Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Acılardan bıkan halkımız, sabah yemek ve evlendirme programlarına bir gün aradan sonra kavuştu. Adaylar ve sunucularımız siyah elbiseler giyinmişlerdi. Evlilik programlarında, Ömür’ün başkalarıyla mesajlaşması Özlem ve görümce adayının tartışmasına neden olma hali siyah bir renkte bizlere sunuluyordu. Yine siyah elbiseler eşliğinde 31’inci talip gelmişti Nevruz Hanım’a. ‘Sakın Kaçırmayın’ programı Beyaz TV’de “Bombanın patladığı gece eğlence programının birinci olmasına ne diyorsunuz?” diye anket yapmıştı. İki şık koymuş “İnanmıyorum” ve “Normal.” Normal olarak görenlerin oranı yüksek. Şaşıranların da, normal diyenlerin de oturup seyrettiği programlar bunlar.
Salı günü normale döndük işte. Akşam dizilerimizde hazırdı, onları da izledik.

Haberin Devamı

Ankara tamam, dünyada neler oluyor?
Haber kanalları da gayet normaldi. Gündemde hangi konu varsa o ekrana geliyor. Tabii biraz fazlasıyla ‘Ankara’daki patlama. Sonra, dünyada neler olup bittiğinden haberdar ediliyoruz. Daha sonra da bir başka derdimiz var: “Güneydoğu’daki hendekler.” Bugün hangi şehirde, hangi ilçede kaç kişi göç etmiş, ona bakıyoruz.
Eh şehit varsa onun haberi bir tık öne çıkıyor. Hava durumu önemli, sokağa çıkıp gündelik yaşamın akışında gökyüzü ne durumda bilmek lazım.
Akşam olunca da ekranda ‘dörtlü beşli’, günün bir numara haberi olan ‘Ankara ve terör’ üzerine ‘STA Uzmanları’nın yanı sıra her kanalın kendi meşrebine göre kurduğu ‘tartışma kadrosundan’ oyuncuların katıldığı sohbetler var. Sonra “Terörle yaşamaya alışmak” lafını duyunca kızıyorlar. Alın işte yukarıdaki tablodaki ekranla yaşıyorsunuz. Sizi zorlayan, rahatsız eden, “Yeter çık, koy tavrını” diyen bir tane kanal var mı? Haber ve eğlencenin bu kadar dibe vurduğu bir ülke olma lüksüne sahip miyiz? Bizde izleyici televizyon tercihini, ‘üzülmeyin, unutun büyükleriniz sizin için düşünüyor’dan yana kullanıyor. Sorun burada. Yoksa dizi de, yarışma da, komedi de olacak.