R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sevgili okurlar, 22 Eylül’de Güneş’in Terazi burcuna ilerlemesiyle sonbahar da başlamış oldu. 2021 yılının tüm mevsim haritalarına baktığımızda, birisi hariç hepsinde Yengeç burcunun yükseldiğini görüyoruz. Yengeç genel olarak hassasiyetler, endişeler, koruma ve korunma ihtiyacı ile ilgili olduğu için, bu yılın genelinde bizi dalgalandıran, etki altında bırakan pek çok konunun olduğunu görebiliriz. Ancak sonbahar haritası daha farklı bir hava ile gelmekte.

İkizler burcunun yükseldiğini görmekteyiz. Bu haritada hava elementine çok güçlü bir vurgu var. Terazi burcu 5. eve düşerken, haritanın tepe noktasında da Saka burcunun ve hatta Jüpiter’in yer aldığını görüyoruz. Bunlar, önümüzdeki aylarda iletişimin, fikirlerin, hareket ve özgürlüklerle ilgili konuların dikkat çekeceğini göstermekte. Hava elementindeki burçlar sıklıkla insani konuları, akılcı ve daha objektif olma gereğini açıklar. Halkın fikirlerinin ve tercihlerinin çok daha belirgin hale gelebileceğini gösteriyor. Ayrıca medyayı, sosyal medyayı içeren konuların da öne çıkacağını göstermekte.
Haritanın tam tepesinde, Saka burcunda, Jüpiter çok dikkat çekici. Bu, ülkenin yönelimi ve hedefleri doğrultusunda bir takım değişiklikler, özgürlük ihtiyacı ve demokratik ya da sosyal konuları öne çıkarabilir.

Haberin Devamı

Güneş ile birlikte, Mars da, hatta yükselen yöneticisi Merkür de bu alanda duruyor. Ay ise Koç’ta, dolunay aşamasında, yine sosyal konuları, partileri, grupları açıklayan 11. evde yer almakta. 5. ev dünya astrolojisinde çocukları, gençleri, yaratıcıları, sahneye çıkanları, aynı zamanda eğlence hayatını, kimi zaman spekülatif alanları da gösterir. Bu ev cesaret ve kendini ortaya koymakla yakından ilişkilidir. Kimi zaman gençleri, çocukları ilgilendiren koşullar gerilim ve tartışma kaynağı da olabilir. Genel olarak halkın daha fazla şey ifade etmek isteyeceğini, öncü davranacağını ve yenilik arayacağını söyleyebiliriz. Kuşkusuz bu koşullar siyasette daha farklı hareketlere, girişimlere, yeniliklere de işaret edebilir.
Son olarak kısmeti gösteren şans noktasının 6. evde, Akrep burcunda olduğunu görüyoruz. Bu genel olarak uğraştırıcı koşulları, sağlık, organizasyon, bürokrasi, memurlar, işçiler ve genel olarak çalışan kesimle ilgili konuların önemli olduğunu anlatmakta. Çoğu zaman da gizli kalan durumlar, arka planda yıkıcı faaliyetler gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

Koç Bugün keyif için daha fazla harcama ve güzelliklere yönelme var. Aynı zamanda parasal destekler de sizi yakından ilgilendirebilir.
Boğa Ay burcunuzda ilerlerken kişisel isteklerinizi ortaya koymak istiyorsunuz. Ancak tek başına karar vermek pek kolay olmayabilir.
İkizler Düşüncelerinizdeki hassasiyeti ve bazı psikolojik ihtiyaçlarınızı daha yakından anlamaya çalışmalısınız. Güvenlik ihtiyacınız sizi oldukça etkiliyor.
Yengeç Bugün sevdiklerinizle, arkadaşlarınızla bir arada olmanız güzel olacak. Duygusal açıdan istikrara önem veriyorsunuz.
Aslan Belirli işler ya da görevler yüzünden kendinizi biraz meşgul bulabilirsiniz. Ayrıca yakın çevrede de çok hareket var.
Başak Kendinizi, duygularınızı daha rahat anlatabileceğiniz bir gündesiniz. Uzaklar, yeni insanlar size yeni fikirler getirebilir.
Terazi Ortaklı konularda ve yakın ilişkilerde güven çok önemli. Ancak bazı korkular ve endişeler yüzünden kendi kendinizi yıpratabiliyorsunuz.
Akrep Eşinizi ya da partnerinizi ilgilendiren konularla siz de yakından ilgilenebilirsiniz. Bugünlerde dışsal koşullar sizi oldukça meşgul ediyor.
Yay Zamanınızı daha verimli olacak şekilde kullanmaya bakın. Bugün uğraştırıcı durumlar var ancak yine de üretken olabilirsiniz.
Oğlak Bugün aşkta ya da keyif veren konularda daha şanslısınız. Sevdiklerinizle ve çocuklarla bir arada olmak olumlu olacak.
Saka Eve yönelik işler ya da sizi bir ölçüde yavaşlatan durumlar gündeme gelebilir. Ailenizle ilgili konularda daha sabırlı olmaya bakmalısınız.
Balık Bugün kendi iç dünyanıza ve ailevi konulara zaman ayırmak daha faydalı olabilir. Aynı zamanda ortaklaşa imkanlar, fırsatlar üzerinde de durabilirsiniz.