Cadde Ece Erken öldürülen eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun tabutunun başında gözyaşı döktü!

Ece Erken öldürülen eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun tabutunun başında gözyaşı döktü!

28.01.2022 - 15:31 | Son Güncellenme:

İstanbul Bakırköy'de balık restoranında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden, Beşiktaş'ın eski yöneticisi ve Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, memleketi Rize'nin Fındıklı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Ece Erken, taziyelerin kabul edildiği sosyal tesise, elinde eşinin fotoğrafının yer aldığı çerçeveyle geldi, "Çok erken gitti. Onun yerine keşke ben ölseydim" dedi. Ünlü sunucu, 42 yaşında hayata veda eden avukat eşinin tabutu başında gözyaşı döktü.

İstanbul Bakırköy'de önceki gün saat 00.30 sıralarında meydana gelen olayda, Beşiktaş'ın eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, balık restoranında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Mahmutyazıcıoğlu'nun cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından dün gece uçakla Trabzon'a, buradan da kara yolu ile memleketi Rize'nin Fındıklı ilçesi Hürriyet Mahallesi'ne getirildi.

Haberin Devamı

Mahmutyazıcıoğlu’nun cenazesi Fındıklı Devlet Hastanesi morgundan alınarak cenaze namazının kılınacağı ilçe merkezindeki Merkez Camii’ne getirildi. Mahmutyazıcıoğlu'nun eşi Ece Erken, kayınpederi babası Akif ve kayınvalidesi Hacer Mahmutyazıcıoğlu, taziyeleri kabul etmek için kendilerine tahsis edilen Tuncer Ergüven Sosyal Tesisleri'nden yürüyerek camiye geçti.

Ece Erken öldürülen eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlunun tabutunun başında gözyaşı döktü

EŞİNİN TABUTUNA SARILDI
Ece Erken, eşinin tabutunun başına geçerek tabuta sarılıp gözyaşı dökerken, arkadaşları kendisini güçlükle teskin etti. Anne Hacer Mahmutyazıcıoğlu da oğlunun tabutu başında gözyaşı dökerken, Beşiktaş Kulübü eski başkanı Fikret Orman da camiye gelerek aileye taziyelerde bulundu.

TOPRAĞA VERİLDİ
Şafak Mahmutyazıcıoğlu için Rize'nin Fındıklı ilçesi Merkez Camii'nde ikindi vakti cenaze töreni düzelendi. Cenazeye; Mahmutyazıcıoğlu'nun eşi Ece Erken, babası Akif Mahmut, annesi Hacer, ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu ile eski eşi Benan Kocadereli'nin yanı sıra, Fındıklı Kaymakamı Eyüp Gürdal, Beşiktaş Spor Kulübü'nün eski Başkanı Fikret Orman ile vatandaşlar katıldı.

Ece Erken öldürülen eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlunun tabutunun başında gözyaşı döktü

Haberin Devamı

Camiye anne Hacer Mahmutyazıcıoğlu, bir kolunda oğlunun eşi Ece Erken diğer kolunda ise oğlunun eski eşi Benan Kocadereli'nin eşliğinde geldi. Cenaze namazının ardından Mahmutyazıcıoğlu'nun cenazesi Hürriyet Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Ece Erken öldürülen eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlunun tabutunun başında gözyaşı döktü

FİKRET ORMAN: CANIMDAN BİR PARÇA GİTTİ
Beşiktaş Kulübü'nün eski başkanı Fikret Orman, aileye taziye sunduktan sonra yaptığı açıklamada, "Şafak çok iyi bir çocuktu. Çok pisi pisine öldürüldü. Allah rahmet eylesin. Hepimizin içerisinde büyük bir acı bıraktı. Kardeşliği, Beşiktaş'a hizmetleri ile müthiş bir çocuktu. Canımdan bir parça gitti. Allah bütün ailesine sabırlar versin. Rahmetli olmadan 5-6 saat önce görüştük. O aradı 'Fikret abi bir görüşelim' dedi. Sanki helalleşecekmiş gibi. Geçerken uğradım, 1-2 saat sohbet ettik. Sonra ayrıldık" ifadelerini kullandı.

Ece Erken öldürülen eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlunun tabutunun başında gözyaşı döktü

"ACIMIZ BÜYÜK"
Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ailesi, sabah saatlerinde ilçedeki Tuncer Ergüven Sosyal Tesisleri'ne geldi. Mahmutyazıcıoğlu'nun babası Akif Mahmut, annesi Hacer ile ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu, burada taziyeleri kabul etti. Ağabey Celal Mahmutyazıcıoğlu, "Acımız büyük. Böyle bir durumda ne söylenebilir ki söylenecek bir şey yok" diye konuştu.

Ece Erken öldürülen eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlunun tabutunun başında gözyaşı döktü

Haberin Devamı

"ÇOK ERKEN GİTTİ"
Taziyelerin kabul edildiği tesise gelen Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun eşi Ece Erken de arkadaşlarına sarılarak, ağladı. Eşinin fotoğrafının yer aldığı çerçeveyi taşıyan Ece Erken, "Çok erken gitti. Onun yerine keşke ben ölseydim" diyerek gözyaşı döktü.

Ece Erken öldürülen eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlunun tabutunun başında gözyaşı döktü

"YAPAYALNIZ, KİMSE YOK"
Ece Erken'in, eşinin vurulma anına ait güvenlik kamerası görüntülerini izleyince dizlerinin üzerine çöktüğü öğrenildi. Ünlü sunucunun sözlerini yakın arkadaşı canlı yayında duyurdu.

Haziran 2021'de Ece Erken ile nikah masasına oturan Şafak Mahmutyazıcıoğlu, önceki gece saat 00.30'da Bakırköy'de bir mekanda silahlı saldırıya uğradı. Vücuduna çok sayıda kurşun isabet eden Mahmutyazıcıoğlu, ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İlk sözleri "Ben onu çok seviyorum nasıl dayanacağım" olan Ece Erken, tarifsiz bir acı yaşıyor.

Ece Erken öldürülen eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlunun tabutunun başında gözyaşı döktü

Haberin Devamı

"GÖRÜNTÜYÜ YAKINLAŞTIRDI, ELİYLE EŞİNİ SEVDİ"
Beyaz TV'de yayınlanan 'Söylemezsem Olmaz' programının yorumcusu Bircan Bali, yakın arkadaşı Ece Erken'in, eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ölümüne neden olan kanlı saldırı sonrası yaşadıklarını canlı yayında anlattı.

Bircan Bali, "Şerefsizce bir saldırıyı kimse hak etmez. Ece olduğu yerde görüntüleri izleyince dizlerinin üzerine çöktü, telefonla görüntüyü yakınlaştırdı, eliyle kocasını sevdi ve sadece 'Yapayalnız, kimse yok' dedi. Ece çok az, çok zor konuşuyor" dedi ve Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ölmeden önce telefonuna tehdit mesajı geldiğini söyledi.

Ece Erken öldürülen eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlunun tabutunun başında gözyaşı döktü

00.13'TE SON MESAJ!
Bircan Bali, konuşmasının devamında, "Ece o günü anlattı. 'Arabaya bindi, gidişini izledim' dedi. Sonra yazışmışlar, gece saat 12.13 en son yazışmışları. 'Geliyorum' demiş, bu kadar. Sonra sessizlik! 15 dakika boyunca yedi kere aramış" ifadelerini kullandı.

"SAKAT KALSA DA KOCAMA BAKARIM"
'Söylemezsem Olmaz' yorumcusu, "Sonra sürücü Ece'yi arıyor, 'Ben vuruldum' diyor. Ece, Şafak'ı soruyor. 'Şafak çok iyi' yanıtını alıyor. Hatta 'Sakat kalsa da ben bakarım kocama' diye düşünüp hastaneye gitmiş. Erken o anları 'Tam ben girerken o kadar çok kişi geldi ki. Ben ne kocamı gördüm ne sesini duydum' diye anlattı. Apar topar Ece'yi dışarı çıkarmışlar" diye konuştu.

Haberin Devamı

"ECE GİTME DİYE ISRAR ETTİ"
Programın diğer yorumcusu Seren Serengil, "Ece o gün eşine 'Gitme' demiş. Çocuklar gelemeyince ertelenmiş tatil planı. Şafak da 'Fikret abi (Orman) ile görüşmeye gideceğim' demiş. Ece ısrar etmiş, gitme diye" açıklamasını yaptı.

Öte yandan Bircan Bali, Demet Akalın ve eski eşi Okan Kurt'un Ece Erken'i ziyarete geldiğini söyledi: Demet Akalın gerçek bir kötü gün dostu. Okan Kurt ile geldi, Ece'nin ayaklarının dibine sarıldı. Tepsilerle yemekler gönderdi. Helva dağıtmış, Kur'an okutmuş.