Cadde Scarlett Johansson'dan yapay zeka davası!

Scarlett Johansson'dan yapay zeka davası!

02.11.2023 - 17:32 | Son Güncellenme:

Hollywood yıldızı Scarlett Johansson, yapay zekâ tarafından oluşturulan 22 saniyelik bir reklamda kendisinden izin alınmadan adının ve yüzünün kullanıldığı gerekçesiyle yasal işlem başlattı.

Scarlett Johanssondan yapay zeka davası

Dünyaca ünlü ABD'li aktris Scarlett Johansson, X'de yayınlanan 22 saniyelik reklamda, sahte bir görüntüsü ve sesinin kullanılması sebebiyle Lisa AI: 90s Yearbook & Avatar adlı yapay zeka uygulamasına dava açtı.

Haberin Devamı

"HAFİFE ALMIYORUZ"

38 yaşındaki oyuncunun temsilcileri, videonun 28 Ekim’de fark edildiğini belirterek, "Bu olayları hafife almıyoruz. Sahip olduğumuz haklar doğrultusunda tüm yasal yollara başvurarak konuyu ele alacağız" açıklamasını yaptı.

Scarlett Johanssondan yapay zeka davası

"BENİMLE GELMENİ İSTİYORUM"

Söz konusu reklamda; Marvel Sinematik Evreni'nin 'Black Widow' karakteri, "Naber millet? Ben Scarlett ve benimle gelmeni istiyorum" diyor. Oyuncuyu taklit eden ses, daha sonra uygulamayı tanıtmaya başlıyor.

Scarlett Johanssondan yapay zeka davası

"KATLANAMIYORUM"

Instagram, Twitter (yeni adıyla X) ve Facebook gibi platformları kullanmaktan neden kaçındığını geçtiğimiz nisan ayında açıklayan Scarlett Johansson, "Sosyal medyayla ilgilenmek bağımlılık yarattığı için bana zaman kaybı olarak görünüyor. Öte yandan sosyal medyada olamayacak kadar kırılgan bir kişiliğe sahibim. Beynim, kalbim bazı yorumlara katlanamayacak kadar kırılgan. Açıkcası narin bir çiçek gibiyim . Bunun yanı sıra sosyal medyanın bilgi paylaşımı için ideal olduğunu düşünüyorum" demişti.