Cadde Şevval Sam: Atatürk'e minnetim ölene kadar bitmeyecek!

Şevval Sam: Atatürk'e minnetim ölene kadar bitmeyecek!

02.01.2024 - 07:10 | Son Güncellenme:

Ezeli rakipler Galatasaray ile Fenerbahçe, Atatürk tişörtleri ve pankartlara izin verilmemesi nedeniyle geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa finaline çıkmama kararı almış ve mücadele ileri bir tarihe ertelenmişti. Şarkıcı Şevval Sam, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Şevval Sam: Atatürke minnetim ölene kadar bitmeyecek

Şevval Sam, yeni yılı sahne aldığı Crowne Plaza İstanbul Florya Otel’de karşıladı. Söylediği şarkılarla kendisini dinlemeye gelen konuklarına unutulmaz bir gece yaşatan sanatçı, Suudi Arabistan’ın Süper Kupa Finali maçında sahaya Atatürk tişörtleriyle çıkılmasına izin vermemesiyle ilgili konuştu.

Haberin Devamı

"HER ZAMAN, ÖLENE KADAR DİLE GETİRECEĞİM"

Özgür bir kadın olmasını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu olduğunu söyleyen ünlü isim, “Eğer mevzu bahis Atatürk ise her zaman, ölene kadar dile getireceğim. Ben kendini istediği gibi tezahür ettirebilen bir birey ve kadınım. Bugün özgürce kendimi ifade edebiliyorsam, özgürce hayatın hakkını verebiliyorsam bunu Atatürk’e borçluyum. Ona minnetim ömrümün sonuna kadar bitmeyecek” dedi.  

Şevval Sam: Atatürke minnetim ölene kadar bitmeyecek

"HİÇBİR İNANÇ 'MUTSUZ' OL DEMİYOR"

Acıların ve savaşların yaşandığı günlerde sanatçıların sahneye çıkmasının sorgulandığına atıfta bulunan Sam, “Annem de hep çalışırdı ben de çalışıyorum, bizim aile geleneğimiz devam ediyor. İnsanlar bazen suçluluk duygusuna kapılabiliyor hani ‘Aslında dünyada bir sürü acı varken bizim eğlenmek hakkımız mı?’ diye. Ya da ‘Bu bizim kültürümüz de var mı yok mu?’ diye. Bunları sorgulamadan aslında gündelik hayatta sonsuz acılarla uğraşıyoruz. Bizim de nefes almaya, insan olduğumuzu hatırlamaya çok ihtiyacımız var. Hiçbir inanç sistemi ‘Mutsuz ol’ demiyor, mutlu olmak insanın bedenine ve sağlığına iyi olan bir şey. Bizim kültürümüzde olsun olmasın, vesile olup herkesin bir araya gelip güzel dileklerde bulunması çok şahane” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şevval Sam: Atatürke minnetim ölene kadar bitmeyecek

"BAZI ACILARI YAŞAMASAYDIM ŞEVVAL OLMAZDI"

Sam “Elinizde sihirli değnek olsa neleri değiştirmek isterdiniz?” sorusu üzerine hayatta başarı için mucizeye gerek olmadığını söyleyip şöyle devam etti: 

Acısıyla tatlısıyla hayat hikayemi seviyorum. Bazı acıları yaşamasaydım bugünkü Şevval olmayacaktı. Keşke dememek için o anın içerisinde sadece doğru soruları sorup doğru kararlar almaya çalışıyorum. Keşke yapsaydım ya da yapmasaydım diyeceğim bir şey kalmasını istemiyorum o yüzden hep ‘İleride keşke der miyim?’ diye soru sormaya alıştırdım kendimi. Yani ben sihirli değneğe de inanmıyorum, onu da çok düşündüm. Dışarıdan da mucize beklemiyorum, her şey insanın kendi içinde. Sadece emek, farkındalık ve çaba başka bir şey yok. Sporda ve sanatta torpil geçmez yani iyiyse iyidir bir insan. Onun için de çok çalışması aslında yeterlidir.

Şevval Sam: Atatürke minnetim ölene kadar bitmeyecek