R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Güneş tutulması önümüzdeki altı ayın koşullarına ışık tutuyor

Sevgili okurlar, hala tutulma mevsimindeyiz ve böyle zamanlarda çalkantılar, beklenmedik gelişmeler ve yeni şartlar söz konusu olur. 2021 Yay burcundaki tam Güneş tutulması ile tamamlanıyor ve bu tutulma güney ay düğümü yönünde bir tutulma olduğu için inşa etmekten çok değiştiren, yıkan ve şekil değiştirici özellikler taşımakta. Önümüzdeki altı ay boyunca inançlar, ideolojiler, fikirler alanında yıkıcı ve değiştirici tavırların öne çıkabileceğini görebiliriz. Kuşkusuz Mars’ın Yay burcuna ilerleyeceği 13 Aralık – 24 Ocak tarihleri arasında sözünü ettiğimiz aşırılıkları, fikir ve inançlar yüzünden gündeme gelebilecek çatışmaları daha fazla yaşayabiliriz. Uluslararası gelişmeler, ticaret ve görüşmeler açısından oldukça dengesiz koşulların gündeme geldiğini göreceğiz.

Haberin Devamı

Kişisel bazda, sizler de Yay burcunun astrolojik haritanızda hangi evde yer aldığına bakabiliriz. Bu evin konularında beklenmedik değişiklikler düzeninizi ve istikrarınızı yakından etkileyebilir. Tutulma Merkür ile birleşim halinde. Fikirlerin, görüşmelerin, iletişimin karıştığı, fikirlerde karmaşa ve farklılık yaşandığı bir dönemde olacağız. Ülkemiz açısından bu tutulma işçileri, memurları ve çalışan kesimleri, ordu dahil devlete hizmet edenleri, doktorları, sağlık ve hizmet konularını ve genel olarak tarım, endüstri gibi üretici alanları içerdiği için, bu alanlarda denge ve istikrarsızlık çok daha belirgin hale gelebilir. Tutulma haritasında Oğlak burcunun yükseliyor olması kısıtlayıcı ve depresif koşulları, gerçekçi ve planlı olumması gereken durumları anlatmakta. Yükselen yöneticisi Satürn Saka’da kaynaklar ve para evinde, beklendiği gibi ekonomik konulara yoğun bir ciddiyet ve sınırlama getirmekte. Bu dönemde kontrol edilmesi zor, kimi zaman gizli kalan düşmanlıklar ortaya çıkabilir.

Kişisel olarak sizler de yükselen burcunuza göre bu tutulmanın önümüzdeki altı ay boyunca genel olarak hangi konuları harekete geçirdiğini görebilirsiniz.

Yükselen burcunuza göre

Haberin Devamı

Eğer yükselen burcunuz Koç ise bu süreçte uzaklarla, yabancılarla ilgili konularda, eğitim, akademik çalışmalarda, uluslararası alanda, ya da medyaya ait gelişmeler içinde bir dizi değişiklik ve düzen değişikliği yaşayabilirsiniz. Aynı zamanda artan sorumluluklar, ünvanınız ve işinizle ilgili gelişmeler de sizi oldukça meşgul edebilir. Eğer Boğa ise bu dönemde finansal konularda, miras, borç ve alacaklarla ilgili işlerde ani gelişmeler ve kimi zaman endişe ve korku yaratabilen koşullar gündeme gelebilir. Bu dönemde olaylara bakış açınıza, akademik konulara ve yabancılarla ilgili durumlara da zaman ayırabilirsiniz. İkizler ise bu dönemde eşinizi, evliliğinizi ve işte ortaklıkları, kimi zaman karşıt durumları içeren konular, değişiklikler dengenizi zorlayabilir. Ayrıca finansal konulara, işle ilgili sorumluluklara ya da miras, borç, alacak konularına, bazı endişelere açık hale geliyorsunuz. Yengeç ise bu dönemde sağlığınız, iş koşullarınız, çalışma hayatınız açısından hassasiyetler ve sizi yorabilecek durumlar gündeme gelebilir. Daha düzenli çalışmak durumundasınız. Bu dönemde karşıtlıklar, kimi zaman size muhalefet eden konular ve evliliğinizi ilgilendiren meseleler söz konusu olabilir. Aslan ise bu dönemde aşk hayatınızda, yaratıcı olmak ve kendinizi göstermek istediğiniz konularda aşırılıklara, spekülatif durumlara, çocuklarınızla ilgili gelişmelere daha fazla duyarlı olabilirsiniz. İş ortamını, mesleki konuları, düzen ve sağlığınızı ilgilendiren koşullarla daha çok uğraşabilirsiniz. Başak ise bu dönemde evinizi, babanızı ve genel olarak ailenizi, yerleşiminizi ilgilendiren alanlarda değişiklikler ve uğraşlar söz konusu. Bu dönemde sevdiklerinize, aşk hayatınız ile ve kendinizi ortaya koymak istediğiniz konulara daha ciddi yaklaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yükseleniniz Terazi ise bu dönemde yakın çevrenizde çok fazla değişiklik, çalkantı, düşünce olarak sizi meşgul eden konular, kardeşlerle ilgili gelişmeler dah fazla zaman alabilir. Eğitim ve yolculuklara ait konular önemli olabilir. Bu dönemde ailenizi, ev ve yerleşim, toprak ile, babanızı ilgilendiren konularla daha çok ilgilenmek durumunda olabilirsiniz. Akrep ise bu dönemde para durumunuzu, harcamalarınızı, nakit kaynaklarınızı yönetme alanında daha dikkatli olmalısınız. Düşüncelerinizde sizi kısıtlayan ya da eğitsel alanda ciddi kalan durumlar, kardeşler ya da iletişim konuları da öne çıkmakta. Yay ise bu dönemde şahsi açıdan önemli projelerde, girişimlerde daha dikkatli ve ölçülü olmaya bakın. Sağlık ve genel olarak kişiliğinizi ilgilendiren konuların yanında para konularında ciddi olma gereği ve belirli kısıtlamalar dikkat çekebilir. Oğlak ise bu dönemde tam olarak kontrol edemediğiniz konularda aşırı risklere girmemelisiniz. Elde olmayan nedenler ve gizli kalan şeyler, bağlayıcı nedenler dikkat çekebilir. Bu nedenle sağlık ve kişisel girişimleriniz açısından daha özenli davranmalısınız. Saka ise bu dönemde gruplar içinde, sosyal alanda, arkadaşlıklar içinde değişiklikler söz konusu. Gelecek beklentilerinizi değiştirebilirsiniz. Bu dönemde sizi sınırlayan, izole eden ya da ruhsal alana yönelten gelişmeler gündeme gelebilir. Balık ise bu dönemde kariyerinizi, ünvanınızı, toplumsal rolünüzü, genel olarak iş konularını ilgilendiren değişiklikler söz konusu. Gelecek yönünde çok daha planlı ve gerçekçi planlar yapmak gerekiyor.