Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bu akşam Erman Toroğlu ile Şansal Büyüka ‘Arena’da (Star / 24.00) ekranda olacak. Futbolda şikeyi konuşacaklar. Bu nedenle ‘Maraton’u özellikle izledim. Yani iki programdaki yorumlarını karşılaştırmak için.
“Kazım’ın annesinin suçu neydi?” diye sordu hocam. Beşiktaş ile oynanan maçta küfür edilmiş Kazım’a! Küfür edilirken ‘suç’ enteresan bir yaklaşımdır. Yani ortada bir ‘suçlu’ var da, o kim? Bu bilinçaltı bir olaydır. Bizde var olan. Ama hocam kusura bakma, böyle sık eleyip dokonuyor ister istemez. Hani dipten kurcalamak da diyebilirsin. Ama bu akşam sizi izlerken sanki bu cümlelerin önemi daha bir değer kazanacak. Etik sporun kirli yüzü filan konuşulurken hocam, yorumlara da bakmak durumunda kalıyor insan!


MEMATİ BAŞKA YERDE VAR
‘Kurtlar Vadisi Gladio’ vizyondaki filmlerden biri. Eleştirilere baktım, pek iç açıcı değil. Ama önemli değil. Bu ekibin bir kemik izleyicisi var ki, yapımcıları mutlu eder. Gürkan Uygun (Memati) ‘Başka Yerde Yok’ta (Cine 5 / 18.00) canlı yayında. İlginç bir konuk daha var: Türkiye’nin ilk antrofotos (yüz analizi) uzmanı Süleyman Akdemir. Vesikalık fotoğrafların yorumlarını yapacak. Evet bunlar ilginçtir. Kendimden bilirim, mutlu mesut poz verdiğim hiçbir vesikalık yoktur. Belki de bilinçaltımın bir dökümüdür bu vesikalıklar.


‘YEDİ KOCALI HÜRMÜZ’ DURUMU

‘ARENA’DA ERMAN HOCA VE ŞANSAL BÜYÜKA VAR


‘Yedi Kocalı Hürmüz’ sinemalarda. Yönetmen Ezel Akay, Pınar Çağlar Gençtürk ve Zihni Göktay bugün ‘Orada Neler Oluyor?’da (Kanaltürk / 09.30) canlı yayında. Hani bu filmin nelerden ibaret olduğunu merak edenler, sabah eşlerini işe yollayan kadınlar, öncelikle belki bakarlar. Yıldız Kenter de var.

KENAN SOFUOĞLU İLE SPOR SOHBETİ
Bu kendimize ait futbol dünyasının hargürü içinde başka yerlerde başka olaylar oluyor. Kenan Sofuoğlu dünya çapını yakalıyor. Şu sıralar neler yapar, neler eder ‘Spor Aşkı’nda anlatıyor. (NTV / 20.00) Programda Burcu Esmersoy ve Ercan Taner’in başka kayda değer konukları da var.

BU YARIŞMALAR ÇOK GÜZEL
Bilgi yarışmaları hani gerçek anlamda bir gazetenin bulmaca sayfasıyla oynar gibi. ‘Kelime Oyunu’ (Kanal 1 / 19.50) ve NTV’de ‘Haberin Var mı?’. (NTV / 23.30)

GÖZÜME TAKILANLAR

‘MATRAX’A DİKKAT
Alem FM’den Zeki Kayahan Coşkun, SKY Türk’te “Matrax” diyor. Bu, televizyon dünyamızın da bir kara mizahı. Atilla Nuran, Otto Bariç’e taş atan adam (Trabzonspor-Fenerbahçe maçı)! Sözde yani. İstanbul’a getirilmiş, bir kanalın (!) ünlü yöneticisi tarafından. Ve alta “Taşı atan adamı getirdik” diye de yazmışlar. Sonra foyası çıkmış. Gerekçesi de ilginç; “Abi ben ekmeğimi taştan çıkarıyorum” demiş. Canlı yayındaydı Atilla Nuran. Her an yine çıkabilir. Bu bir illüzyon dünyası ise Atilla Bey de bunun hakkını verecektir. Zeki kardeş bunu anlatan bir program yapıyor SKY Türk’te. Pek bir ilgimi çekti doğrusu.

HELAL OLSUN ACUN’A
‘Yetenek Sizsiniz’ sıradan taklit yarışması değil. Boyutu geniş. Müzikten pandomime, akrobasiden, dansa uzanıyor. Ama gerçekten büyüleyen, keyif veren bir yarışma. Oğulcan - Ufuk Çağrı. Boruların tınılarından notaları çıkarmışlar ve de güzel bir sunum içinde bize dinlettiler. Kütahya’dan Mustafa Amca’nın beş haneli sayıları çarpmak gibi bildik ve her daim karşımıza çıkabilecek yeteneğine, bir de sahneye koyduğu plastik tencere içinde gezdirdiği paraların seslerini katması.
Görsel bir şölen sundun Acun Ilıcalı... Bak tarafsızlık böyle bir şey işte. ‘Var mısın? Yok musun?’ keyifsizliği ile bu güzel olayı ayırt etmek gibi. Ama ‘SMS’le oy verin’ olayı devreye girince de ‘arkadaşlık - kankalık’ durumu ister istemez olacak. Kaçarı yok!