Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bir katılım bankasının reklamında ‘dış güçler’ olduğu sanılan bir ekip, loş ışıkların eşlik ettiği kasvetli bir toplantı salonunda. Söz konusu bankanın bir yeni işleminin ne olduğunu çözmeye çalışıyor. Muhtemel, küresel kapitalizmin ‘Biraderler’ kartvizitli kuruluşudur hayal edilen diye bir fikir oldu ev ahalisinin. “Kurtlar Vadisi’ndeki toplantılara da benzemiyor değil” dediler.

Bu virüs hep Çin’den gelmiş

Tesadüf ‘Dünya Savaşı Z’ filmine denk geldik. Konusuna bakalım dedik. Çin’den gelen virüs diye başlıyordu. Yapım yılı 2013. Bu virüs milleti zombi yapıyor... Ne tesadüf değil mi daha hallicesi, Çin’deki yarasalardan tüm dünyaya yayılmıştı!

Haberin Devamı

Tarihi fark

Galatasaray-Cizre Belediyesi maçında yaşanan olaylar gündeme geldi. Sahada yaşanan bir durum atlandı. Galatasaray bir sette 14 sayıyı tek bir servisten kazandı. Sanırım bu voleybol tarihine geçecek bir durum. Bu arada Cizre Belediyesi ile ilgili bir çift söz. Efeler Ligi’nde oynayacak güçte bir kadro kurmuşlar. Bir de 2.ligte oynayan kadın voleybol takımı var. Alkışlanası bir durum. Biraz daha sakin olmak lazım.

Göçen beyinler konuşunca...

“Niye Beyin Göçü Var?” Habertürk’te konu başlığı. Ekranda iki Türk profesör. Her ikisi de Harvard Üniversitesi’nde. Yani göçmüş beyinler ile yapılan bir görüşme!

Bitcoin reklamları

Ev ahalisi, “Bir coin şirketi daha batmış” dedi. Aklımıza reklamları geldi. Sergen faal antrenörlük yaparken çekmişti. Etik miydi? Bir de futbolcumuz vardı. Bu isimlere inanıp ‘coin’ para yatıranları düşündük bir de!

Sansürsüz yayınlarız

“Film sansürlendi”sözü bizde sık rastlanır. TRT 2’de yayınlanan ‘Polonya’ filmi için ‘Sansürlenmiş bölümleri ile 1982 versiyonu’ yazısının görünce tabii ki hoşumuza gitti. Sansürleyen bir ülkenin filmi, bizde sansürsüz yayınlanıyordu. Demek ki, sansür iyi bir şey değil. ‘Sansürsüz yayınlıyorum’ diye övünüldüğüne göre!