R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Değerli okurlar, burçları karşılıklı olarak, bir eksen biçiminde ele almaya devam ediyoruz. Hazır Güneş Saka burcunda ilerlerken, bu kez Aslan-Saka karşılaşmasına bakalım. Karşıt şeyler, dualite (ikilik) ilkesi gereğince birbirlerini tamamlarlar ve birbirlerini doğururlar. Yin ve yang, aydınlık ve karanlık gibi. Astrolojik açıdan Aslan yaratıcılığın, kendine güveninin ve hayat enerjisinin yoğun olarak hissedildiği burçtur. Aslan’da kendini sorgulama yoktur, o biraz da naif bir şekilde parlar ve kişisel gücü ile dikkat çekici bir örnek olur. Aslan tek olmayı, hayat yolculuğumuzda kişisel olarak elde ettiğimiz zafer ve başarı duygusunu ve merkezde kalabilme gücümüzü açıklar, çoğu zaman bu egomuzun elde ettiği güce ve kendine güven duymasına paralel olarak, kendini doğru ifade ettiğinde, sağlıklı ve güvenilir bir ifade biçimidir.
Aslan’ın karşısında Saka ise, bu bireysel gücü toplumsal güce ve çok sayıda bireyden oluşan, daha nesnel, gerçekçi ve egonun gözünden çok, daha evrensel, herkese yararlı olabilecek bir çabaya dönüştürür. Saka, Aslan’ın ışığını ve sıcaklığını ararken, Aslan da Saka’nın gerçekçi ve olaylara farklı bir açıdan bakabilen yönüne ihtiyaç duyar. Aslan ateş, Saka havadır, ateş ve hava birbirlerine ihtiyaç duyar. Bu ikili başarılı şekilde bir araya getirildiğinde, kendimize güvenen, tanınma arayan, dikkat çekici ama aynı zamanda özgün ve yenilikçi ve herkes için ilham verici örnek haline geliriz.

Haberin Devamı

Ruhun simyası

Yengeç-Oğlak ekseninin ele alırken, Satürn’ün korkularımızı, eksik yönlerimizi ifade ettiğimizi söylemiştik. Saka burcunda, Satürn aynı zamanda bize rehberlik eden yaşlı bilge adamı da temsil eder. Kişisel yolculuğumuzda, egomuz sayısız engelle karşılaşır ve hırpalanır. Başarısızlıkların verdiği acı ve yetersizlik hissi bizi depresyona ve doğal olarak içsel bir sorgulamaya yöneltir. Bu Güneş ile Satürn’ün dengesizliğinde ortaya çıkar. Güneş’in sağlıksız çalıştığı, her şeyi kendi merkezinden görmeye ısrar etmesi karşısında, bizden daha olgun, tecrübeli ve ağır başlı bir arketipe, bize yol gösterecek bir büyüğe ihtiyaç duyarız.
Yaşlı, olgun adam arketipi Satürn’dür. Ne zaman başarısızlığa uğradığımızda ve hatalarımıza bakmak istemediğimizde, yaşlı adamın öğretici ve olgunlaştırıcı söylemi ile karşılaşırız. Satürn, Saka burcu düzleminde, geleceği inşa etme ve deneyimlerimizden, eksiklerimizden yararlanarak daha dengeli, gerçekçi bir hayat kurabilme yönünde yardımcı olur. Bu yaşlı figür kimi zaman bir baba, bir yönetici olarak karşımıza çıkar. Aslan (Güneş) kendini gerçekleştirmeye niyetli bir öğrenci ise, Saka (Satürn) bu süreçte bizi şekillendiren disiplin ve olgunlaşma sürecimizi temsil eder.
Güneş ve Satürn, astrolojik haritamızda test edici bir açı içinde ise, kendimize güvenme, yaratıcılığımızı ifade yönünde önemli derslerle karşılaşarız. Babamızla, otorite figürleri ile sorunlar, sürekli bir engellenme ya da başarısızlık korkusu hayatımıza gölgeler düşürür. Gölgeleri, eksiklik duygumuzu ve engelleri aşabilmek için kendimizi kastırmadan, korkularımıza bakmayı ve egomuzu daha sağlıklı bir yola sokmamız gerekir.

Haberin Devamı

Koç Kendinizi hareketli ve özgür hissedebilirsiniz. Ancak öğle sonrasında yapacak daha fazla iş ve sorumluluk gündeme gelebilir.
Boğa Psikolojik açıdan bazı huzursuzluklar gündeme gelebilir. Başkalarının düşüncelerinden yararlanmaya bakın.
İkizler Evlilikte daha hassas olabilirsiniz. Daha bağlayıcı sorumluluklar hissedebilirsiniz.
Yengeç Bazı uğraştırıcı işler, meşguliyetler dikkat çekiyor. Akşam saatlerinde eşinizle ya da ilişkilerde daha gerçekçi olmak durumundasınız.
Aslan Yeni istekler ve kendinizi ortaya koymak istediğiniz uğraşlar var. Öğleden sonra daha fazla uğraşı söz konusu olabilir.
Başak Sabah alienize yönelik işlerle daha fazla ilgilenebilirsiniz. Akşam sevdiklerinizle ilgili konular öne çıkıyor.
Terazi Kısa ziyaretler, konuşmalar ve hareket dikkat çekmekte. Özel hayatınızı, evle ilgili uğraşları dikkate alabilirsiniz.
Akrep Günün ilk yarısında parasal işler ve harcamalar üzerinde durabilirsiniz. Akşam saatlerinde düşüncelerinizde daha pozitif olmaya bakmalısınız.
Yay Yeni adımlar atmak ve ailevi uğraşlara yönelmek mümkün. Parasal işlerde dikkatli olmalısınız.
Oğlak Günün ilk yarısında bazı dağınıklıklar gündeme gelebilir. Akşam saatlerinde ailevi konular ve hassasiyetler dikkat çekmekte.
Saka Günün ilk yarısında yeni fikirler öne çıkmakta. Duygusal açıdan ya da ailevi konularda daha yorucu zamanlar olabilir.
Balık Sabah yapabileceğiniz çok şey var ve oldukça hareketlisiniz. Akşam saatlerinde gerçekçi kişilerin düşüncelerinden faydalanmaya bakmalısınız.