğinin de içinde olduğu koşullarla karşılaşabiliriz. Özellikle iş hayatındaki ilişkiler, kurumsal açıdan önem taşıyan projelerdeki görüşmelerimiz daha dikkat çekici olabilir. Pluton ile birleşimi ise süregelen ilişkilerimize ve bu yöndeki isteklerimize daha fazla güç isteği, manipülatif koşullar, bazı zorlamalar ve ısrarın neden olabileceği sıkıntıların gündeme gelebilir.

Venüs geri giderken evlilik, nişan, düğünler, kutlamalar ya da açılışlar için uygun zamanlar olmayabilir. Hoşumuza gitmeyen durumlar, ilişkilerimizi zorlayabilir, isteksizlik yaratacak koşullar öne çıkabilir. Kadınlara ait konularda, güzellik, estetik, dekorasyon gibi işlerde aradığımızı bulamayabiliriz. İlişkilerin, aşk ve güzelliklerin olduğu konuları 29 Ocak 2022 sonrasına ertelemek yerinde bir davranış olabilir.

Venüs hangi evde?

Astroloji ile yakından ilgilenen okurlar, bu gerilemenin sonuçlarını değerlendirirken, doğum haritalarında Venüs’ün hangi evlerinde olduğuna bakabilirler. Bu evin konuları olayların nedenine, başlangıcına ait bilgiler verebilir. Eğer 26 derece öncü burçlarda (Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak) bir gezegenin var ise, Venüs gerilemesi, ilgili gezegenle ilgili konuları da öne çıkabilir. Örneğin 26 derece Koç’ta Güneş’iniz var ise, bu durum kişiliğinizi, şahsi isteklerinizi ve kendinizi göstermekle ilgili bir konunun da önemli olduğunu gösterebilir. Herkes bu gerilemeden etkilenmeyebilir, özellikle haritalarında öncü burç yükselenler (Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak) gerilemenin etkisini daha belirgin şekilde hissedebilirler. Gerek parasal alanda, gerekse bizi mutlu ve tatmin etmesini arzu ettiğimiz konular içinde bazı zorlanmalar, hassasiyetler ve dolayısı ile muhasebeler içinden geçebiliriz. Kuşkusuz bu koşullar genel ekonomiyi, piyasaları da içine alan sonuçlar getirebilir.

Haberin Devamı

Koç, Bugün Yay burcunda Güneş tutulması gerçekleşiyor. Keşfedebileceğiniz yeni düşünceler ya da insanlar olabilir.

Boğa Korkularınızı yenmeye ve olaylara daha esnek bakmaya çalışın.

İkizler, Karşılıklı bir konu, evlilik ya da ilişkiler açısından değerlendirme yapmak gerekiyor. 

Yengeç Enerjinizi, sağlığınızı, düzeninizi ihmal etmemeye daha planlı olmaya bakın.

Aslan Sevdiklerinizle, çocuklarla ilgili bir konu gündeminizi etkileyebilir.

Haberin Devamı

Başak Evde, ailevi alanda, özelinizi ilgilendiren koşullarda değişiklikler gündeme gelebilir.

Terazi Yeni haberler, görüşmeler ve ziyaretler açısından hareketli günlerdesiniz.

Akrep Bu dönemde parasal işlerinizi daha dikkatli yönetmeye bakmalısınız.

Yay Kişisel açıdan önemli farkındalıklar, bitişler ve başlangıçlar var.

Oğlak Tam olarak anlaşılamayan ama sizi psikolojik açıdan bağlayan durumlara dikkat edin.

Saka Bu dönemde gruplar, arkadaşlıklar sizi daha fazla yeniliğe götürebilir.

Balık İşinizle ilgili konulara, ünvanınızı ilgilendiren gelişmelere önem vermelisiniz.