Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bu akşam ATV’de ‘Aşk ve Ceza’nın yeni bölümü ekrana gelecek (20.00). Bir türlü ısınamadım bu diziye. Bir kere müzik her kareye göre değişiyor. Bir doğu, bir batı şeklinde. Doğuda türkü, batıda caz özetle. Galiba müzik çok önemli dizide. Bir bütünlüğü olacak. Konu bir oraya bir buraya gitse de ortak dili yakalamalı müzik. Bir de kadro, nasıl diyeyim inandırıcı gelmiyor. Nurgül Yeşilçay mesela ‘para lazım dizi çekelim’ durumunda. Reklamcı bey aslında tam tipini bulmuş. Reklamcılar böyle içten pazarlıklı olurlar ya! Hem entel hem dantel durumu! Yasemin ile Bora Bey hayatta birlikte olamazlar. Savaş zaten duysa! Kürtaj olmuyor Yasemin. Acaba olmalı mıydı? Türk adetlerine göre ne yapmalıydı? Bu acaba Yasemin için aşk mı ceza mı?


‘BAHAR DALLARI’NA YENİ SENARİSTLER
TRT’nin bence en çok izlenen dizisi ‘Bahar Dalları’. Yeni senaristlerle anlaşmış. Alican Yaraş ve Özge Efendioğlu. ‘Elveda Rumeli’nin de yazarlarıydı... Bu arada yeni bölümde Bahar’ın katili ortaya çıkacak!


‘BU KALP SENİ UNUTUR MU?’ DEVAM EDİYOR
Vallahi araya bir hafta girdi. Neydi, ne oldu unuttum. İşte böyle oluyor. Dizide artık Özal’lı yıllara girdik. Reklamcılığın pek bir revaçta olduğu dönemdir. Bu arada dizinin saati ve günü belli olsun, artık değişmesin.
(Show TV / 22.30)

KÖLELERİN ADASI
‘Kırılma Noktası’ (TRT 2 / 23.55) Senegal’in Gore Adası’nda. 300 yıl boyunca birçok köle çıkmış bu adadan. Tam 50 milyon Afrikalı bu adada işkenceler gördü, acılar çekti ve öldü. Şimdi o günlere ait anılar var. Bu akşam köle ticaretinin adasına gidiyoruz.

BEYAZ TÜRKÜ SÖYLER ARTIK
Beyazıt Öztürk öyle fazla televizyon programlarına katılmaz. Zaten gerek de yok. Bu akşam Oktay Kaynarca ve Zara’nın sunduğu ‘Salı Sefası’nda. Fatih Erkoç da var. Eh, bu akşam Beyaz’dan türkü dinleriz artık (TV8 / 22.30).

‘CANIM AİLEM’ DÖNÜYOR

Çok soruldu, “Ne olacak bu dizi?” diye. ‘Canım Ailem’, ATV’nin çarşamba günkü yayın akışında görülüyor. Yani yarın saat 20.00’de ekrana gelecek. Kanalın sitesinde de duyurulmuş. Yeni bölüme hazır olun.






GÖZÜME TAKILANLAR
KAR YAĞDI İSTEDİKLERİ OLDU
Haber bültenlerimiz için bulunmaz bir olay oldu kar. Tam da o alttan çalan müziklere uydu. Baktım “Sibirya’dan daha beteri geliyor” diye verdiler haberi, alttan yine dayadılar müziği. Belediye başkanı arabaya binmiş, Show TV muhabiri yanında anlatıyor. ‘Gizli buzlanma’ diye de bir olay çıktı. Bugüne kadar buzlanmanın gizlisi mi vardı? Kanal D’de İhsan kardeşimiz heyecanla “Rusya’dan soğukların anası geliyor” diyerek habere girdi. Deniz Arman “İhsan bir dakika” dedi. Çünkü haberi yememek lazım. Müziği en beterinden çalacak ki tüylerimiz diken diken olsun... Sonra o en fantastik montaj görüntüler suratımıza vuracak değil mi? Bir hafta artık böyle gider. Anlayacağınız şu günlerde haberlerimiz kar ve balyoz arasında.