R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geç saatlerde (21.37) gerçekleşecek dolunay bizi ciddi düşünmeye ve sorumlu davranmaya yöneltiyor. Dolunaylar kritik muhasebe zamanlarıdır. Kimi zaman travma yaratabilecek bir durumla da karşılaşabiliriz.

İlişkilerimize sorumluluk getiren olaylar var. Aşkta ve beraberliklerde ciddi bir durumu anlama ve kabullenme aşamasında olabiliriz. Parasal konular ve iş hayatında daha gerçekçi ve uyanık davranmak durumundayız.

KOÇ: Kariyerde itibar arayışı içinde olabilirsiniz. İşe ait sorumluluklar nedeni ile önceliklerinize göz atmanızda büyük fayda var. Değişimin içinde yer almanız sizi ön plana taşıyabilir. Ortaklaşa para konularında daha dikkatli olun. Sosyal çevrede yaşanan yeniliklerden çok şey kazanabileceksiniz.

Haberin Devamı

BOĞA: Hafta ortasında yeni konular, uluslararası işler hızlı biçimde hayatınıza giriyor. Bağlantılarınızı güçlendirecek adımları atın. Uzun zamandır görmediğiniz yakınlarla haberleşebilirsiniz. Akademik çalışmalar, iletişim konuları da sizi yakından etkileyecektir. İş hayatınıza ilişkin hedeflerde ortaklıklara önem vermelisiniz. 

İKİZLER: Ortaklaşa finans konularını önemsemelisiniz. Eski alacakların tahsili, ortak harcamaların kısılması yönünde önemli adımlar atmanızı gerektiren durumlar yaşanabilir. Devletle olan resmi konuların yeniden ele alınması gereken bu süreçte, anlaşmazlıklara dikkat etmelisiniz. 

YENGEÇ: Ortaklıkların finansal yanına daha fazla odaklanmanız gerekebilir. Sizi kısıtlayan şartları, sorumlu kılan konuları ciddiye almalı, netlik kazanmamış şartları zorlamaktan kaçının. İkili ilişkiler ya da evlilik hayatında önemli bir test süreci içindesiniz. Sorumluluklarınızı bilmeli, eşinizin beklentilerine yakın durmalısınız.

ASLAN: İş ortamında gelişen olayları iyi yönetmeniz ve sakin olmanız gereken bir gündesiniz. Çatışmalar sizi yorabilir. Size hizmet verenlerle sürtüşmeleri bir kenara bırakmalı, toparlayıcı olmalısınız. Zamanı daha dikkatli kullanarak işleri tamamlamaya gayret edin. Yurt dışı odaklı konularda sürprizler olabilir.

BAŞAK: Önceliklere odaklanmanız gereken bir süreçten geçiyorsunuz. Kazançlarınızı etkileyen yeni kararlar almak, kendinizi işte ifade edebileceğiniz konulara yönelmek çok faydalı olabilir. Bazı endişeler sizi zorlayabilir. Bu dönemde tatminsiz ve sorgulayıcı olabilirsiniz. Hayatı biraz akışına bırakmak size çok iyi gelecektir.

Haberin Devamı

TERAZİ: Evdeki gerginlik ve güvenlikle ilgili arayışlarınız depresif hissetmenize neden olabilir. Daha planlı olmanız, sakinliğinizi korumanız gerekecek. Sıkıntıları büyütmeyin. Önemli başlangıçlara hazırlandığınız bu günlerde sabırlı olmanızda fayda var. Özellikle maddi kaynaklar konusunda temkinli olmaya çalışmalısınız.

AKREP: Bugüne yeni haberlerle başlayabilirsiniz. Çevrenize odaklı konular ve akrabalarla daha fazla bir araya gelmeniz gereken mevzular öne çıkabilir. Dedikodular ve geçmişle ilgili konularda toleranslı olmaya çalışın. İş hayatında ihmal edilen konuları toparlamak, arka planda kalarak biraz fedakârlık yapmak gerekebilir.

YAY: Maddi planlar ve yeni gelişmeler ön plana çıkabilir. Bütçenin doğru kullanılması yönünde kararlar alıyorsunuz. Ortaklaşa para konuları yanında, ödemelerinizi düzenlemek için adımlar atabilirsiniz. Çalışma kapasitenizi verimli kullanmak, iş hayatının getirdiği sorumlulukları yerine getirmek için kararlı olmalısınız.

Haberin Devamı

OĞLAK: Burcunuzda ilerlemeye devam eden Ay’ın etkileri sayesinde pek çok yeni karar alabilirsiniz. Hayatı daha ciddi ve sorumlu gözlerle algılamaya devam edeceksiniz. Kaynaklarınızı yenilemenizi sağlayacak destekler bulabilirsiniz. İş hayatına yönelik ortak çalışmalar nedeni ile daha fazla yorulmak ve çaba göstermek gerekiyor.

KOVA: Sabırlı olmaya ve geçmişin etkilerinden uzak durmaya çalışmalısınız. Yurt dışı bağlantılarınız ile ilgili gelişmeler önem kazanabilir. Yeni kişilerle tanışacağınız bu dönemde eğitim hayatınıza ilişkin konular da gündemde olabilir. Çalışma şartlarında daha fazla emek vermek, arka planda kalarak faydalı sonuçlar almak mümkün.

BALIK: Kısıtlandığınızı hissedebilirsiniz. Gruplar ve sosyal organizasyonlar açısından sizi bağlayan konularla ilgilenebilirsiniz. Uğraş vermeniz gerekebilir. Büyük bir ortak çalışmanın öne çıkması ile toplumu ilgilendiren önemli adımlar atabileceksiniz. Gelecekle ilgili karamsar düşüncelerden kaçınmalısınız.